Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door EvitaP
#478572
Ik heb de afgelopen dagen bijgehouden hoeveel cindy drinkt. Nu valt het me opdat ze vrij weinig drinkt. In elk geval dat denk ik, zeker weten doe ik het niet. Daarom vraag ik me af hoeveel jullie honden ong drinken.

Cindy is een gecas. teefje van 11 jr en 25 kg ong (wel een beetje ondergewicht) ze eet in de tijd van meting DUCK. In drie dagen heeft ze ong 1 liter water gedronken.

Dus hoeveel drinken jullie honden (en hoe groot zijn ze)?
Door Filou
#478573
Ik heb een border-bearded van 13jaar en 18kg. Volgens mij drinkt hij nog minder dan de jouwe, en hij zit nu op 100% BARF.
Door pluto19612002
#478784
ik heb een labrador van 30 kg. Ze dronk toen ze brokken had bijna niks (een koffiekopje per dag, soms echt niks), daar had ik ook zorgen om.
Nu na ruim een maand barf dronk ze in het begin nog niks (soms echt niks!!), maar de urine werd gelukkig natuurlijk wel lichter van kleur. Nu zo ook wat kalfsbotten krijgt (daar schijnen honden dorstig van te worden) drinkt ze ongeveer 3 kopjes per dag schat ik.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#478787
Mijn spaniels drinken bijna niets, Pleun de dalmaat drinkt vrij veel, maar dat is alleen maar goed voor een dalmaat.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#478801
Hier wordt ook weinig gedronken hoor. Heb het nog nooit gemeten, maar uit de bak binnen is het echt minimaal. Het liefst drinken ze hier buiten uit sloten of plassen. ::)
Laatst gewijzigd door Pauline op za 28 jan 2006, 20:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Borke
#478830
Pauline schreef: Hier wordt ook weinig gedronken hoor. Heb het nog nooit gemeten, maar uit de bak binnen is het echt minimaal. Het liefst drinken ze hier buiten uit sloten of plassen. ::)
Dat is hier precies hetzelfde, Borke Barft volledig sinds een paar maanden en drinkt steeds minder.
De katten zitten sinds kort volledig op kvv en drinken ook minder.
Is ook wel logisch want ze halen veel vocht uit de voeding.
Door jon
#478841
Lhaki weegt 7,5 kg. Hij krijgt 1/3 kvv en 2/3 barf en drinkt niet zoveel; als ik z'n waterbak niet zou verschonen zou het echt wel een paar dagen duren voordat de bodem in zicht is.
Door Truus
#478890
Hier drinken ze ook bijna niet. Als het warm weer is, drinken ze meer maar volgens mij zit er genoeg vleesvocht in hun voedsel en geen toevoegingen zoals in brokken waar ze juist wel veel van gaan drinken.
Het minder drinken is heel normaal hoor.
Door Lizzy
#478919
Brutus drinkt al zijn hele leven vrij veel. Die vindt drinken gewoon lekker, de mafketel. Pinkel en Linga drinken niet eens iedere dag. Ik denk dat ze minder drinken als jouw hond.
Door Lil
#479052
Boris is een reu van 25 kilo en hij drinkt ongeveer een halve bak per dag, dat is zo'n 400 ml tot een halve liter per dag. Ik moet er wel bijvertellen dat ik veel met hem train en hij dan ook vaker gedroogde vissnacks krijgt. Ik denk dat hij daarom meer drinkt. Op wedstrijden en seminars drinkt hij eigenlijk vrijwel nooit en als ik een dag niets met hem doe dan drinkt hij slecht 200 tot 300 ml.
Door EvitaP
#479156
Oh gelukkig, dit stelt me gerust. Het valt dan best mee met hoeveel ze drinkt.
Ze drinkt sowieso minder dan wanneer ze brokken krijgt, maar daar maakte ik me geen zorgen over.
Haar urine werd gecontroleerd bij de da en de concentratie bleek te laag of hoog. Ik denk dat hij te hoog zei, in elk geval dat lijkt mij logisch. Vandaar dat ik een tijdje in de gaten moest houden hoeveel ze drinkt.
Door Helen
#479182
Kuma drinkt veel. Maar zij hijgt ook altijd als ze rent. Dus na een wandeling moet er ff bijgetankt worden. Als ze eens een dagje niet los gerent heeft zie je ook dat ze minder drinkt.
Balou dronk vroeger vrijwel niks. Maar nu Kuma er is raust ze veel en veel meer en hapt heel veel in Kuma. Daar krijgt ze blijkbaar dorst van en dus drinkt ze nu een paar keer per dag een paar slokjes. Ook als ze poep eet in het bos drinkt ze beduidend meer. Ze loopt nu ong 2 weken in het bos aan de lange lijn en eet dus geen poep. Dan merk je ook dat ze veel minder drinkt.
In de winter ligt ze ook heel veel bij onze gaskachel, dan drinkt ze dus ook een stuk meer. Zodra de gaskachel uitgaat merk je dat het drinken onmiddellijk terugloopt.
Door Sofie
#482269
Lady drinkt ook niet zoveel hoor...ze haalt volgens mij al veel vocht uit de verse maaltijden.
Vaak drinkt ze wat na het wandelen en na het eten en af en toe wat tussendoor.
Nu ik vul iedere morgens haar bak met water..ik denk dat hier ongeveer 250ml in kan...en deze is de volgende dag nog voor zeker3/4 vol...
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door