Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Elf
#477071
Er wordt hier veel gevraagd en geschreven over vaccineren en ik ben een beetje de draad kwijt....

Doodles wordt in maart 1 jaar. Hij is de eerste maanden volledig gevaccineerd (eerste deel in Australie, de rest hier in Nederland). Ik zou graag willen weten wat ik straks het beste kan laten enten. Ik weet dat ik er voor kan kiezen om helemaal niet te enten maar Doodles gaat nog wel eens de grens over. We wonen in Eindhoven dus Duitsland en Belgie zijn vlakbij en we nemen hem ook graag mee op vakantie verder weg.

Het liefste ent ik zo min mogelijk, maar wel zo dat hij "legaal" kan reizen.

Hetzelfde zou ik willen weten voor het ontwormen. Ik heb namelijk 2 kleine kinderen en wil ook niet dat zij besmet raken oid.....

Lastig allemaal....
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#477083
Je hebt dus tenminste een rabies enting nodig. Ik zou zeggen: ent Nobivac Rabies en je hoeft deze dan maar 1 keer per 3 jaar te geven.

Verder heb je geen entingen nodig voor het buitenland. Dus verder moet je hem laten enten zoals jij dat prettig vindt. Ik vrees dat het niet meevalt voor een ander om je daarin te adviseren....

Qua wormen zou ik zeggen: als je niet wilt ontwormen, dan kun je twee keer per jaar een mestonderzoek laten uitvoeren bij de DA. Als hij wormen heeft: ontworm je. Als hij geen wormen heeft: ontworm je niet.
Door chrisje
#498749
Ik heb mijn hond laten enten tegen rabies en iets nadien heeft zij epilepsie gekregen. Is dit toeval, ik weet het niet, maar in de literatuur wordt epi en rabies inentingen toch wel vaak in verband gebracht met elkaar.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door