Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#523583
Goede morgend,

t'Is weer effe geleden dat ik nog op het forum een vraag heb gesteld (meelezen doe ik alle dagen !!!), maar je moet zo maar denken, geen nieuws is goed nieuws.
Brego (onze bruine labrador van 1 jaar ondertussen) is nu fulltime aan het barfen met 1 maaltijd per dag.
Maar is het normaal dat die hond 3 à 4 keer per dag moet poepen ?
Deed hij vroeger ook al hoor toen hij smorgens brokken at en savonds barfde.
Maar wij gaan naar de hondenschool en gegarandeerd dat hij ook 1 of 2 keert poept op het plein en dan zeuren ze altijd dat we eerst de hond moeten uitlaten, wat we ook doen!!!
Maar niets geholpen, mijnheer moet en zal zijn spoor nalaten !!!
Nu las ik in andere topics dat hun honden net zoveel minder poepen ! Is die van mij niet normaal dan ?
Graag jullie mening !!!
Groeten en bedankt !!!
Ann
#523587
Wij barfen nu ook 1 1/2 jaar en hebben twee honden, 2 en 3 jaar. Die van 3 jaar poept een a twee keer per dag. Het gekke is dat deze hond juist bij iedere scheet van slag is. Die van 2 jaar poept ook zeker 4 keer per dag. En deze hond kan overal tegen wat verandering betreft van eten. Ze krijgen alletwee het zelfde eten ook de hoeveelheid. Waar dat aan ligt ????? Ik denk dan ach het darmstelsel zal bij de ene hond iets anders zijn als bij de andere net als bij de mens ... maar of dat juist is ???

Will
#523593
Nou, mijn honden poepen ook gerust 3 of 4 keer per dag. Maar dan wel behoorlijk kleine hoeveelheden. Als jouw hond vaak EN veel poept, dan denk ik dat je eens kritisch naar je menu moet gaan kijken. Of ons kritisch naar je menu moet laten kijken.
Door roefus
#523626
Ik denk dat het ook om de totale hoeveelheid gaat en niet per se het 'aantal keren'.
Als ik met Roef lang ga lopen, nou dan poept hij in het begin twee keer.
Maar na twee uur, komt er altijd nog een sessie achteraan ;D
Maar als ik bedenk dat hij een flinke grote hond is EN ik kijk naar andere drollen ::) ::) ::)
Nou, dan zijn de keutels van Roefus heel bescheiden hoor.
Dus de 'totale hoeveelheid' valt wel mee.
#523691
hier poepen ze weinig en ook qua hoeveelheid. Maar nu dat Dara op kvv zit merk ik wel dat ze andere poep heeft dan Saiko die nog gewoon Barft.

Maar dat poepen op de training: sommige honden hebben dat gewoon, ongeacht wat ze eten. Die poepen er altijd. WIj hebben op de training ook een hond die altijd op het veld poept, ook al is hij goed uitgelaten. Is een gewoonte denk ik, niets met voer te maken (ja de hoeveelheden wel, niet het aantal keer) ;D
#523696
Kai die poept soms 5 keer per dag. Bij een lange wandeling en zeker als hij de dag ervoor een grote maaltijd op heeft kan hij soms 4 keer poepen :o, maar wel hele kleine stevige keuteltjes, dus ik denk dat het normaal is. Toen ik nog brokken gaf poepte Kai ook 5 keer op een dag, maar dat waren echt reusachtige drollen (het leek zelfs of er meer uit kwam dan er in ging) en die drollen rook je op 100 meter afstand nog, dat was echt verschrikkelijk.
Als de ontlasting van je hond er goed en stevig uit ziet en niet extreem hard stinkt dan is er volgens mij niks aan de hand.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door