Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door noppp
#536747
Hoe gaan jullie om met het malen van botten, welke apparatuur gebruiken jullie. En wat doen jullie met de pulp die je dan hebt?

We krijgen een pup half juli, maar we weten nog niet zo goed hoe we kunnen zorgen dat hij/zij genoeg calcium binnen krijgt, aangezien de kaken nog geen volledige botten aan kunnen. Een kippevleugel moet nog lukken maar verder?
Door Twiz
#536752
Wat leuk dat je een pup krijgt.

Ik ben bang (maar ik ben geen expert hoor, alles wat ik schrijf heb ik hier ergens gelezen en opgeslagen) dat een pup niet veel meer aankan dan gevogelte en sommige soorten wild. Wat ik ook zoal gelezen heb is dat er niet veel andere dingen te malen zijn behalve kip.

Dus zal het bot gedeelte van het menu toch grotendeels bestaan uit kip, waaronder karkassen, nekken, vleugels en dijen. Hetzelfde geldt denk ik voor bv. eend en konijn en misschien haas. Ik gok ook maar een beetje want haas heb ik zelf nog niet in het eggie gezien. Misschien sardientjes voor de extra afwisseling.

Maar er zijn hier genoeg barfers die behoorlijk allround zijn, en die gaan vast nog wel reageren.
Door Lizzy
#536915
Onze pup kwam bij ons met 8 weken en heeft nooit gemalen bot gegeten. Ze kreeg met 8 weken eendennekken, kippennekken, kippenvleugels, kippenkarkassen, delen van hele parelhoen, eend en konijn. In de eerste tijd sloegen we op veel botten een paar keer met een vleeshamertje (vooral bij kippenvleugels). Ze kreeg wel botten van grotere dieren zoals lam, geit en kalf, maar in het begin kon ze dat nog niet verwerken. Vrat ze alleen het vlees eraf. Je merkt vanzelf wanneer ze in staat zijn om ook grotere botten te eten, wanneer je ze dit gewoon af en toe aanbiedt voor het leukere kluifwerk!

(geef alleen geen enkele ribben. Dus geef geen 1 rib. Linga heeft deze op een week of 14 in 1 keer in geslikt... Zaten we dus met een pup van 40 cm lang met 1 rib in haar maag van 21 cm lang :o. Daar hebben we van geleerd, zeg maar).
Door Jojo
#537116
Ik had eigenlijk een beetje dezelfde vraag :D
Ook ik krijg een pup maar een franse bullepup is natuurlijk heel wat kleiner als bv een dalmaatje van de zelfde leeftijd.
Dus wat ga je dan geven voor menu?! Het zullen de eerste weken veel kleine hapjes op een dag zijn. Hoe doe je dat dan?!
Mogens Eliassen heeft het in zn boek over het voorkauwen en weer opkotsen van voer door bv. de moeder, maarja, ik als surrogaatmoeder ben niet zo dol op barf persoonlijk :-X (maakt het weer opkotsen ervan natuurlijk wel weer makkelijker ;D )
Of kun je het dan een beetje gaan vertalen naar carnibest, omdat dat al zo fijn gemalen is ???
Laatst gewijzigd door Jojo op wo 26 apr 2006, 13:19, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door