Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door fiyatashi
#484456
:-\ Hallo iedereen. Graag een beetje hulp ivm "barfen". Daar ik van plan was mijn Berner Sennen van 22 maanden "natuurvoeding" te geven ben ik terechtgekomen bij de methode "barfen". Weet er echter héél weinig van. Kan ik dit afwisselend gebruiken met "brokken". Zou Duck of Carnibest voeding hiervoor kunnen dienen pro rata enkele dagen op de week aangevuld met brokken. Kan ik gerust kip geven met al dat gedoe van "dioxine" ? Alvast bedankt. Groetjes.
Door Lizzy
#484580
Je kunt het afwisselen met brokken. Alles kan. Ik raad het persoonlijk niet aan. Waarom zou je nog brokken bij willen geven? Ten eerste heeft jouw hond geen brokken nodig en ten tweede haal je niet het optimale uit de gezonde voeding als je ook nog brokken blijft voeren. Het is een beetje als heel gezond eten en toch blijven roken ;D (waarbij natuurlijk brokken niet zo slecht zijn als sigaretten).

Duck en Carnibest zijn beide kant en klare voedingen. Dit heeft niks met BARF te maken. BARF is het zelf samenstellen van voeding, zonder eigenlijk gebruik te maken van kant en klare voeren. Carnibest en Duck zijn overigens wel rauwe/verse voedingen en daarom erg veel gezonder als brokken.

En ja. Je kunt gerust kip geven. Als de mens het eet, waarom zou je hond het dan niet eten? Om meer te lezen over BARF en kant en klare rauwe voeding heb ik de volgende links voor je:

Dit is over BARF (zelf samenstellen): http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=17448

En dit is over kant en klare rauwe voeding: http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=17449

Barfplaats wordt gesponsord door