Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Filou
#467086
Hallo allemaal! Hier ben ik weer met een paar vraagjes... :-[

1. Als wij 's avonds thuiskomen, is't groot feest. We worden uitbundig begroet, maar na een paar minuten (we hebben zelfs de tijd niet om onze motorkledij uit te doen) staat Filou te wachten aan de keukendeur. Dit versta ik dan als: "ik heb honger... ga je mij eten geven??"

Ik geef Filou nu sinds halverwege oktober BARF en hij is niet bijgekomen, noch afgevallen. Ik heb hem deze week gewogen, en hij woog een mooie 18.5kg. Dit woog hij in november ook.

Mijn vraag is dus: heeft hij inderdaad honger?? Zou ik zijn porties moeten verhogen???


2. Gisteren was zijn ontlasting blijkbaar heel hard. Eerst kreeg hij er moeiteloos een paar bolletjes uit. Maar daarna heeft hij toch een goeie 5 minuten staan persen om er nog iets uit te krijgen, wat uiteindelijk wel gelukt is. Het zag er toen vrij normaal uit, maar wel niet zo groot. Daarna waren het terug bolletjes... Net geen konijnekeutels... Ik denk nochtans niet dat ik hem teveel bot geef. Ik geef hem ook geen kale lamsribbetjes meer.


Dit was zijn menu voor deze week:

Ma: 200gr kipkarkas
100gr lever
100gr groentemix

Di: 200gr steenbok
200gr sardien
1 ei

Woe: 200gr kippevleugel
100gr hart
100gr groente

Do: 200gr steenbok
100gr groente
1 ei

Vrij: 200gr kipkarkas
100gr nier

Za: 200gr steenbok
200gr sardien
1 ei

Zo: 100gr orgaan (Ik weet nog niet wat, ik moet nog gaan kopen)


Dus, volgens mij ziet dat er niet spectaculair slecht uit. Bij het steenbok is het volgens mij ook niet 50:50 vlees:bot. Er hangt iets meer vlees aan.
Door Lizzy
#467095
Ik heb allereerst even naar je percentages gekeken. De vis heb ik bij vlees gerekend omdat de graatjes practisch te verwaarlozen zijn (als bot). Kom ik op:

50% vleesbot
16,6% vlees
16,6% orgaan
16,6% groentes

Ik denk dat je goed zit. Maar als hij vaker last van moeilijk poepen krijgt, dan kun je nog iets minder bot voeren. Maar het kan gewoon een keer toeval zijn hoor, dat hij harde ontlasting heeft. Een heeeeel enkel keertje heeft Pinkel dat hier ook. Ik wil toch ook even een compliment maken. Ik vind dat je, onder heel lastige omstandigheden, zo vreselijk je best doet!!!

Nou goed, verder denk ik dat Filou zijn eten gewoon ontzettend lekker vindt...... Wij hebben dat hier ook. Het is gewoon rond etenstijd gekkehuis in Huize Plat. Brutus schreeuwt er zelfs bij. En hard ook. Ik denk dat de buren precies kunnen horen wanneer 'de dieren gevoederd' worden...... Als hij niet te dun en niet te dik is, zou ik hem lekker zoveel blijven voeren als dat je nu doet.
Door Filou
#467098
Ok, die visjes rekende ik ook als 'vlees' maar dan als 'vis'... hihi

Filou zijn stoelgang is meestal redelijk hard, en in bolletjes... maar dit was de eerste keer dat hij zo hard moest persen. Het ziet ook niet echt wit... soms wel eens een paar bolletjes bleek... meestal ziet het er groenachtig uit (door de groentemix vermoed ik).

Alvast bedankt voor je compliment. Mijn dag kan hier niet meer stuk... :D
Door tieneke
#467105
Als hij net zoveel weegt als dat je met barf begon doe je het toch goed ;)
Zou echt niet meer geven.
Moet je hier zijn rond etenstijd...het is net of ze volledig uitgehongert zijn,de bloedjes ;D ;D ;D ;D
Door Filou
#467108
Geraak jij in Tsjechie gemakkellijk en goedkoop aan vlees?? Hier is dat dus een echte ramp he... ::)
En die vogelgriep hier maakt het nu niet echt gemakkellijker.;. :(
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door