Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#514201
Hoi!

Ik voer de honden nu grotendeels KVV met 1 à 2 barfdagen in de week. Eigenlijk kun je het niet eens barfen noemen, want het is maar net wat ik in de vingers krijg, en dat voer ik ze. Kipnekken, pens, ribbetjes, soms kopvlees, soms een biologisch kippetje van de markt, kwarkje met een eitje, tafelrestje, soms een runderstrot etc

Ik wil eigenlijk meer gaan barfen. Zeg maar half om half.
Waar kan ik dan het beste jacht op gaan maken? Meer spiervlees? wat botten? En misschien doorgaan met de kipnekken? Of beter geen kip? Zowiezo doe ik nagenoeg niets met orgaanvlees, omdat dat al rijkelijk aanwezig is in KVV.

Met andere woorden: hoe kan ik het beste uitrekenen wat ik moet voeren, als ik toch een aantal dagen per week KVV wil blijven voeren?

De reden waarom ik wil overstappen: met name Loebas houdt problemen met zijn gebit, en de laatste tijd m**ren ze gigantisch uit hun bekken. En ik heb sterk het vermoeden dat het uit de maag komt.

Waarom nog niet helemaal over op BARF? Nog steeds niet genoeg vriezerruimte (is wel in aantocht) en Loebas is een drama met kauwen. Ook voor de katten zal het KVV blijven wat de pot schaft.
En ik heb nog niet echt veel adresjes. Omdat ik niet zoveel zelf samenstel, betaal ik nu rustig 1,75 de kilo voor kipnekken (nog altijd goedkoper dan CB denk ik dan).

Overigens voer ik nu alleen CB natuurvoer, maar dat wil ik ook weer gaan afwisselen met de kip en lam viarianten en misschien light.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door