Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#537690
Weet jij dit mischien Lizzy??
??????????????????????????I
k voer sinds 3 maanden barf. Nu heeft de dierenarts hem onderzocht omdat hij een beetje loom was. Wie weet wat dit met barf te maken heeft
???????????????????????????
#537691
Hoi Leonard, ik vrees dat ik je vraag niet helemaal begrijp...

Wat is er uit het onderzoek van de dierenarts gekomen? Dat hij gruis in zijn urine heeft? Weet je ook wat voor type gruis? Weet je de pH waarde van de urine? Wat voor hond heb je ook alweer?
#537693
He Lizzy, Jij bent snel
Ik ben vanmorgen met hem naar de Dierenarts geweest.
Het is een Australian Cattle Dog van twee jaar.
Hij was nogal loom en had ook wat last van de warmte.
En het is nog lang niet echt warm. Dus heeft de dierenarts de urine onderzocht. Er kwam uit dat de zuurgraag hoog was en dat er kristallen in zaten. Zij zei dat dat kon duiden op blaasontsteking. daarvoor gaan we hem nu behandelen met antibiotica. Verder heb ik geen informatie over gruis oid.
De dierenarts zei wel dat als het geen blaasontsteking is dat het voedselgerelateerd kan zijn. Zij wil het dus eerst twee weken aankijken en dan eventueel wat aan het voedsel gaan doen.
????
#537697
Hoi Leonard, jaaaaa, snel he ;D! Maar goed, om hier wat zinnigs over te kunnen zeggen moet ik toch weten wat de pH waarde van de urine is.... En het mooiste zou zijn als je ook weet wat voor gruis het is. Want er zijn vele types gruis en deze verlangen bijna allemaal hun eigen behandeling. Kun je je dierenarts misschien even bellen om dit te vragen (pH waarde + soort gruis)?
#537699
Oh, blaasgruis kan inderdaad voedselgerelateerd zijn. Maar dat hoeft niet. Neem bijv. struviet (gruis). Dit ontstaat vaak in de blaas wanneer er blaasontsteking is. Door de bacterieen in de blaas wordt de pH waarde van de urine meer alkalisch en in deze alkalische urine kan zich struvietkristal vormen.

Dierenartsen staan maar wat graag klaar om je op dieet brokken te zetten. Maar er is geen enkel blaasgruis dat op rauwe verse voeding niet behandeld kan worden, al dan niet met voedingsaanpassingen en voedingssupplementen.
#538395
leonard schreef: Lizzy
Inderdaad betreft het struviet en is de ph waarde 8.5.
Gaat er nu iets meer bij jou rinkelen???
Sorry dat ik niet eerder reageerde maar ik moest werken.
Leonard
Ja. Dit komt vaker voor. Meestal begint het met een blaasontsteking. Door de bacterieen in de blaas gaat de pH waarde van de urine omhoog. Deze wordt alkalisch. In deze alkalische urine vormt zich dan struviet.

Wat je dus vooral NIET moet doen is afstappen van BARF. Helaas helaas heeft je dierenarts waarschijnlijk niet op zitten te letten tijdens het de "blaasgruis" college.

Vlees verzuurt de urine. En dat is precies wat er moet gebeuren. Er moeten 2 dingen gebeuren: de bacterieen moeten bestreden worden en de pH waarde van de urine moet omlaag (verzuurt worden). Vlees is om 2 redenen helemaal geschikt bij struviet/blaasontsteking:

1)Al eerder geschreven maar vlees/orgaanvlees verzuurt dus de urine en dat is precies wat er moet gebeuren. In een zure urine kunnen de bacterieen niet leven en in een zure urine vormt zich geen struviet.
2)Vlees bevat veel vleesvocht en dat is precies wat je hond nodig heeft om goed door te kunnen blijven spoelen. Brokken zijn ten alle tijden te droog en de pest voor de nieren van de hond (en kat en iedere carnivoor!).

Mogelijk is alleen BARF even niet voldoende om de pH waarde naar beneden te krijgen. Ik zou je dus aan willen raden om vitamine C (wel de ascorbineZURE vitamine C) en cranberry erbij te gaan geven. Daarbij krijgt hij dus AB en dit doodt de bacterieen ook.

Dit heeft dus echt ruk te maken met voedselallergieen. Ik denk dat jouw DA erg graag dieetbrokjes aan je wil verkopen.... Trap er NIET in!

Blijf lekker doorgaan met BARFen. Geef je hond vitamine C + cranberry. Geef hem ook de AB-kuur en maak deze helemaal af. Geef je hond probiotica om de schade van de AB-kuur zoveel mogelijk te beperken. En laat over een paar weken de pH waarde van de urine meten (of doe het zelf! Bij de apotheek kun je stripjes bestellen waarmee je de pH waarde kunt meten).

Brokken zijn echt absoluut "killing" in geval van blaasontsteking en blaasgruis! Ook die dieetbrokken. Dat is echt je reinste troep!
#538656
He Lizzy,
Harstikke bedankt voor de betrouwbare reactie. Vitamine c heb ik nog in huis en wel de juiste zoals jij schrijft. Verder krijgt hij inderdaad al een ab kuur voor drie weken. Nog een vraag,
Heb je wel eens gehoord van vasculitis bij honden???
Zo ja, hoe zou je dat 'met voeding' kunnen behandelen.
Dat is als je er wel eens van hebt gehoord. Komt namelijk weinig voor maar mijn hond heeft het. ???
Voor deze aandoening die ook bij mensen voorkomt ben ik bij de dierenarstsenspecialisten in Amsterdam geweest. Eigenlijk het enige wat ze hem kunnen voorschrijven is het menselijke medicijn Trental. Dit verwijd de bloedvaten. En weet je michien iemand die daar mogelijk iets van weet.
Wees verder niet bang dat ik op brokken over zal stappen want ik ben 100% overtuigd van barf.
;D ;D ;D
#538666
leonard schreef: He Lizzy,
Harstikke bedankt voor de betrouwbare reactie. Vitamine c heb ik nog in huis en wel de juiste zoals jij schrijft. Verder krijgt hij inderdaad al een ab kuur voor drie weken.
Als dat niet genoeg is, dan kun je er dus cranberry bij geven. Dit is in capsules te koop bij drogisten.
Nog een vraag,
Heb je wel eens gehoord van vasculitis bij honden???
Zo ja, hoe zou je dat 'met voeding' kunnen behandelen.
Dat is als je er wel eens van hebt gehoord. Komt namelijk weinig voor maar mijn hond heeft het. ???
Voor deze aandoening die ook bij mensen voorkomt ben ik bij de dierenarstsenspecialisten in Amsterdam geweest. Eigenlijk het enige wat ze hem kunnen voorschrijven is het menselijke medicijn Trental. Dit verwijd de bloedvaten. En weet je michien iemand die daar mogelijk iets van weet.
Ik weet er weinig van. Klopt het dat er bij honden ook 2 vormen te onderscheiden zijn waarbij 1 vorm veroorzaakt wordt door een andere ziekte? En het medicijn verbeterd de doorstroming van het bloed?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee in hoeverre voeding en voedingssupplementen bijv. het medicijn zouden kunnen vervangen. Ik weet bijv. dat visolie (hoge concentraties EPA), vitamine E en co-enzym Q10 ook een doorstroming verbeteren. Maar of dat in het geval van jouw hond toepasbaar is...? Ik heb geen idee! Misschien dat Tannetje Koning, holistisch dierenarts (en op Barfplaats lid onder de naam Hitam) daar meer over kan vertellen!
Wees verder niet bang dat ik op brokken over zal stappen want ik ben 100% overtuigd van barf.
;D ;D ;D
Ohwww, gelukkig! Goed hoor!!!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door