Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Bieke
#521544
Wat erg voor je puppie en voor jou.
Nadat ik 3 honden heb gehad met vaccinatiereacties (van de 5) heb ik me 7 jaar geleden gestort op het internet. Ik kocht het eerste boek van Catherine en las ik wat er allemaal kon gebeuren. Ik had er dus 2 met een chronische encephalitis en een met een chronische bindvliesontsteking. Ik heb dus intussen veel kennis vergaard. Zoals de vaste lezers misschien wel weten, besloot ik mijn volgende pup zorgvuldig te kiezen. Het werd een Golden met een werkhond als vader, een moeder die ook vanaf pup veel beweging had gehad. En ze hadden in het nest kvv. De moeder leefde in een roedel en was zeer ontspannen.
Het is nu mijn eerste hond die in het eerste jaar niets heeft gemankeerd. Geen ontstekingen door een vaccinatie die gegeven is op een zich ontwikkelend immuunsysteem.
Ze is nu net 2, heeft alleen een lichte kennelhoest gehad, opgelopen toen haar immuunsysteem even in een dipje zat door de loopsheid. Ze traint met andere honden en zwemt. Loop ik geen risico? Natuurlijk, maar ik ben bereid dat risico te nemen. Ik heb nu nog een hond met een encephalitis. Het is aardig onder controle. Ze is nu tenminste geen zombie meer. Maar haar schildklier werkte niet goed en daardoor gingen haar kniebanden kapot. Ben nu 2 operaties verder en ze blijft kreupel.
Mijn jongste is een heerlijk hondje. Ze leert snel en is een combinatie van uiterste aandacht en grote kalmte.
Dank zij barf.

Barfplaats wordt gesponsord door