Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#38211
Hoihoi,

Sunday en Bowie hebben maandagmiddag allebei een kleine 20 minuutjes een bot gehad. Sunday een rib en bowie 2 werveltjes (kleintjes). Geen van beiden heeft het helemaal opgegeten.
Die werveltjes zaten aan elkaar, kon ze niet van elkaar krijgen.
´s avonds heeft heidi ze geen eten gegeven >:( ::) ik was zelf naar school dus ik wist het niet (anders had ik het alsnog ff gedaan. ´s ochtends hadden ze allebei kruidenmix met wat vlees gehad (kip en rijst).

De volgende ochtend had bowie kleine, niet-scherpe stukjes bot uitgespuugd. Kan dit komen doordat ze ´s avonds geen eten hebben gehad? Bowie heeft zowiezo snel last van gal spugen als er teveel tijd tussen 2 maaltijden zit.

En nou poept Bowie sinds ze die botten hebben gehad wel 4 keer op een rondje. Gisteren, en vanmorgen alweer.
Ontlasting lijkt normaal, wel zitten er hele kleine onverteerde stukkies bot in.
Heeft Bowie teveel bot gehad? Ze krijgen niet zo heel erg vaak bot, maar daarom laat ik ze er bewust maar heel even mee mieren.

Oh de waterbak had ik wel weggehaald.
Door Lizzy
#38212
Waren dit kale botten? En wat voor botten waren het? Kalf? Lam? Of oudere dieren?

Goed, ik denk dat je een kaal maar zacht bot (ik noem dat recreatiebotten) altijd moet geven na een maaltijd. Dan zit er al wat in de maag en kan deze het bot opvangen. Het vlees en het bot kunnen dan samen verteerd worden. De maag maakt al maagzuur aan wanneer er rauw vlees in de maag terecht komt en dat maagzuur is vooral hard nodig om het bot te verteren.

Maar OK, zijn jouw honden het niet gewend om bot te eten? Was dit hun eerste bot? Ik denk dat je het bot beter na een minuut of 10 weg kunt halen en het een beetje op kunt bouwen.

Of was het gewoon een te hard bot? Die moet je niet meer geven. Vind ik.

Het overgeven van stukjes bot is overigens vrij normaal. Maar, in de ontlasting hoort geen bot te zitten. Dat moet echt verteerd worden.

Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#38214
Niet goed gelezen... Ik lees net dat ze wel vaker bot krijgen.

Maar goed, het bot kan dus te hard geweest zijn en als het bot wel zacht was, dan wijd ik het aan het feit dat ze geen maaltijd vOOr het recreatiebot hebben gekregen (want het bot was vast vrij kaal).
Door Femke
#38221
Hoihoi

Wat een mega snelle reactie zeg, dank je wel!

Het zijn botten die ik bij Corine haal en als ik me niet vergis van een lam (ribben dus voor Sunday en wervel voor Bowie)
Zachte, eetbare botten met een beetje vlees er nog aan (ik weet niet of dat relatief veel of weinig is.)
Ze hebben er niet lang aan gekauwd, maar als ik terugdenk zat er toch behoorijk wat tijd tussen de ochtendmaaltijd en het bot, misschien dat dit de oorzaal is van de slechte vertering?

Moet ik dit soort botten voortaan direct na de maaltijd geven dan?
Door Lizzy
#38222
Hoi Femke, jaaaa, snel he?! ;D. OK, goeie botten dus. Dus dat kan het niet zijn. Maar, ik denk dat dit toch relatief kale botten zijn. Dat geeft niet, maar deze zou ik inderdaad direct na de maaltijd geven, voor een minuut of 10 en dan 15 en dan 20, en dan eens kijken hoe het gaat. Ik denk dat relatief kale botten bijvoorkeur niet op de nuchtere of bijna nuchtere maag gegeven moeten worden.

Groetjes, Lizzy
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door