Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door tigger
#545771
Heeft iemand ooit van de malasesia (?) schimmel gehoord?
Het schijnt dat sharpeis erg ontvankelijk zijn voor deze schimmelinfectie. Ik kan er alleen niks over vinden op internet.
Door conleeuw
#545957
http://dermnetnz.org/fungal/malassezia.html

op deze website staat er heel veel over deze schimmel. Al wat ik verder weet is dat je het kan behandelen zowel extern (bv. zalfjes) en intern door bijvoorbeeld pillen waarvan ik de middel diflucan kan als een van de midelen is waarmee behandeld wordt bevat (Fluconazole) maar er zijn heelwat middelen die voor de behandeling gebruikt wordt.
Door Liet
#549016
Mijn hond heeft al 4 keer een malassezia infectie gehad. Daarnaast 5 keer een bacteriele infectie (pyodermie) . Ik weet hoe Margreet Vroom en de kliniek in Utrecht eea behandelt. Als je specifieke vragen hebt, laat het dan gerust weten.
Door tigger
#574513
Zoals gemeld heeft Beau inmiddels ook een gistinfectie (malassezia). Hij wordt gewassen met een shampoo: Malaseb. Daarnaast krijgt hij dagelijks visolie.
Zijn er nog andere dingen die hij kan krijgen die evt de gistinfectie kunnen verminderen?
Of is het een kwestie van zijn weerstand te versterken dmv echinacea oid?
Door Truus
#574595
Vivian schreef: Zoals gemeld heeft Beau inmiddels ook een gistinfectie (malassezia). Hij wordt gewassen met een shampoo: Malaseb. Daarnaast krijgt hij dagelijks visolie.
Zijn er nog andere dingen die hij kan krijgen die evt de gistinfectie kunnen verminderen?
Of is het een kwestie van zijn weerstand te versterken dmv echinacea oid?
Als er geen onderliggende oorzaak gevonden wordt, kan de overgroei met Malassezia bestreden worden met Nizoral tabletten (werkzame stof is Ketoconazol). Door tabletten in te geven wordt het middel via de darmen in het bloed opgenomen en zo door het hele lichaam verspreid zodat het ook in de huid komt. Op deze manier wordt de gist grondig bestreden. Helaas is Nizoral geen onschuldig middel en komt het ook in de lever terecht, die het middel weer moet afbreken. Dit is zeer belastend voor de lever en kan daardoor schade aanrichten. Daarom geven we het bij voorkeur niet aan hele jonge dieren, oudere dieren of dieren waarvan bekend is dat ze aan een leverkwaal leiden. Soms doen we voor de zekerheid bloedonderzoek om de leverfunctie te controleren.
Indien de lever niet goed functioneert, kunnen we overwegen om locaal te behandelen met bijv. ketoconazol huidgel of met speciale shampoos. Kortom, Malassezia pachydermatis wordt meestal veroorzaakt door een weerstandsprobleem (door welke oorzaak dan ook) en zal bij het onder controle krijgen van de primaire oorzaak meestal vanzelf verdwijnen. Wij zien vaak goede resultaten met het middel Mac Samuel Weerstand, omdat dit middel een algemeen weerstandsverhogend effect heeft.
Laatst gewijzigd door Truus op di 20 jun 2006, 23:17, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#576056
Macsamual Weerstand is Echinacea in tabletvorm. Dus je kunt ook een andere vorm van Echinacea geven.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door