Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door roel
#552750
Naar aanleiding van het art. "vitamine c en hd" van de barf bib, heb ik een potje vit. c aangekocht. Ik had begrepen uit het art. dat het het belangrijk is dat de vit. c van plantaardige oorsprong zijn. Nu heb ik vit. c van Dr A. vogel gekocht. De verpakking vermeld het volgende:

A. Vogel, VITAAL, vitamine c complex tabletten, 100% natuurlijk.

Bevatten uitsluitend zuiver natuurlijke stoffen, afkomstig van verschillende vitamine c-rijke vruchten.
Ingrediënten: Acerolakers, vruchtensuiker, zetmeel, passievrucht, duindoorn, rozenbottel, zwarte bes, citroen.
1 tablet bevat ca. 100mg vitamine c (165% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid).

Wijze van gebruik: 1 kauwtablet per dag.


Mijn vraag, zijn dit nu goede tabletten? en is 1 tablet geven voldoende?
Door Lizzy
#552785
In mijn ogen zijn dit prima tabletten! Ik zou zelf alleen nooit kiezen om dit dagelijks te supplementeren. Een hond maakt zelf vitamine C aan. En in feite moet goede verse/rauwe voeding voldoende zijn. Ook voor een goed skelet. En bovendien (en dat vind ik belangrijker) stopt de hond met het aanmaken van vitamine C, wanneer je hem dagelijks supplementeert. En dat is volgens mij niet wat we moeten willen. Dit is overigens volgens Mogens Eliasen. Hier kun er meer over lezen: http://k9joy.com/dogarticles/dogfood01vitaminC.pdf

Ik heb geen vitamine C aan mijn pup/opgroeiende hond gegeven. Maar ik geef wel vitamine C in geval van letsel of specifieke ziektes.
Door Lizzy
#553743
AstridStraver schreef: Ik heb gehoord dat zure 1000 Mg Vit C goed helpt tegen voorhuidsontsteking.
Ja, klopt. Moet je niet aan een Dalmaat geven (of een hond met cystine-gruis), maar bij een niet-Dalmaat kan een tijdelijke dosis zure vitamine C goed helpen bij voorhuidontstekingen.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#553887
Ik hou er helemaal niet van om een gezonde hond vit C te supplementeren een hond maakt zelf vit C aan en die zou er zou mee kunnen stoppen bij een teveel aan vit C dat vind ik een te groot risico.
Door pallas
#553944
Lizzy schreef: Ja, klopt. Moet je niet aan een Dalmaat geven (of een hond met cystine-gruis), maar bij een niet-Dalmaat kan een tijdelijke dosis zure vitamine C goed helpen bij voorhuidontstekingen.
hoeveel moet je dan per dag geven?
Didot heeft nl nogal eens last van een 'druiper'
(hij weegt 21 kg eet ong. 1kg barf per dag )
Door lyadeh
#554417
Onze duitse staande druppelt ook wat af. Waar haal je Zure 1000 mg. Vit. C?? Hij is 32 kilo . Ik doe er een moord voor om EEEN KEER van dat gedruppel af te zijn.!!!!Hoeveel en hoe vaak en hoelang mogen ze vit .C ??Heel graag advies :-* :-*
Door Lizzy
#554422
Ik zou zelf toch echt niet langer als een paar dagen, hooguit een paar weekjes vitamine C geven.
Door Peet
#554425
Die zure Vit C is bij elke Etos of Kruidvat te koop, heet gewoon Vitamine C. (ascorbinezuur). Je kan het in 1000 mgr en 500 mgr pillen krijgen, dat is wel zo makkelijk.

Voor een flinke hond zou ik beginnen met een weekje 500 mgr. Je kan het opbouwen tot de darmtolerantie, dat wil zeggen net zoveel dat hij er niet van aan de dunne gaat. Meestal is dat 1000 tot max 1500 mgr (voor een grote hond).

Ik zou een kuurtje van een week tot 10 dagen doen en kijken of dat de voorhuidontsteking doet afnemen.
Door Borke
#554564
Peet schreef:Ik zou een kuurtje van een week tot 10 dagen doen en kijken of dat de voorhuidontsteking doet afnemen.
Dat is ook het advies wat ik heb gekregen, alleen met een veel hogere dosering dan 500 of 1000mg en in combinatie met Traumeel.
Ik heb er werkelijk al van alles aan geprobeerd te doen en wil nu die Vitamine C gaan proberen, ik word gek van dat gelek.

Als castratie geen effect op het gedrag had, dan had ik hem om dat gelek al lang gecastreerd, maar hij doet het zo perfect met andere reuen, is niet overmatig hitsig als er loopse teven zijn, dus ik wil perse niet casreren.
Achteraf bezien was een teef wellicht toch een handiger keuze geweest, dan heb je dat gelek eens in de 7 maanden. Maar wij hadden vroeger thuis een teef die altijd schijnzwanger was en dat is erger dan gelek...
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door