Hier kun je al je vragen en problemen kwijt over het zelf samenstellen voeding voor katten.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door orion
#41994
ja hoor , ook hier hebben mijn poezen voor het eerst vers vlees gehad
en wel het vlees van Smuldier

Als ik nu brokken er onbeperkt bij blijf voeren, hoeveel vlees, vis, kip en kuikentjes mag ik hier dan bij geven zonder dat ik verkeerde dingen ga doen :-\
het gaat om Sphynxen

groetjes Ida
Door Jolly
#42006
zelf zou ik zeggen, laat die brokken weg.
Maar smuldier heeft tie niet alleen vlees voeding voor honden.? Als dat zo is, moet je dat niet geven hoor . katten aan de hondenvoeding dat gaat niet goed. er zit iets te veel/te weinig in het voer waardoor ze ziek worden. Zal eens kijken of er hier al een tread voor geopent is.
Door orion
#42018
smuldier heeft ook pakjes met alleen vlees of kip
(de blauwe en rode verpakking)

hier zit verders niets anders doorheen
mijn honden voer ik smuldier compleet, dit is wel een complete maaltijd, en lijkt me inderdaad ook niet geschikt voor poeslief
Door sylvia
#42020
Hoi Ida,
De smuldier die je aan je kat geeft is een enkelvoudig menu,oftewel als je niet weet wat erbij te voeren gaan je katten tekorten oplopen,met alle nare gevolgen vandien.Smuldier kompleet voor de honden is naar mijn bescheiden mening ook niet je van het.
Misschien kun je bij jou in de buurt een kompleet vers kattenvoer kopen.
www.carnibest.nl
www.prinspetfoods.nl
www.bibidiervoeding.nl

Dit zijn links van versvoeders die speciaal vers kompleet voer voor de kat verkopen.

Sfinxen , wow leuk zeg,mijn oudste dochter wil een sfinx als ze op zich zelf gaat wonen.Ze is nu al haar vriend aan sfinxplaatjes aan het laten wennen daar die toch liever iets met meer beharing prefereert ;D
Dus iedere editie van het neocat clubblad krijgt hij uitvoerig de sfinx foto's onder zijn neus gewreven ;D ;D
Hoe vonden ze het verse vlees trouwens?
En zolang je enkelvoudig blijft geven zou ik inderdaad de brokjes laten staan ,en kun je de ene dag vlees geven,de andere dag een paar kuikens (rauw) dan een dag vis enz...maar de brokken zou ik erbij laten staan,zo deed ik het ook in het begin toen ik nog geen versvlees kompleet voor de kat had.
Door orion
#42377
mijn honden krijgen zo nu en dan kippe vleugels, nu dacht ik de poezen hier ook een plezier mee te doen, maar nee hoor :-\


vandaag kuiken gekocht, mochten ze het niet eten, wat ik dus zeer zeker vermoed, dan staat hier steedds dat je het eerst kunt koken, maar hoelang moet je dus zo'n beestje koken ???

ik zal eens kijken waar ik die carnibest kan krijgen
hoeveel moet een poes hier van hebben, heb ik een klein houvast voor de te bestellen hoeveelheden
Door sylvia
#42449
orion schreef: mijn honden krijgen zo nu en dan kippe vleugels, nu dacht ik de poezen hier ook een plezier mee te doen, maar nee hoor :-\


vandaag kuiken gekocht, mochten ze het niet eten, wat ik dus zeer zeker vermoed, dan staat hier steedds dat je het eerst kunt koken, maar hoelang moet je dus zo'n beestje koken ???

ik zal eens kijken waar ik die carnibest kan krijgen
hoeveel moet een poes hier van hebben, heb ik een klein houvast voor de te bestellen hoeveelheden
Kippenvleugels is voor de meeste katten die niet vanaf kitten af aan vers eten te doen.Zelfs boris die vanaf 9 weken vers eet,begint eraan maar hij krijgt ze nog niet weg. Beter zou je eens kunnen kijken of je aan kippennekken kan komen,die willen vaak als eerste botje voor de kat wel lukken,misschien niet de eerste keer ,maar die zijn makkelijker wegkrijgen.
De kuikens kan je zo'n 5 minuten koken ze hoeven namelijk niet helemaal gaar te zijn.
Als je wilt kun je de voetjes eraf halen.Ik laat ze eraan zitten ,Boris eet ze in het geheel op, van snavel tot voet
Door Sje
#44095
Oh dat wist ik niet dat je ook smuldier aan katten kunt geven, is eens een idee om het ze een keertje te geven, heb het nog nooit geprobeert.
Vis hoef ik hier niet te geven, klinkt vreemd, maar mijn katten lopen ervoor weg.
Misschien heeft iemand een idee??
Bedankt alvast.
Door sylvia
#44097
hou er wel rekening mee dat smuldier geen kompleet kattenvoer is.Dus voor een keertje kan het geen kwaad,maar het is geen optie om het een paar keer in de week te geven.
 Terug naar “Vragen, problemen en discussie BARF en KVV”

Barfplaats wordt gesponsord door