Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door bas rouge
#475021
Lonsdale vindt dat je niet vaker dan 3 keer per week orgaanvlees moet voeren. Weet iemand ook zo waarom niet?
Door Lizzy
#475061
Ik denk dat niet alleen Lonsdale maar ook Billinghurst en Schultze dat vindt..... Ik denk dat drie keer per week orgaanvlees neer komt op ongeveer een procent of 10 a 15 in totaal (ala Ian B). Als je kijkt naar een gemiddeld prooidier, dan bestaat deze voor grofweg 10% a 15% uit botten, voor grofweg 10% a 15% uit orgaan en de rest is spiervlees (grootste deel), huid, haar/veren en bloed.

Als een groep wolven 1 grote prooi pakt en daar met meerdere wolven van eet, dan krijgt zeker-te-weten niet iedere wolf 10% a 15% van de organen binnen, want ook de organen moeten ze delen.

Ik denk dat het daarom verstandig is om gewoon niet teveel orgaan te geven. Het totale pakket aan voeding is daarmee voor de hond uit balans (orgaanvlees bevat ook andere aminozurenpatronen en vitamines/mineralen als spiervlees).
Laatst gewijzigd door Lizzy op ma 23 jan 2006, 16:43, 1 keer totaal gewijzigd.
Door bas rouge
#475127
Okay, het heeft dus te maken met het percentage orgaan dat je per week voert en niet sec met het aantal dagen. Met meer dan drie dagen orgaan kom je dan waarschijnlijk dus knijp te zitten met je totale orgaanpercentage, vandaar niet meer dan 3 dagen orgaan.
Door Borke
#475144
bas rouge schreef: Okay, het heeft dus te maken met het percentage orgaan dat je per week voert en niet sec met het aantal dagen. Met meer dan drie dagen orgaan kom je dan waarschijnlijk dus knijp te zitten met je totale orgaanpercentage, vandaar niet meer dan 3 dagen orgaan.
Dat gaat natuurlijk alleen op als je 2x per dag voert.
Geef je immers 3 van 7 dagen pens met 1 maaltijd per dag dan geef je echt te veel.
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#475357
bas rouge schreef: Lonsdale vindt dat je niet vaker dan 3 keer per week orgaanvlees moet voeren. Weet iemand ook zo waarom niet?
Ik kijk niet naar het aantal keren per week maar naar de hoeveelheid in verhouding tot rmb's. Bij mij krijgen ze iedere week hart (van lam of rund) en lever (van rund of kip) en eens per twee weken een lap pens (schaap of rund).
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door