Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door pluto19612002
#459632
Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Sinds een week begonnen met barfen; een idee wat mij heel erg aanstaat. Het gaat heel goed, maar ik zit met 1 vraag (ik heb alles goed nagelezen maar heb geen topic gevonden :-\):

moet een oudere hond een andere verhouding van ingredienten hebben? In brokken verlagen ze volgens mij bijv. het eiwitgehalte voor de oudjes. Dus: voor de oudjes minder of geen spiervlees misschien? Of maakt het met barfen niet veel uit omdat het puur natuur is en overtollig eiwit dan niet "schadelijk" is?
Door Peet
#459662
Als je hond verder gewoon gezond is, zie ik geen aanleiding om de verhoudingen te veranderen.

Ik heb zelf 2 oudere honden (10 en 11,5), waarvan 1 een nierpatient is. Zelfs bij hun geef ik de "gewone" verhoudingen en ze doen het er uitstekend op.

Vergeet niet dat het niet zo zeer gaat om de Hoeveelheid eiwitten, maar juist de Kwaliteit van de eiwitten!

De eiwitten uit brokken zijn van slechte kwaliteit. Het bestaat voornamelijk uit goedkope, plantaardige eiwitten (en koolhydraten) die het lichaam zwaar belasten. Juist de dierlijke eiwitten zijn veel gezonder voor een hond, want hij is tenslotte gemaakt om dierlijke prooien te eten.
Door Mevroi Kruim
#459664
8 Jaar is toch niet oud ??? ??? ??? tenzij het een hele grote hond is misschien.
Maar in antwoord op je vraag: nee, een oude hond heeft als hij gezond is niks anders nodig dan een jongere hond. "Overtollig" eiwit van hoge kwaliteit, barf dus, is niet schadelijk, eiwit van granen (zoals in brokken) is van lage kwaliteit en kan wel schadelijk zijn.
Voor een hond met ernstig nierfalen zou het nodig kunnen zijn om het eiwitgehalte te verlagen maar dat is dan echt als hij erg ziek is. Voor de rest kun je een oude hond precies zo voeren als een jongere hond. Ook een oudere hond heeft voldoende goede kwaliteit eiwit nodig voor spieropbouw dus geen spiervlees voeren is beslist verkeerd. Ook in orgaanvlees zit trouwens eiwit maar dan van een andere samenstelling.
Door Audrina
#459700
Heb weinig aan mijn voorgangsters toe te voegen, alleen dat je er bij een oudere hond wel een beetje rekening mee moet houden dat die wat moeite zou kunnen hebben met het verteren van de zwaardere botten en dan last kan krijgen van verstopping. Hij hoeft er niet persee last van te krijgen hoor, maar het kan dus wel.
Door conleeuw
#459759
Al wat ik kan zeggen is ditto. Mits jou hond verder gezond is gewoon Barf, zonder aanpassingen. Hier een bijna 15 jarige, die vreet gewoon BARF, niets aan de hand. ;D
Door Lizzy
#459859
Welk overtolig eiwit?

Mijn hond is 9.5 en die voer ik exact hetzelfde als die van 8 (jonge deerne) en 7 maanden.
Door pluto19612002
#462264
dank voor jullie berichten. Mijn hond is een Labrador dame van 8 jaar (moeder van 2 nesten) die zich altijd gedroeg als een tierige maar "verstandige" van 2, tot voor kort. Ze heeft nu huidproblemen, of de nieren in orde zijn is nog niet onderzocht. Maar fabrikanten van brokken brullen de laatste tijd zo over ander voer voor verschillende leeftijden, dat ik niet zeker wist of je daar met barf eventueel ook rekening mee zou moeten houden.
Ik voerde altijd brokken met eens in de week vers vlees. Dat verse vlees was er de laatste maanden nogal eens bij in geschoten, dus wil ik het "goedmaken" door nu compleet op vers over te gaan.
Misschien is het huidprobleem ontstaan omdat brokkenfabrieken juist voor oudere honden minder eiwit (in wat voor kwaliteit dan ook) erin doen en om e.e.a. te compenseren een nog grotere overdosis granen? En dat daardoor de huidproblemen zijn ontstaan ???
Na 1 week barfen kan ik zeggen dat mijn hond het warmer heeft (ze had het altijd koud), de vacht is dikker en ze kijkt vrolijker. Dus..... ;D
Door Doedels
#463321
pluto19612002 schreef: Na 1 week barfen kan ik zeggen dat mijn hond het warmer heeft (ze had het altijd koud), de vacht is dikker en ze kijkt vrolijker. Dus..... ;D
Goed joh :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door