Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door jon
#514063
kweet niet of dit op de goede plek staat, het kan eigenlijk overal dus zie maar. Ik heb net een folder van pets place in de bus gekregen. Daarin staan een stuk of wat pagina's over Blijf! een nieuw programma op SBS6(over huisdieren)no Even een stukje uit de folder:
Een interactieve test op www.blijf.nl vormt de kern van blijf. Als je deze test volledig invult dan verneem je van ons hoe oud je huisdier wordt op basis van de huidige verzorging en wat eraan gedaan kan worden om de levensverwachting van je huisdier te verhogen. Je krijgt ondermeer tips over voeding, verzorging, beweging en huisvesting van je dier. De test is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de beste dierenartsen en specialisten. Betrouwbaarheid en objectiviteit staan voorop. Want dan alleen kan blijf zijn wat het wil zijn.

En wie zijn de participanten van Blijf!????

Jawel: IAMS en Eukanuba, Vitakraft, Beaphar, Gimpet, Ferplast, Tetra, Royal Canin, Dier en Zorg, Masterfoods, Supreme Petfoods, Liquid Petfood Company en Pets Place.

Waarom heb ik nou onmiddelijk al weer mijn twijfels over de obejectiviteit en betrouwbaarheid???? en ben ik bang dat er in zo'n programma weer een berg kunstmatige brokken als gezond en optimaal aangeprezen zal worden of zouden er ook kvv producenten aan dit programma meedoen, lijkt mij toch niet als ze niet vermeld staan.
Door Lizzy
#514076
jon schreef: kweet niet of dit op de goede plek staat, het kan eigenlijk overal dus zie maar. Ik heb net een folder van pets place in de bus gekregen. Daarin staan een stuk of wat pagina's over Blijf! een nieuw programma op SBS6(over huisdieren)no Even een stukje uit de folder:
Een interactieve test op http://www.blijf.nl vormt de kern van blijf. Als je deze test volledig invult dan verneem je van ons hoe oud je huisdier wordt op basis van de huidige verzorging en wat eraan gedaan kan worden om de levensverwachting van je huisdier te verhogen. Je krijgt ondermeer tips over voeding, verzorging, beweging en huisvesting van je dier. De test is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de beste dierenartsen en specialisten. Betrouwbaarheid en objectiviteit staan voorop. Want dan alleen kan blijf zijn wat het wil zijn.

En wie zijn de participanten van Blijf!????

Jawel: IAMS en Eukanuba, Vitakraft, Beaphar, Gimpet, Ferplast, Tetra, Royal Canin, Dier en Zorg, Masterfoods, Supreme Petfoods, Liquid Petfood Company en Pets Place.
Hahahahahahaha, geweldig!!!!!! Jaaaa, ongelofelijk objectief! En betrouwbaar ;D ;D ;D

Not.....
Waarom heb ik nou onmiddelijk al weer mijn twijfels over de obejectiviteit en betrouwbaarheid????
Tjeeeeee, let me guess.... Ehhhh, geen idee ;D!!
en ben ik bang dat er in zo'n programma weer een berg kunstmatige brokken als gezond en optimaal aangeprezen zal worden of zouden er ook kvv producenten aan dit programma meedoen, lijkt mij toch niet als ze niet vermeld staan.
Nee hoor, die doen niet mee..... Geloof me, die zijn niet eens gevraagd.
Door Ster
#514100
Het kan zomaar zijn dat deze test betrouwbaar is. Het hele ding is natuurlijk gebaseerd op een populatie brokkenvoerders. Dus kloppen voor die populatie de uitkomsten misschien prima. Mja, er is meer tussen hemel en brok.
Door jon
#514148
Boefke schreef: Het kan zomaar zijn dat deze test betrouwbaar is. Het hele ding is natuurlijk gebaseerd op een populatie brokkenvoerders. Dus kloppen voor die populatie de uitkomsten misschien prima. Mja, er is meer tussen hemel en brok.

Het gaat effe niet om de uitslag van de test, maar meer om de objectiviteit van het hele concept (een programma dat huisdierbezitters meer bewust wil maken van wat een goede verzorging van hun huisdier inhoudt. )
Het punt is dat barfers, kvvers toch een wat andere kijk op gezonde voeding hebben dan de brokken'specialisten'. Kreten als
"Omdat BLIJF! door zoveel verschillende geoede partijen wordt gesteund, zal de huisdierbezitter steeds beter weten hoe zijn die het beste kan worden verzorgd""(Supreme petfoods) en

"BLIJF! gaat er voor zorgen dat het huisdier meer aandacht krijgt en dat is hard nodig. Het zal de ontwikkeling van nieuwe producten ten goede komen"(Masterfoods)

en wat te denken van deze: 'BLIJf! gaat ons meer en beter inzicht verschaffen in de indiviiduele behoeften van de consument. Daar de huisdierbezitter alleen maar beter van worden" (Tetra) en

"Het zou prachtig zijn als door BLIJF! meer mensen gebruik gaan maken van de kennis en verantwoorde producten die er op de markt zijn"(Ferplast)

geven volgens mij heel goed waar de echte belangen liggen.
Laatst gewijzigd door jon op zo 19 mar 2006, 19:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Femke
#514154
ik ben gemaild door de makers van dit programma......


Goedemiddag Femke,

Wij zijn bezig met een nieuw dierenprogramma bij SBS6 en tijdens mijn zoektocht op internet  kwamik jullie verhaal tegen over de hond met smetplekken.
wij zijn op zoek naar honden/dieren met een medisch probleem, wat daarnaast ook goed in beeld te brengen is.  
Het programma bestaat uit twee delen.
deel 1: is de testcase medisch
hierin doen mensen via internet een test voor hun huisdier en met het eindresultaat gaat Nico Dijkshoorn (dierenarts/presentator) aan de slag.
Nu is mijn vraag of jullie willen meewerken aan dit item?
Ik wil graag het een en ander toelichten.

Ik hoop een snelle reactie!

Met vriendelijke groet,


********


en hier mijn reactie, waar ik - ik had niet anders verwacht- nooit meer iets op gehoord heb.

Hoi Manon,

De plekken bij Loebas zijn gelukkig al bijna over ;-) dus ik weet niet of deze case wel zo lang 'houdbaar' is.

Ben dus bang dat ik je hierbij niet kan helpen. Daarbij gaan 'wij' (op het forum waar je mijn berichtje vanaf geplukt hebt) liever eerst voor een natuurlijke oplossing, dan de reguliere dierenartsen die bij het minste of geringste met een antibioticakuurtje of dieetbrokken staan te zwaaien.

Als je hier meer over wil weten, neem dan een kijkje op Barfplaats.nl, waar je veel kunt lezen over natuurlijke voeding en natuurlijk genezen bij honden, katten en fretten. Misschien kunnen jullie nog een keer een item aan rauwe, verse voeding besteden - naar mijn mening de beste basis voor een gezonde hond (en kat en fret). Het zal zeker een doorbraak zijn op de nederlandse televisie, daar de meeste adviezen altijd alleen maar over brok gaan.

Vriendelijke groet,

Femke

Laatst gewijzigd door Femke op do 02 nov 2006, 01:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#514155
Is een harstikke leuke test hoor. Vul je 'm in, blijkt dat je hond of kat volgens hun jaren geleden al overleden had moeten zijn ::)
En als je zegt dat je vers voert krijg je standaard het antwoord dat je een groot risico loopt en naar je DSZ moet gaan voor een goed voedingsadvies.

Als het niet zo triest was zou je je doodlachen :-X ;D
Gebruikersavatar
Door chooky
#514157
Nou ja, vers vlees staat in ieder geval genoemd, is klein stapje vooruit en ze schijnen ook te weten dat er volledige versvees voedingen bestaan. Jammer alleen dat ze er dan gelijk 3 maanden vanaf trekken in plaats van dat ze er jaren bijtellen ;)
Door Elvira
#514158
Ik heb alleen de link voor de test op een ander forum zien staan. Ik heb hem ingevuld voor m'n eerste golden en haar geboorte datum veranderd. Ze zou 10 jaar en 3 maanden worden en ze is gelukkig bijna 17 jaar geworden. Ik dacht eerlijk gezegd dat ik 10 of 11 jaar erbij had gedaan (ze was van 1984) dus zou ze inderdaad al dood geweest zijn. Zij kreeg overigens brokken. Ik wou het nog een keer doen met vers vlees, maar dat ging helaas niet. Misschien op het werk.
Door chamourel
#514160
hahahaha, ik heb ook een mail gekregen via je echte leeftijd.nl ;D ;D ;D
als ik hun moet geloven wordt Diamond van ons met zijn hartruis (heb ik dus ook ingevult) 11 jaar ;D :-X
nou als dat zou kunnen ;)
dat wordt de gemiddelde pyr niet eens.
oh ja en zijn zusje Shadès zonder kwalen wordt 12 jaar maar dan moet ik haar wel laten sterilliseren ;D ;D
en volgens de verpakking voeren, want op het oog is niet goed ;D
Door Elvira
#514168
ik heb het nog een keer geprobeerd, nu met Zingaro en vers vlees en 9 jaar 4 mnd, maar goed daar kan ik er minstens 7 bij op tellen, omdat ze zoveel er bij Itosca ook naast zaten. Bovendien krijgt hij vers vlees (waar voor 2 maanden afgetrokken werden. :-\ )
Door Elvira
#514170
Laura2004 schreef: Kai wordt 14 jaar volgens die test, dus ik hoop dat het waar is ::)
wat heb jij ingevuld om zo hoog te scoren ?? ;D
Door Cathelijn
#514180
nou je kunt zelfs vers vlees invullen :P

Op het eind zeggen ze wel dat je alleen vers vlees moet voeren als het compleet is. En dan volgt de uitleg waarom, waarbij de botten compleet over het hoofd gezien worden ::)

Jonas wordt 11 jaar en 4 maanden zeggen ze. En we kunnen binnenkort een verrassing ophalen bij de dierenwinkel. Ben benieuwd wat dat is ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door