Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Ja, de meeste dierenartsen zeggen dat het niet van de enting kan zijn. Zooo lekker makkelijk... Ze gaan er voor het gemak wel aan voorbij dat er zelfs jaarlijks toch honden sterven als gevolg van een enting. Ze gaan er aan voorbij dat er jaarlijks vele honden ziek worden, zelfs auto-immuunziektes krijgen als gevolg van de enting.Ik zou graag die links willen hebben engels lezen gaat goed alleen praten wat minder en volgens mij hoef ik niet tegen weil te enten Luna zwemt zowiezo niet en met ratten komt ze ook niet in aanraking en het is makkelijk om in de gaten te houden dat ze geen water van buiten drinkt ...
Weet je, mocht dit toch het gevolg zijn geweest van de enting: kun je er gevoegelijk wel rekening mee houden dat de volgende reactie NOG erger zal zijn.... Dit cummuleert.
Als het mijn hond was entte ik nooit meer. En ik besef dat dit ook gevolgen heeft. Je loopt daarmee een zeker risico. Ja. Maar je loopt ook grote risico's als je hem wel blijft enten. Maar, dit is dus niet het advies dat ik je geef! Ik adviseer namelijk nooit om nooit meer te enten. Wat ik je wel wil adviseren is om je te gaan verdiepen in dit onderwerp. Zodat jij zelf kunt besluiten of / hoe je wilt enten. Op Barfplaats staat veel geschreven over entingen. Op Barfplaats kun je ook diverse links vinden naar vaccinatie-yahoo-groepen. Ik weet niet hoe je Engels is? Ik heb nog een paar goede links, yahoo-groepen en boektitels voor je!
Mocht je persee toch willen enten: ent dan zeer sporadisch en ent NOOIT meer cocktails. En, vraag jezelf ook af of je ooit nog tegen Weil moet enten. Want dat is er een met straffe bijwerkingen....
chooky schreef: Jeetje mina! Ik zou echt niet meer enten. Ik zou ook een homeopathisch of algemener holistisch dierenarts gaan om iets tegen de entreactie te doen.En waar vind ik die dan ?? We wonen in Dronten wil wel iets wat een beetje in de buurt is en niet dat ik naar Brabant ofzo moet...
Fido schreef: Ik laat dit vanavond aan Erwin lezen.En wat zei Erwin er dan over ??
Gister was ik de hele dag afwezig en heeft hij zich (nog) meer verdiept in entingen (hij is niet voor standaard ieder jaar vac.)
Hij wil er een stuk over schrijven. Alle persoonlijke info is dus welkom.
De buitenlandse wetenschappelijke onderzoeken zijn/worden al door hem doorgenomen.
Zal ik anders een topic openen voor reacties van persoonlijke ervaringen met enten/vaccineren?
Celie-Marco schreef: En wat zei Erwin er dan over ??Print het NU uit en laat het hem lezen.
Fido schreef: Print het NU uit en laat het hem lezen.Hij vliegt net de deur uit Is over half uur terug (die half uurtjes ken ik van da )
Beetje druk gehad (gelukkig)
Celie-Marco schreef: En waar vind ik die dan ?? We wonen in Dronten wil wel iets wat een beetje in de buurt is en niet dat ik naar Brabant ofzo moet...Da´s mooi in de buurt.
Fido schreef: Enten.Beste Erwin, volgens mij heb je nog niet alle Amerikaanse literatuur op bovenstaande nageslagen... Om de drie jaar is namelijk nergens op gebaseerd. Waarschijnlijk bieden entingen tegen virussen levenslang bescherming, als de enting goed aangeslagen is.
Een grote verwarring veroorzakende handeling....
Tot op heden zijn er nog geen afdoende antivirale middelen zoals er wel antibiotica zijn voor bacterien. Het immuniteitssysteem stimuleren met dode virussen zodat het echte virus gedood wordt door de opgewekte antistoffen, is dus een optie.
In vaccins worden adjuvantia gedaan om de afweer extra te activeren. Levende TS (temperatuur sensibel) bestaan ook. De vaccins stimuleren het afweerstelsel tot het maken van antistoffen of lokale cellulaire immuniteit.
ECHTER. Het afweerstelsel van de hond moet wel actief en gezond zijn, om op het vaccin normaal te kunnen reageren. Dat is moeilijk te testen vooraf aan een enting. Dus een risico.
Een al belast afweerstelsel( ook door brokvoeding wordt een afweerstelsel belast) dat in contact komt met een vaccin kan zich dusdanig apart gaan gedragen, dat er mogelijk complexen van eiwitten gevormd worden die allerlei vreemde reacties geven bij je hond. Zoals ziek worden, auto-immuun reacties en dergelijke.
Een titerbepaling vooraf is prima. Echter dit zegt nog niets over de cellulaire lokale afweer die als eerste reageert bij het binnenkomen van het hondeziekte virus, parvo, kennelhoest en Weil...Een goede titer tegen een virus zegt enkel of de hond contact gehad heeft met het echte virus of vaccin, maar weinig over de lokale cellulaire immuniteit.
Samengevat. Aan vaccineren zitten geen zekerheden. Enkel een verminderd risico tot het krijgen van de virale infectie waartegen gevaccineerd is.
Dierenartsen moeten de mogelijkheid gaan bieden tot titerbepaling- dan wel vaccinatie. Vaccineren van volwassen honden is om de drie jaar voldoende. Hetgeen door Amerikaanse wetenschappelijke literatuur bevestigd wordt.
Wijsheid....................
Erwin van Gijtenbeek
Dierenarts