Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Chris113
#467167
Al een tijd aan het lezen hier. Honden kregen brokken en zijn sinds een tijd voor een deel overgestapt op kvv. Gaat allemaal prima. Nu dacht ik om ze toch eens van zo'n kippennek te laten proeven.
Nou, dat vinden ze dus geweldig! Hendrik (de berner) is altijd een enorme schrokop geweest is heel behoedzaam en kraakt ze netjes kapot.
Gijs (de labrador) is een nog grotere schrokop en slikt dus alles gewoon door. En daar krijg ik dus de zenuwen van, want hij heeft al eens een operatie gehad omdat zijn maagdarmkanaal verstopt zat met een (gejatte) maiskolf. Is het erg dat hij die nekjes zo doorslikt?
Door Filou
#467168
Plet die nekjes anders plat met een hamer, of probeer ze vast de houden zodat hij erop moet kauwen... Het gemakkellijkste om vast te honden vind ik wel kippevleugels... maar ik ben natuurlijk geen professionele... ik barf zelf nog maar 3 maand ;)
Door Filou
#467172
Heb je het document 'honden en het eten van botten' gelezen? Zeker doen hoor. Ik heb het zelfs meerdere keren gelezen. Ook eens gaan rondneuzen op www.barfclub.nl. ;)
Door Chris113
#467183
Filou schreef: Plet die nekjes anders plat met een hamer, of probeer ze vast de houden zodat hij erop moet kauwen... Het gemakkellijkste om vast te honden vind ik wel kippevleugels... maar ik ben natuurlijk geen professionele... ik barf zelf nog maar 3 maand ;)
Dat vasthouden is niet te doen. Ik geloof dat ie dan mijn vingers ook als nekjes aanziet! Ik zal ze pletten voor hem. Maar ik begreep (na zo heel veel gelezen te hebben) dat de nekjes van kip juist wat zachter waren en beter te verteren...
Overigens heeft hij nog geen problemen gehad met poepen.
Door Chris113
#467184
Filou schreef: Heb je het document 'honden en het eten van botten' gelezen? Zeker doen hoor. Ik heb het zelfs meerdere keren gelezen. Ook eens gaan rondneuzen op http://www.barfclub.nl. ;)
Ik lees me helemaal suf! Mijn man vindt me gestoord en aangezien hij van goede discussies houdt, ben ik druk aan het lezen zodat mijn standpunten recht blijven staan!
Door Filou
#467186
Hendrik schreef: Mijn man vindt me gestoord en aangezien hij van goede discussies houdt, ben ik druk aan het lezen zodat mijn standpunten recht blijven staan!
Ik snap je volledig... die van mij vindt dus dat ik praktisch gestoord ben omdat ik hier 1001 vragen stel... "zijn zij dierenartsen mss? Hoe kunnen zij dat nu zo goed weten??" en dergelijks.

Niets van aantrekken... ;)
Door jon
#467222
Hier nog zo'n lieverd die vind dat z'n vrouw zot is geworden. Als ik wat wil zeggen komt er....."Het gaat toch niet over (het eten) van de hond he???" Wat natuurlijk stevast resulteert in een "Ja, natuurlijk gaat het daar wel over". Ach hij moet er maar mee leren leven. ;D
Gebruikersavatar
Door MoniqueAppels
#467247
Mijn Lab slikt een kippennek ook in één keer door. Hij heeft er nog nooit iets aan overgehouden. Een kippennek is ook wel iets anders dan een maiskolf: die zijn gevaarlijk omdat ze bijzonder slecht verteren. Een kippennek verteert prima.
Door Chris113
#467261
Dank jullie! Ik ga nog wel verder mijn best met hem doen, maar even die eerste zenuwen. Natuurlijk ook vanwege die maiskolf. Ja, die verteert dus echt niet. Dat heb ik gezien...
Door Chris113
#467262
jon schreef: Hier nog zo'n lieverd die vind dat z'n vrouw zot is geworden. Als ik wat wil zeggen komt er....."Het gaat toch niet over (het eten) van de hond he???" Wat natuurlijk stevast resulteert in een "Ja, natuurlijk gaat het daar wel over". Ach hij moet er maar mee leren leven. ;D
Tuurlijk! En aangezien ik toch meestal diegene ben die voedert, bepaal ik wat er op tafel en in de bakken komt!
Door Filou
#467265
Ja, die eerste zenuwen... die had ik ook hoor. Zelfs nu nog, maar dan in mindere mate. Ik zit nog altijd op mijn kniëen, naast Filou, om te zien of hij het een beetje deftig opeet en niet opschrokt... ;D
Door tieneke
#467368
Hendrik schreef: Tuurlijk! En aangezien ik toch meestal diegene ben die voedert, bepaal ik wat er op tafel en in de bakken komt!
Kijk dat is nog eens stevige taal 8)
Mijn man staat er wel volledig achter omdat hij met eigen ogen zag wat er met onze vorige ernstig zieke Leo gebeurde na het starten met versvlees ;)
Ook zijn motto is:Hier komt er nooit meer 1 brokje in!!!!
Door Lizzy
#467382
;D

Logisch hoor, dat je de zenuwen krijgt! Die kregen we bijna allemaal, bij het eerste vleesbot!

Maar een kippennek in 1 keer doorslikken: dat is heel normaal. Ik zal het je nog sterker vertellen: mijn pup slikte op 8 weken alle nekken en vleugels in 1 keer door!

Als het verteren van de nekken goed gaat, dan kun je beter overschakelen op delen van 'zacht-bot-prooidieren' die zo groot zijn dat hij ze niet in 1 keer in KAN slikken! Ik denk dan aan een halve kip of halve parelhoen of halve eend. Of half konijn. Mocht je kippenvleugels willen geven: prima, maar knip ze dan een paar keer in met een snoeischaar.

Als dat lekker gaat, dan kun je ook grotere botten van grotere dieren proberen. Maar, geef nooit enkele ribben! Grote schrokkers hebben de neiging om 1 zo'n rib in 1 keer in te slikken en geloof me, dat is NIET wat je wil! (mijn pup deed dat op 14 weken. Ze slikte gewoon in 1 keer 1 rib in van 20 cm lang :o).
Door 202spots
#467391
Rovanna schreef: Mijn Lab slikt een kippennek ook in één keer door. Hij heeft er nog nooit iets aan overgehouden. Een kippennek is ook wel iets anders dan een maiskolf: die zijn gevaarlijk omdat ze bijzonder slecht verteren. Een kippennek verteert prima.
'n maiskolf verteerd niet alleen bijzonder slecht.....ze verteren helemaal niet en zijn daarom levens gevaarlijk!
Kippen nek kan door 'n grote maat hond met gemak in 1 keer doorgeslikt en verteren dan ook 'n stuk beter dan maiskolven.
Door Sofie
#468846
De nekjes zijn echte beginnersbotten en zelfs als ze ze zo doorslikken kan het echt geen kwaad hoor! :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door