Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Jojo
#546819
Ik weet niet zo goed hoe ik mijn gedachten hierover moet uitleggen, maar het gaat om het volgende:
Zaterdag halen wij ons nieuwe pupje op, en die zal in het begin toch zo´n 4 keer per dag te eten moeten krijgen. JOey krijgt maar keer daags. Hoe zit dat als ik eten voor pup bereid en geef, JOey zal dan ook denken dat hij wat krijgt en dan zal zn maag waarschijnlijk beginnen maagsappen aan te maken ??? :-\ Het gevalletje conditionering misschien. MOet ik pup dan stiekum gaan voeren of maak ik me druk om niets?!
Kunnen jullie een beetje volgen waar ik op doel?!? ::)
#546827
Snapput helemaal ;)
Toen Kátur kwam heb ik Tara een tijdlang ook 3x per dag gevoerd, gewoon lekker met de peuter mee. Ze had het al moeilijk genoeg en voor een tijdje vond ik dat geen probleem. Kátur ging trouwens gelijk op 3x daags, kreeg hij bij de fokker ook (alleen dan brok :-X) en al redelijk snel op 2x daags.

Oja, en Tara kreeg altijd als eerste eten, en we hebben haar verschrikkelijk verwend de eerste tijd, gewoon heel erg voorgetrokken en heel veel aandacht gegeven en apart met haar gewandeld enzo. Zij is nl de chef en de mooiste liefste belangrijkste hond in ons leven ;D en dat wilden we wel duidelijk hebben. Ze is dus eigenlijk niet jaloers geweest op de uk.
Laatst gewijzigd door Mevroi Kruim op wo 10 mei 2006, 12:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#546829
Ik heb Linga bij 8 weken overgezet op 3 maaltijden per dag. Brutus en Pinkel krijgen 2 maaltijden per dag dus zat ik met 1 maaltijd waarop Ling wel en Pink en Bruut niet te eten kreeg. Na een paar dagen waren Pink en Bruut daar helemaal aan gewend en keken niet meer op of om als ik Linga te eten gaf.
Door Jojo
#546831
Kruimel schreef: Snapput helemaal ;)
Toen Kátur kwam heb ik Tara een tijdlang ook 3x per dag gevoerd, gewoon lekker met de peuter mee. Ze had het al moeilijk genoeg en voor een tijdje vond ik dat geen probleem. Kátur ging trouwens gelijk op 3x daags, kreeg hij bij de fokker ook (alleen dan brok :-X) en al redelijk snel op 2x daags.
Hmm, dus jij zegt: gewoon ook wat geven op de ´voedertijden´ van de pup. Maar ik vraag me dan wel af, of de vertering van botten bv. dan nog wel efficient verloopt bij Joey?! Omdat er steeds weer een nieuwe hoeveelheid te verteren voer in de maag erbij komt, terwijl die net half klaar was met het verteren van het vorige hapje ??? Wie weet dat?!
Laatst gewijzigd door Jojo op wo 10 mei 2006, 12:29, 1 keer totaal gewijzigd.
#546853
Jojo schreef: Hmm, dus jij zegt: gewoon ook wat geven op de ´voedertijden´ van de pup. Maar ik vraag me dan wel af, of de vertering van botten bv. dan nog wel efficient verloopt bij Joey?! Omdat er steeds weer een nieuwe hoeveelheid te verteren voer in de maag erbij komt, terwijl die net half klaar was met het verteren van het vorige hapje ??? Wie weet dat?!
Bij Tara was dat geen enkel probleem, maar die heeft een gietijzeren spijsvertering ;D
Er zijn vrij veel mensen op BP die hun honden 2 of 3x per dag voeren en daar geen problemen mee hebben.
Helen's idee is ook goed, iets superlekkers voor Joey terwijl de pup eet.
Het ging mij erom dat Tara niet jaloers zou worden of zich achtergesteld voelen. OK, dat klinkt erg anthropomorf, maar het is vaak echt niet makkelijk voor een 'enigs kind' hond om een pup erbij te accepteren. En Tara was een herplaatser en erg onzeker dus ik wilde haar op alle mogelijke manieren laten merken dat zijn de belangrijkste was voor ons. Eten is voor haar heel belangrijk dus de nieuwe wel eten en zij niet, dat vond ze heel verschrikkelijk. En terecht!
#546866
Als wij weer een pupsel erbij hebben kijken de andere honden mee maar schijnen er geen moeite mee te hebben dat zij op dat moment niet krijgen. Ik heb ook geen kotsende honden gekregen. Ik zal je er niet al te druk over maken en anders geef je ze toch een lekkernijtje zodat ze in ieder geval het idee gehad hebben dat ze niet zijn overgeslagen.

Cindy
Door Jolly
#546922
Toen Pim hier kwam, stond hij ook op 3 keer per dag, Chasey toen op 2 keer.
Eigenlijk zonder er bij stil te staan kreeg Pim zijn middag maaltje en Chasey niets.
Als ik dagopvang pups/jonge honden had die ook tussen de middag nog aten, dan kreeg hij ook niets.
Heb nooit wat gemerkt dat hij er last van had.
#546924
ik had dat ook toen Saiko kwam. Ik ben toen 3 keer per dag gaan voeren, maar de eerste maaltijd is licht (groentenmix met wat vis). Die krijgen ze allemaal, en dan allemaal in de middag wat eten en 's avonds weer. Dara moest er alleen aan wennen dat zij haar bak snel op had en Saiko niet. Maarja, zij en Brandy krijgen 400 gram eten op een dag en Saiko 1,4 kilo!!! ;D
#547101
Toen Rein erbij kwam 2 jaar geleden ben ik begonnen met 4 keer voeren. Bolke en Barousse kregen dan 2 keer niks en 2 keer ook eten. Dat zullen ze wel jammer hebben gevonden dat zij minder vaak kregen maar ik heb daar verder geen aandacht aan gegeven.
#547858
Hier krijgen de volwassen honden 1 keer per dag eten en als er pups zijn krijgen ze ook maar 1 x per dag. De andere pup maaltijden krijgen ze niets, dt is niet voor hen ik doe ze in een andere ruimte en ze mogen er weer bij als de pups gegeten hebben. De pups staan hier nu ook op 1 x eten per dag de enige die twee keer per dag krijgen zijn de katten.
#548284
Als Lana tussen de middag eten krijgt geef ik Odin meestal wel wat maar niet altijd.
Dan laat ik hem wat kunstjes doen en dan krijgt ie bijvoorbeeld een stukkie van zn avondeten. waarschijnlijk meer voor mijn eigen gevoel van 'eerlijkheid' ofzo
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door