Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Goeie vraag! Ik vraag me dat (sinds het boek van Morgens) ook af! Ik weet alleen het antwoord niet....vraag het me ook weleens af, maar als ik kijk naar de periode dat qyan probiotica pillen kreeg voor de diaree moet ik toch eigenlijk wel concluderen dat het helpt.
Paul_Barte schreef: Sander ben het grotendeels met je eensEn hoe zit het dan met Salmonella? Bereikt dat dan ook de darmen en wat gebeurd daar dan mee?
We komen nu bij een verschrikkelijk moeilijk onderwerp en dat is de werking van het immuunsysteem.......
Er zijn onderzoeken geweest dat 1 tot 10% van de cellen 'overleven' en dus in de dunne darm terechtkomen, dit verschilt van stam tot stam. Het kan zelfs dat ze alsnog in de dunne darm (voor een deel) om zeep worden geholpen door de werking van galzouten.
Daarnaast heb ik wel eens gelezen dat met name Lactobaccillus zelf melkzuur aanmaken en dus aardig bestand zijn tegen het maagzuur.
Verder meen ik me te herinneren dat de probiotics ook nog voor een deel opgenomen worden door de maagwand voordat ze allemaal dood zijn.
Je praat vaak over miljoenen tot zelfs miljarden cellen!!
De werking van de probiotics komt niet alleen uit het hetgeen wat zich in de darmen bevindt maar ook van binnenuit!!!
Lizzy schreef:Mag ik vragen wat jouw probleem was met natuurlijke mensenvoeding en vitamine B12?Ja dat mag best! Zal ik dan ook maar meteen het antwoord geven? Mijn vraag was hoe je bij een menu van uitsluitend (rauw) plantaardig materiaal aan voldoende vitamine B12 komt. De oplossing is dat darmbacterieen dit voor je maken. Mits je natuurlijk bezit over een gezonde darmflora.
Sander schreef:Dank je Sander! Interessante vraag trouwens en een interessant antwoord! Ik had dat zelf niet gelezen, maar ik ga dat nog een keer lezen want ik ben vegetarier en dit boeit me dus.
Ja dat mag best! Zal ik dan ook maar meteen het antwoord geven? Mijn vraag was hoe je bij een menu van uitsluitend (rauw) plantaardig materiaal aan voldoende vitamine B12 komt. De oplossing is dat darmbacterieen dit voor je maken. Mits je natuurlijk bezit over een gezonde darmflora.