Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door hylke
#2655
Deze maand wordt het verder op water en brood leven voor ons :P Heb namelijk zo'n beetje al met centjes er doorheen gejaad voor een koffiemolen (dankzij Lizzy ;D) een staafmixer, een keukenweegschaal, een snoeischaar en allerlei bakjes en knoflooktabletten. Ben besmet met het BARF virus geloof ik. Kan gewoon niet wachten tot ik zelf aan de gang kan gaan met groentes, noten, eieren en kippennekken enz. Hoe hebben jullie het volgehouden die tijd? Splinter heeft prefecte ontlasting, ook op de lam en rijst. :-/ ik weet dat aangeraden was voorlopig eerst Bibi te voeren maar hij doet het zo goed! Wat is nu het minimum dat ik kan beginnen met zijn eerste kippenbot? Misschien eerst kijken hoe hij het op de kip en rijst doet?
Groetjes Hylke
Door Janet
#2657
Hoi Hylke,
het is best lastig om van een minimum rond te komen én dan ook nog eens je hond het beste te willen geven. Probeer de islamitische slagers voor goedkoop vlees. Let op dat er ook tussen de slagers een flink prijs/kwaliteitsverschil kan zitten ???. Voor groenten en fruit kun je bijvoorbeeld om 16.30 naar de markt gaan, dan gaat het vaak voor een habbekrats weg. Je hoeft niet te letten op plekjes (snijd je gewoon af).
Probeer ook jezelf in de gaten te houden: het is mooi dat je het beste voor je hond wil, maar ook jullie moeten nog kunnen eten.
Veel kokkerelplezier ;D.
Door Nelly
#2658
Hylke, begin niet te gauw met botten voor Splinter, wacht een tijdje (6 of 8 weken) zodat z'n maagzuur door het versvlees eten sterker is geworden en hij de botten ook echt kan verteren. En, denk erom, als het zover is, water wegzetten, zeker 2 uur lang!
Door Mister T
#2659
Hylke waar woon jij???misschien kan ik je water en brood aanvullen met wat groente.zie ergens hier mijn bericht over het berope van mijn wederhelft ;D
Door hylke
#2660
hahaha pam, een groentemixje lekker!!! Nee hoor meiden, het was ook een beetje grappig bedoeld hoor. Ik doe het met alle plezier. Wat een waanzinnige foto hierboven, geweldig. Net een panda!!!
Groetjes Hylke
Door Mister T
#2661
verrek ja,idd het lijkt net een pandabeest...het is zo'n droplullo hij vind alles best :-/ we vermaken ons dan ook uitstekend met 'm ;D
Door Lizzy
#2662
Hoi Hylke, ik heb het vrij lang volgehouden, alhoewel ik moet toegeven dat ik vrij snel groentemix ging maken. Met botten zou ik ook nog even wachten. Laat hem inderdaad eerst maar even wennen aan zijn vlees.

Je kunt hem nu overigens al wel een groentemixje geven hoor! En, als je hem dit geeft, houdt hem goed in de gaten. Kijk hoe hij er op reageert.

Geef niet alles te gelijk. Want, stel dat jouw hondje ergens niet goed op reageert, dan word het erg lastig uitzoeken WAAR hij niet goed op reageert als je alles in 1 keer geeft. Langzaam opbouwen dus.

Nou, als je de groentemix hebt gehad (dit kun je door het versvlees gooien), dan kun je bijv. nootjes gaan malen en dit 's morgens geven met wat yoghurt. Daarna kun je hem zijn Bibi geven (pas op dat hij niet modder vet wordt van al dat geweldige eten tussendoor en let ook op dat hij wel zijn Bibi binnen krijgt want, je bent nog niet aan het barfen!). Beschouw al deze dingen dus als tussendoortjes en aanvullingen. Overigens: sommige hondjes krijgen jeuk van nootjes/zaadjes. Dus, blijf goed op hem letten.

Neem wel RAUWE noten en zaden! Erg belangrijk! Deze zijn te koop in reformwinkels.

Nou, als je dan de nootjes gehad hebt, dan rijd je naar een Islamitische slager en dan koop je kippennekken. Die kosten meestal 1 euro de kilo. Je kunt hem nu een keer een kippennek tussendoor geven en kijken hoe hij dat vindt. En, kijk weer hoe hij er op reageert. Let erop dat hij wel op die kippennekken kauwt! Kippennekken zijn erg zacht, dus echt zorgen maken hoef je je niet, maar let erop dat hij goed op zijn voeding kauwt.

Nou, als je nu weer een paar weken/maanden verder bent, dan zou je ook een keer een kippenvleugel kunnen gaan geven. Knip deze, voor de zekerheid, goed in met een snoeischaar. Houd de vleugel desnoods in je hand. Zorg dat hij er goed op kauwt (we weten nu wat er mis kan gaan.....).

OK, als je dit hebt gehad, probeer dan eens een heel sardientje (van de visboer). Rauw. Met kop en graat. Lust hij het? Blijft zijn ontlasting goed? Krijgt hij nergens jeuk? OK, dan kun je nu ook af en toe eens een vissie geven!

Nou, zo zie ik dat een beetje voor me. Langzaam opbouwen en goed kijken naar wat voedingsmiddelen bij hem doen. Ontlasting, jeuk, etc. En, vergeet niet dat alles wat je er in stopt (behalve groentemix) calorieen heeft, dus geef niet te veel anders word hij te dik ;D.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door