Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door jon
#477791
Vandaag weer eens kippenmaag gekocht. Nu maak ik net het zakje open en zie ik dat er allemaal gele pitjes inzitten. Kunnen dat granen zijn???? :-\Is dat niet raar voor magen die als schoon verkocht worden? Lhaki reageert doorgaans niet erg goed op granen ook niet als ze in de kvv zitten. Wat te doen: Laten zitten of afspoelen voor ik het boeltje invries?
Gebruikersavatar
Door Pauline
#477795
Nou ik nam het zekere voor het onzekere en spoelde ze af.

Koop hier ook weleens kippenmaagjes maar ik heb ze eigenlijk nog nooit zo goed bekeken. Trouwens het zijn hier ook hele maagjes, dus ik kan de binnenkant ook niet zien.
Door ~Joke~
#477800
jon schreef: Vandaag weer eens kippenmaag gekocht. Nu maak ik net het zakje open en zie ik dat er allemaal gele pitjes inzitten. Kunnen dat granen zijn???? :-\Is dat niet raar voor magen die als schoon verkocht worden? Lhaki reageert doorgaans niet erg goed op granen ook niet als ze in de kvv zitten. Wat te doen: Laten zitten of afspoelen voor ik het boeltje invries?
Inderdaad granen, daarom kan ik ze ook niet aan Spike voeren. Als jouw hond sterk op granen reageert zou ik de maagjes ook niet afgespoeld geven.
Door jon
#477807
Dank je wel voor het snelle antwoord, wel jammer want dan gaan ze de kliko in....... >:(
Door ~Joke~
#477911
Ik had het laast met fazantenkarkassen, daar haalde ik een handvol graankorrels af, dan gebruik ik ze voor Spike al niet meer, gelukkig heb ik er nog twee die er geen last van hebben. Kippennekken kun je daarom ook niet gebruiken
Door 202spots
#477933
jon schreef: Dank je wel voor het snelle antwoord, wel jammer want dan gaan ze de kliko in....... >:(
Je kan ze toch afspoelen inplaats van weg gooien?
Wanneer het hele maagjes zijn kan je ze toch open knippen om te checken?
Door ~Joke~
#477938
Ik gebruik voor Spike niets wat met graan in aanraking is geweest, ook niet afgespoeld. Hij reageert er op met epileptiforme aanvallen.
Door jon
#478079
Lhaki krijgt wel kippenekken omdat voor hem makkelijk te hanteren botjes zijn. Van kvv met veel graan krijgt hij vaak last van z'n darmen. Omdat het nu al tijden goed gaat met Barf en kvv en omdat ik aan het kijken ben of ie het op CB ook goed doet loop ik nu liever effe geen risico. Ik had maar een ons gehaald en zo duur is het nou ook weer niet, maar toch wel verspilling... In het geval van Spike zou ik absoluut helemaal niet twijfelen!
Door Daisy75
#478745
Maagjes hebben ook wel eens maagkiezeltjes erin zitten hoor, is dat niet wat je zien liggen hebt?
Ik geef het regelmaig aan mijn fretjes die zijn er knettergek op.
Door jon
#478852
KayleighShanden schreef: Maagjes hebben ook wel eens maagkiezeltjes erin zitten hoor, is dat niet wat je zien liggen hebt?
Ik geef het regelmaig aan mijn fretjes die zijn er knettergek op.
Wat zijn dat??????
Door Daisy75
#479047
jon schreef: Wat zijn dat??????
(dit is een stukje van internet)
Grit en maagkiezel moeten altijd ter beschikking staan van de kippen. Grit zorgt namelijk voor extra kalk, dat nodig is om de eischaal aan te maken. Geef je dit niet, dan heb je meer kans op windeieren. Maagkiezel helpt het eten fijn te malen in de spiermaag, zodat het gemakkelijker verteert.
Door Lizzy
#479051
Yep, de laatste keren dat ik steentjes in de maagjes had ben ik ze nader gaan inspecteren en KayleighShanden heeft gelijk: het waren bij de maagjes van ons zeker-te-weten kiezeltjes.
Door jon
#479070
OK, dus de volgende keer wat minder rigoreus zijn en de magen aan een nadere inspectie onderwerpen..... ;D
Door Daisy75
#479649
jon schreef: OK, dus de volgende keer wat minder rigoreus zijn en de magen aan een nadere inspectie onderwerpen..... ;D
Haha ja zou beter zijn misschien hihi...
Ik geef ze ook heel af en toe aan de honden maar meestal aan de fretten...
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door