Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#542847
Hi!

Even een vraagje: zijn verzadigde vetten voor een hond net zo slecht als voor een mens? Ik had vandaag geitenvlees waar best wel wat vet aan zat, en ik sta dat er dus allemaal af te snijden (vandaag niet afgekregen ivm verjaardag, dus de boel in de koelkast en morgen verder....)
Ik weet dat honden alvleesklieronsteking kunnen krijgen van teveel vet, en dat ze uiteraard te dik kunnen worden, maar zijn verzadigde vetten net zo slecht voor een hond als voor een mens?
Of is daar weinig over bekend?
Gr. Femke
Door Mevroi Kruim
#542958
Ik heb eerlijk gezegd geen idee ...
Maar ik weet wel dat barfhonden vet gebruiken als energieleverancier, ipv de koolhydraten uit brok dus. Ik voer zelf dus het meeste vet gewoon, tenzij het echt kilo's spek betreft, dat gaat er dan wel af.
Door conleeuw
#543043
Uit een artikel van Wendy Volhard (zij is medeschrijfster samen met Kerry Brown van de boek Holistic Guide for a Healthy Dog )

"Saturated fat comes from animal sources and is used for energy. For dogs that get a great deal of exercise or participate in competitive events, the food has to be high in animal fat.

Not enough animal fat in the diet can create:
lack of energy
heart problems
growth deficits
dry skin
cell damage

Too much animal fat in the diet creates:

obesity
mammary gland tumors
cancer of the colon and rectum"


Dus eigenlijk is de antwoord op jou vraag NEE ;D Honden zijn erg efficient in het gebruiken van Vet voor energie (wij zijn daar minder goed in, mede omdat wij veel koolhydraten in onze dieet hebben, als wij Atkins dieet volgen gaan wij ook beter vet verbranden (ketose) en kunnen wij ook meer vetten in onze dieet gebruiken zonder al te veel van de de alombekende negatieve effecten). Belangrijk voor de hond is .... Vet levert 9 calorie energie per gram en koolhydraten 4 calorie per gram. Dus gram voor gram is Vet een beter energie leverancier dan koolhydraten. Als een hond te dik is geloof ik dat het niet uitmaakt of het van de comsumptie van vet of koolhydraten komt (wil niet zeggen dat ik vindt dat je er koolhydraten in moet stoppen) , het is niet gezond voor een hond om vet te zijn, evenmin als voor ons. ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door