Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door "inge"
#543353
Even een vraagje van een katten leek.Mag je bij een kat een klein puntje van de nagels knippen als ze erg lang zijn?
Door Ivonne
#543394
ja tuurlijk... alleen oppassen dat je niet in het leven knipt maar dat zal bij een klein puntje niet gebeuren.
Door *Robin*
#543413
ik doe het regelmatig anders zit ik altijd vol met krassen :-\ wij spelen samen lekker wild en hij mag zich best uitleven, maar af en toe pakt hij zijn speeltje verkeerd uit m'n hand en dan is het weer raak dus lekker knippen die nagels ;)
Door Nelly
#543830
Ik heb de nagels van mijn katten nog nooit geknipt, vind dat dat niet hoort, het zijn hun natuurlijke wapens en je kunt ze heel goed leren om daar voorzichtig mee om te gaan.
Gebruikersavatar
Door Mischa
#544566
Ik heb eigenlijk nooit krassen op mijn handen van het spelen met de kat. Alleen Gijs weet zijn klauw altijd heel handig onder mijn nagelriem te schuiven als ik 'm een pilletje moet geven of zijn bekje controleren.

Als ik de nagels van mijn katten zou durven knippen zou ik denk ik wel krassen op mijn hand hebben. ;D
Door Rosita
#544900
Ik knip altijd de nagels van mijn katten om meer dan een reden. Ten eerste voor de veiligheid van mijn katten en mijn honden (ze halen soms behoorlijk uit na elkaar en de honden). Ten tweede heb ik hier krabpalen waardoor de nagels echt vlijmscherp worden. Ten derde vinden mijn katten het zelf heerlijk om te krabben aan een krabpaal wanneer hun nagels net geknipt zijn (blijven ze meer haken aan het sisal). En last but not least doe ik het voor mezelf. Vooral Dante kan echt aan je benen hangen en zijn nagels er in zetten. Hoe meer ik gil, hoe venijniger hij wordt ;D.

Overigens zijn er ook katten (mijn Nero was zo'n kat) die hun nagels zelf kort houden (zowel voor als achter) door erop te knagen en eraan te plukken.
Gebruikersavatar
Door - pien -
#544924
Van mijn 2 "binnen"katten moet ik eens per maand de nagels knippen (wordt meestal eens per 2 maanden), anders zijn hun nagels echt te lang.
Ze komen wel buiten en ik zie ze ook krabben aan hout, maar toch...
Van mijn oudste, die meestal "in de tuin woont", heb ik nog nooit de nagels geknipt. Zou haar ook niet echt kunnen oppakken...
Door Borke
#545003
Krassen op mijn handen van de katten heb ik nooit, kwestie van goed socialiseren en katten leren dat ze niet met je handen spelen ;D
Door tieneke
#545100
Ik knipte ook altijd de nagels van onze vorige katten,deed ik dit niet dan bleef er niet veel van onze meubelen over ;D ;D
Terwijl ze een echte krabpaal en sisal matten ter beschikking hadden ::)
Door Liselot
#546230
AstridStraver schreef: Krassen op mijn handen van de katten heb ik nooit, kwestie van goed socialiseren en katten leren dat ze niet met je handen spelen ;D
??? Mijn katten weten dat ze niet met m'n handen mogen spelen, maar ik heb toch weleens krassen omdat ik of zij een onverwachte beweging maken tijdens het pakken van een speeltje.

Ik knip de nagels van mijn katten zelden, Mimosa bijvoorbeeld zie ik altijd zelf haar pootjes manicuren. De enige die ik nog weleens knip is Flynn, want zijn nagels zijn echt té scherp. Meneer staat ze dan ook geregeld aan de stenen muur te scherpen.
Door *Robin*
#546913
Liselot schreef: ??? Mijn katten weten dat ze niet met m'n handen mogen spelen, maar ik heb toch weleens krassen omdat ik of zij een onverwachte beweging maken tijdens het pakken van een speeltje.
dat heb ik dus ook. hij speelt niet bewust met mijn handen maar pakt speeltjes uit mijn handen en ik speel dagelijks met hem voor zijn beweging, het is maar een binnenkatje dus veel lopen doet hij niet.
Door conleeuw
#547274
ik heb nog nooit nagels van een kat geknipt, mjin kat(ten) scherpen hun nagels aan een boom in mijn voortuin, en op een krappaal op zolder, je zie altijd de stukken liggen ;D ik ben bijna nog nooit door een kat gekrabbled, ok, soms als een kat voor een of andere obscure reden in bad moest heb ik wel eens (maar niet altijd) krabbels gehad. De honden hebben geleerd dat de katten scherpe tools hebben en weten dat ze de katten niet mogen plagen. Eigenlijk heb ik nooit een reden gehad om de nagels van mijn katten te knippen ???
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door