Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door La Demisa
#540019
Sinds een week of 6, schat ik nu, zitten onze honden volledig op de BARF. In het begin zijn ze wel wat ziek geweest en Grace is zelfs 3 dagen heel erg ziek geweest. Wat ontstoken ogen, orgen, braken, diarree en koorts. Het zal het ontgiften wel geweest zijn want nu gaat het goed. Maar nu komt mijn volgende vraag.

Over een aantal maanden wordt Grace loops en gedekt. Je begrijpt mijn vraag vast al.
Ik wild e pups direct vanaf 3 weken gaan BARFEN maar weet er nog te weinig van. Wie of wie kan mij hier meer over vetellen. Wat mogen/moeten ze hebben. In welk percentages ten opzichte van elkaar en vooral, hoeveel? Ik zou ook graag een boek hierover willen hebben maar welke (moet in Nederlands zijn) en waar kan ik die bestellen??

Alvast bedankt.
Door Lizzy
#540023
Ohhh leuk! En spannend!

Hier heb ik wat samenvattingen gemaakt over de diverse manieren van pups voeren, volgens diverse specialisten:

Tom Lonsdale:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=4489

Ian Billinghurst:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=4487

Mogens Eliasen:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=4488

Mogens heeft zijn e-book herschreven en dat is/wordt in het Nederlands vertaald. Ik vermoed dat je aan dit boek het meest zult hebben, voor mams en pups! Hier kun je lezen hoe het met de nieuwste versie van zijn boek staat: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=22212

Deze is voor de moederhond: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=16164
Gebruikersavatar
Door Angelique
#540096
Ik ben toevallig eergister begonnen met het op barf afspenen van mijn vier weken oude pups. Ze krijgen alels fijngemalen. Ik ben begonnen met gemalen runderkopvlees (alleen de goede stukken, zonder vet en kimmels). Vanmiddag heb ik "complete"prakkies staan draaien. Dar is ingegaan, kipkarkas, kopvlees en orgaanvlees in de verhouding 50/30/20. Daarnaast heb ik ook losse pakketjes gemaakt met gemalen pens, lamshart, kopvlees en kipkarkas en wat orgaanpakketjes van kippemaag, hart, lever. De pups wegen nu tussen de 2500 en 3300 gram en ze krijgen op dit moment nog 2 melkmaaltijden en dan 4 x een vleesmaaltijd en af en toe een slobber van mams. Ik voer naar behoefte, dus doe ik een +/- 300 gram vleesprakkie in de trog en wat teveel is laten ze staan. Als volgende week de tandjes verder door zijn krijgen ze alleen de kipkarkassen nog gemalen en de rest gaat dan in kleine hapklare stukkies.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#540149
Mijn laatste nestje is ook helemaal op barf afgespeend.
Ik ben begonnen met wat tartaar om al snel over te gaan op gemalen kippenvleugels en stukjes vlees orgaan en pens.
Iedere dag kregen ze dan gemalen vleugels als calcium bron en dan maaltijden spiervlees wat orgaan en pens.
Op mijn site zijn ook foto's daarvan te vinden.
Laatst gewijzigd door sylvia op zo 30 apr 2006, 21:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Door La Demisa
#541010
Maar hoe malen jullie die kipvleugels? Hebben jullie daar een machine voor? Ik wil straks ook gemalen kippevleugels geven, schijnt erg goed te zijn. Maar hoe doe ik dat? Tips?
Door Laura2004
#541012
La Demisa schreef: Maar hoe malen jullie die kipvleugels? Hebben jullie daar een machine voor? Ik wil straks ook gemalen kippevleugels geven, schijnt erg goed te zijn. Maar hoe doe ik dat? Tips?
In een vleesmolen volgens mij!
Gebruikersavatar
Door Angelique
#541017
La Demisa schreef: Maar hoe malen jullie die kipvleugels? Hebben jullie daar een machine voor? Ik wil straks ook gemalen kippevleugels geven, schijnt erg goed te zijn. Maar hoe doe ik dat? Tips?
Ik heb een elektrische vleesmolen, deze: http://www.factoryprices.nl/catalog/pro ... s_id=22323
Hiermee maal je met gemak kipkarkassen, dus vleugeltjes zullen ook geen probleem zijn.
Een handvleesmolen kan natuurlijk ook, maar ik ben lui ;D
Door La Demisa
#541276
Ik heb hem bekeken en het ziet er goed uit. Voor een mooie prijs maar jij maalt daar dus kipkarkassen mee? En kipvleugels moet ook geen probleem zijn? Nou, dat wordt bestellen dan. Thanks.
Door La Demisa
#541288
Angelique schreef: Ik ben toevallig eergister begonnen met het op barf afspenen van mijn vier weken oude pups. Ze krijgen alels fijngemalen. Ik ben begonnen met gemalen runderkopvlees (alleen de goede stukken, zonder vet en kimmels). Vanmiddag heb ik "complete"prakkies staan draaien. Dar is ingegaan, kipkarkas, kopvlees en orgaanvlees in de verhouding 50/30/20. Daarnaast heb ik ook losse pakketjes gemaakt met gemalen pens, lamshart, kopvlees en kipkarkas en wat orgaanpakketjes van kippemaag, hart, lever. De pups wegen nu tussen de 2500 en 3300 gram en ze krijgen op dit moment nog 2 melkmaaltijden en dan 4 x een vleesmaaltijd en af en toe een slobber van mams. Ik voer naar behoefte, dus doe ik een +/- 300 gram vleesprakkie in de trog en wat teveel is laten ze staan. Als volgende week de tandjes verder door zijn krijgen ze alleen de kipkarkassen nog gemalen en de rest gaat dan in kleine hapklare stukkies.
2 melkmaaltijden en 4 vleesmaaltijden? Is dat per dag? En waaruit bestaat die melkmaaltijd? Want dat is niet de slobber van mams...
Door La Demisa
#541290
sylvia schreef: Mijn laatste nestje is ook helemaal op barf afgespeend.
Ik ben begonnen met wat tartaar om al snel over te gaan op gemalen kippenvleugels en stukjes vlees orgaan en pens.
Iedere dag kregen ze dan gemalen vleugels als calcium bron en dan maaltijden spiervlees wat orgaan en pens.
Op mijn site zijn ook foto's daarvan te vinden.
Ik las ook ergens dat er allemaal vitaminen en supplementen toegevoegd moeten worden? Wat geef jij en hoeveel daarvan? Ik geef onze volwassen honden geen extra vitaminen of supplementen. Vraag me dus af waarom de pups dat wel moeten hebben. Ze drinken toch ook nog bij mams? Daar krijgen ze toch veel van mee?? Wat is precies spiervlees??
Door Lizzy
#541330
La Demisa schreef: Ik las ook ergens dat er allemaal vitaminen en supplementen toegevoegd moeten worden? Wat geef jij en hoeveel daarvan? Ik geef onze volwassen honden geen extra vitaminen of supplementen. Vraag me dus af waarom de pups dat wel moeten hebben. Ze drinken toch ook nog bij mams? Daar krijgen ze toch veel van mee?? Wat is precies spiervlees??
Of je wel of geen vitamines toevoegt hangt ook wel af van 'welk geloof' je aanhangt. Als je Ian Billinghurst gelooft, dan voeg je van alles toe. Geloof je bijv. iemand als Tom Lonsdale, dan voeg je niks toe. Ik heb zelf de neiging om hier tussen in te zitten, neigend richting Lonsdale. Als je heel afwisselend voert en veel voedingsmiddelen geeft die rijk zijn aan natuurlijke vitamines, dan zie ik zelf geen reden om wat toe te voegen.

Spiervlees is al het vlees dat geen orgaanvlees is. Al het vlees dat het skelet bij elkaar houdt. Als het vlees dat aan je vleesbotten vast zit. Maar wat je dus ook los kunt kopen. Zoals een runderlap, kopvlees, kipfilet, kalkoenfilet, etc.
Door La Demisa
#541333
Oke Lizzy, dat wilde ik graag weten. Ik ben zelf helemaal geen voorstander van van alles en nog wat toe te voegen. Maar in welke percentages kun je de pups het beste voeren, ten opzichte van elkaar? Is daar ook een soort pupschema van?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#541339
La Demisa schreef: 2 melkmaaltijden en 4 vleesmaaltijden? Is dat per dag? En waaruit bestaat die melkmaaltijd? Want dat is niet de slobber van mams...
Op dit moment is het nog 1 melkmaaltijd per dag. Ik gebruik hiervoor de Farmfood puppymelk. Noodzaak is het niet meer, maar ik maak even het potje leeg :-\

Met die vleesmolen maal ik de kipkarkassen en ik weet van iemand anders dat die er ook de dikke graten van een zalm mee maalt, dus moet een kippevleugel geen probleem zijn. Ik voeg verder geen vitaminen o.i.d. toe aan de puppyprak.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door