Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#490125
Kokimo schreef: Lees net op een Frans teckelforum over dat honden vaak allergisch kunnen reageren op kippevlees! Heeft iemand hier ooit van gehoord? :o :o :o :o :o
Volgens mij maakt het geen biet uit. Een hond kan net zo allergisch zijn voor kip als voor rund, lam, graan, vruchtenlimonade etc. :)
#490209
Ik sluit me bij Geer aan. Een hond kan voor alles allergisch zijn. Maar voor rauwe kip en rauw vlees zijn honden aanmerkelijk minder snel allergisch als voor gekookte handel (brokken/blik/gekookte kip, etc).

Het kan zich op allerlei manieren uiten. Van diarree tot jeuk tot bijv. rode huidplekken.
#490247
de enige echte oplossing als een hond (of mens) allergisch is voor een voedingsmiddel is het vermijden van, jammer, maar mooier kan ik het niet maken. Je moet er alleen niet van uitgaan dat een hond allergisch zal zijn voor kip, je zal in geval van een reactie op eten wel zeker moeten stellen welke voedingsmiddel de schuldige is. ;)
#490706
Laura2004 schreef: Ziggy is ook allergisch voor kip. Zij was bijna helemaal kaal en ze zat onder de zweertjes: tussen haar tenen, op haar voetkussentjes, op haar borst en buik. En haar oren waren vuurrood.
Hoe ben jij erachter gekomen? Ook laten testen? wazt geef je haar nu voor vleesbotten voornamelijk?
#490728
Kokimo schreef: Hoe ben jij erachter gekomen? Ook laten testen? wazt geef je haar nu voor vleesbotten voornamelijk?
Door een eliminatie dieet te doen. Ze krijgt kalfribben en voorheen eend (maar dat is niet meer verkrijgbaar bij mijn slager vanwege vogelgriep, eend kwam uit Turkije) geitenribben en vis en ze krijgt 2 dagen in de week bibi (de dagen dat mijn andere hond kip eet, en het rare is dat er in bibi wel gemalen kippenbot zit, maar schijnbaar kan ze daar wel tegen ???). En ze krijgt lams en rundvlees.
#490739
Ben je zelf daaraan begonnen? Of op aanraden van de DA? Na hoeveel dagen zie je resultaat nadat je de boosdoender hebt gevonden?

Mijn hondje heeft nl rode oren en ik heb het na laten kijken door de DA maar de buis is schoon! Ik merkte nu wel toevallig op dat hij gisteren geen kip heeft gehad en de oren stukken minder rood waren, vanmiddag heb ik weer kippevleugels gevoerd en nu zijn ze weer knalrood. Ik ga dus een paar dagen geen kip geven en kijken!
#490754
Ik heb dat eliminatie dieet 9 weken gedaan en toen ik na die 9 weken kip zag had ze meteen een allergische reactie. Mijn hond is trouwens een geval apart hoor, want het gaat nu na 9 maanden eindelijk redelijk goed qua allergiën en andere gezondheidsklachten. :-\
#490761
Ze testen dat met een plukje haar dmv bio-resonantie als ik het goed begrepen heb.Anders zal je ff contact op moten nemen.Maar als ik jouw verhaal lees dan lijkt het idd kip.

Btw hoe onstaat eigenlijk die allergie?
Doordat je een ingredient als bv kip in het begin misschoen veel voert?
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door