Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Loeka
#462297
Mijn kater van ruim 3 heeft altijd in meer of minder mate last gehad van een traanoog. Vooral als hij buiten was. Donkergekleurde traantroep zat er dan in zijn ooghoek. Nu is hij sorrel dus op zich viel het niet zo op, maar het is niet goed. De da had ooit gezeg dat zeer waarschijnlijk zijn traanbuis verstopt zit en dit zou evt operatief verholpen kunnen worden. Heb ik dat nooit laten doen en heb het zo gelaten, hij leek er niet zo veel last van te hebben.

Nu heb ik hem van de week elke dag een halve theelepel karoteen door zijn eten gegeven. Het is natuurlijk bekent dat dat goed voor de ogen is, maar dit had ik niet verwacht. Als sneeuw voor de zon is zijn traanoog weg. Het ziet er nu super uit! :D

Kan ik nu concluderen dat hij tekorten in zijn voeding heeft? Dus toch misschien groente(wortel) door het eten mengen. Hij en de anderen krijgen allemaal een combi van KVV(voornamelijk CB) en BARF(weekend). Hij is overigens de enige die hier last van had.
Door sylvia
#462332
Carotheen kan geen verstopping verhelpen (ik neem aan dat de DA getest heeft met gekleurde vloeistof of het buisje verstopt zat) Vieze ogen kunnen komen van een onsteking als de carotheen het verholpen heeft zou dit kunnen zeggen dat het oog altijd licht onstoken is geweest. Het kan ook toeval zijn dat het nu over is , daar kom je achter om weer te stoppen met de carotheen en te kijken of het terug komt.
Heeft hij trouwens geen last van distichiassis (haartjes die op zijn ooglid groeien) daar kunnen ze ook wisselend last van hebben.
Maar waar het ook aan ligt wel fijn dat het over lijkt te zijn.
Door Loeka
#462370
sylvia schreef: Carotheen kan geen verstopping verhelpen (ik neem aan dat de DA getest heeft met gekleurde vloeistof of het buisje verstopt zat)
Nee zo heeft ze niet getest...
Vieze ogen kunnen komen van een onsteking als de carotheen het verholpen heeft zou dit kunnen zeggen dat het oog altijd licht onstoken is geweest.
Dat moet dan haast wel... Maar ja zijn oog was verder nooit rood of geirriteerd om te zien, alleen die roodbruine tranen.
Het kan ook toeval zijn dat het nu over is , daar kom je achter om weer te stoppen met de carotheen en te kijken of het terug komt.
Toeval lijkt me sterk, precies nu voor het eerste in jaren... 8)
Heeft hij trouwens geen last van distichiassis (haartjes die op zijn ooglid groeien) daar kunnen ze ook wisselend last van hebben.
Nee dat heeft hij gelukkig niet
Maar waar het ook aan ligt wel fijn dat het over lijkt te zijn.

Idd LIJKT. Ik ga het in ieder geval testen door weer te stoppen met de karoteen.
Door Loeka
#463763
Zaterdagavond heeft Rumble voor het laatst caroteen gekregen. Vanavond zag ik weer als vanouds roodachtige troep in zijn ooghoek. Vanavond heeft hij door zijn CB weer caroteen gekregen. Binnen 48 uur zag ik dus weer een verslechtering...
Nu afwachten of er weer verbetering merkbaar is.
Door sylvia
#463828
Ja inderdaad , ik ben heel benieuwd.
Als het werkt ligt het aan de Vit . A , Vit A heeft inderdaad een goede werking op de ogen.
Laatst gewijzigd door sylvia op ma 09 jan 2006, 20:39, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door