Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door jelle
#38007
Hoi

Ik weet dat diverse botten niet geschikt zijn om op te eten omdat ze te hard zouden zijn, bijvoorbeeld de botten van schenkels/mergpijpen en koeienknieen. Als ik mijn honden (met name Ferro) de kans laat eten ze dit echter toch snel op. Ik zie vaak het advies om ze een half uurtje te laten knagen en dan de rest weg te nemen, maar dan is er al zo goed als niets meer over... van de knieen af en toe nog wel wat, maar de mergpijpen gaan helemaal stuk en op als ik ze de kans laat.

De koeienknieen zijn wel niet heel maar in stukken gezaagd, is dat gewoon merg wat erin zit? Dat is zachter dan het omhulsel in ieder geval.

Moet ik de botten eerder afpakken of hebben ze hier blijkbaar voldoende sterke gebitten om dit aan te kunnen?

Overigens... hier ook meer honden die graag als "toetje" nog even op een afgekloven bot gaan liggen schrapen? Als er nog een botrestant in de kamer ligt wordt dit na het eten vaak opgezocht.. netjes tandenpoetsen na de maaltijd ;)
Laatst gewijzigd door jelle op di 06 jan 2004, 14:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#38011
Tja, moeilijk... ik zou persoonlijk deze harde botten niet meer geven.

Ik weet niet of je wel eens stukje bot in de ontlasting tegen komt? Da's wel een goede aanwijzing voor te hard bot.

Maar verder vind ik toch dat van erg harde botten de tanden gaan slijten. En het feit dat jouw hond Ferro er snel korte metten mee maakt zegt wel dat vooral zijn gebit mogelijk aan slijtage onderhevig is.

Ik zou dus toch gaan kiezen voor zachtere botten of minder vaak die harde geven en dan na 15 minuten weghalen. Tenzij hij ook stukjes bot in de onlasting heeft, dan zou ik ze zelf echt nooit meer geven.

Groetjes, Lizzy
Door avalon
#38143
Niet alleen van harde botten slijten de tanden, maar ook van tennis ballen. Mijn vriendin heeft een border collie van bijna 3 jaar en die hoektanden zijn afgeschaafd door het vangen van tennisballen.
Door geer
#38144
Wat mijn dierenarts zei, is dat het niet zozeer gaat om de tennisbal, maar om het zand dat op die bal zit. Daar zouden de tanden van slijten...
Door avalon
#38146
geer schreef: Wat mijn dierenarts zei, is dat het niet zozeer gaat om de tennisbal, maar om het zand dat op die bal zit. Daar zouden de tanden van slijten...
Ze spelen altijd binnens huis met de bal er zit dan ook geen zand aan, dus het ligt volgens mij ook wel aan de hardheid van de bal. Als je een balletje in de dsz koopt voor de hond zijn deze ook zachter dan een tennisbal uit de sportzaak.
Gebruikersavatar
Door sylvia
#38147
nee das niet waar Geer,tennis ballen bezitten een slijtvaste laag zodat ze langer meegaan deze laag zorgd voor slijtage van de tanden.
Wat nog harder slijt is honden die graag met stenen slepen,kiezels en zo ::) ik heb van die honden,nu hebben ze daar geen kans meer voor,maar ik heb er één gehad die aporteerde zelfs stoeptegels :o tenminste dat probeerde ze dan.Haar oma had haar tanden tot op het tandvlees afgesleten.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door