Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Hobbes
#486993
Vraagje aan alle vleesspecialisten hier:

Als je vlees ontdooit, mag je het niet meer invriezen. Maar wat als je het daarna gaar hebt gemaakt (gebraden, levercake gemaakt etc.). Kan het dan weer ingevroren worden?

Voor zover ik weet is 't vanwege bacterieën: bij ontdooien komen die tot leven en vermenigvuldigen zich. Als je dan weer opnieuw in zou vriezen, blijven al die bacterieën erin zitten - ze gaan alleen even slapen. En owee als je dan voor de 2e keer gaat ontdooien... (klopt?)

Gaan met bakken etc. genoeg bacterieën dood om het daarna weer in te kunnen vriezen?
#486995
ik heb dat ook eens aan een slager gevraagd. Maar die zei dat dat eigenlijk alleen maar gold voor gehakt en kip. De rest kan je wel weer invriezen als het ontdooid is (en dan heb ik het wel over rauwe spullen).... Voor de honden gebeurd het hier regelmatig dat al hun vlees op weg naar huis van de supermarkt ontdooid is en dat vries ik wel weer gewoon in ;)
Door 202spots
#486998
Voor de hond maakt het niet uit.
Het gebeurd vaak dat de kip of kalkoen als 'n blok ijs aan elkaar vastgevroren is wanneer ik 'n doos van 10-15 kilo koop, dat laat ik ook genoeg ontdooien om 't uit elkaar te kunnen halen, en word dan gewoon opnieuw ingevroren.
Wanneer je gekookt vlees opnieuw invriest is ook geen probleem.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door