Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Dtje
#454604
Hoe??
Normaal braad ik zo'n schenkel even aan maar moet dat nu ook of moet ik gewoon vlees en water in de pan donderen en laten pruttelen?

Nee ben geen keukenprinces 8)
Laatst gewijzigd door Dtje op do 29 dec 2005, 21:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Door webster
#454613
Is deze bouillon voor je zelf of voor je hond? ikzelf als kok maak er meer werk van ik zet de schenkel op met koud water en breng het zachtjes tegen de kook ,tussentijds haal er met een schuispaan het vuil af wat boven komt drijven .Na dit alles voeg ik een zgn bouquet toe groente (knolselderij , wortel,prei en ui het liefst half doorgesneden met de schil er nog om heen vooor een mooiere kleur) Verder is het ook heel smakekijk om er een kruidenbuiltje in mee te laten trekken.
Succes
Door ~anna~
#454624
webster schreef: Is deze bouillon voor je zelf of voor je hond? ikzelf als kok maak er meer werk van ik zet de schenkel op met koud water en breng het zachtjes tegen de kook ,tussentijds haal er met een schuispaan het vuil af wat boven komt drijven .Na dit alles voeg ik een zgn bouquet toe groente (knolselderij , wortel,prei en ui het liefst half doorgesneden met de schil er nog om heen vooor een mooiere kleur) Verder is het ook heel smakekijk om er een kruidenbuiltje in mee te laten trekken.
Succes
klopt ui met de schil er nog om.
Heb ik op les gehad,om ooit zelf les te geven.
Door Borke
#454693
Gewoon met koud water op zetten, langzaam laten koken, laag laten staan en een uur of 3 laten trekken.
Door Dtje
#454725
AstridStraver schreef: Gewoon met koud water op zetten, langzaam laten koken, laag laten staan en een uur of 3 laten trekken.
Dank!
Door Doedels
#454810
AstridStraver schreef: Gewoon met koud water op zetten, langzaam laten koken, laag laten staan en een uur of 3 laten trekken.
;D ;D ;D Het recept van Webster is mooier, maar voor de honden doe ik het ook zo.
Door Borke
#454862
Doedels schreef: ;D ;D ;D Het recept van Webster is mooier, maar voor de honden doe ik het ook zo.
Borke neemt de tijd niet om van het kruidenbouquet te genieten, die klokt het gewoon naar binnen ;D
Door Marco.j
#455031
Ha.. ik ben een echte DFN... Dog-Food-Noob..LOL
Bouillon trekken voor de hond?.. nooit van gehoord.. Is dat gezond c.q. goed om wel eens te doen? of is het voor een speciale reden?
Just curious...
Door conleeuw
#455057
ik moet bekennen, als ik een hond heb die ziekjes is en ik trek vleesbouillon voor zo'n hond dan doe ik er wel kruiden in, vooral thijm vindt ik altijd een goed idee als ze ziek zijn en niet goed willen drinken, omdat dit voor de luchtwegen heilzaam is en onder de motto, je weet maar nooit waar het goed voor is.... gelukkig is hier niet vaak zieken, maar toevallig deze week twee zieke tantes gehad, twee dagen hebben geen van beiden gegeten, dus bouillon gemaakt met thijm.... ging er wel in hoor ;D vanmorgen hebben ze lamspensen verscheurd en opgesmikkeld, nou ja geschrokt ;D
Door Borke
#455224
Als je wilt dat je hond (of kat) gaat drinken omdat hij ziek is of om andere reden, dan is bouillon ideaal.

Ik heb vandaag kippensoep van afgekeurde kip gemaakt. Die kip waren soepkippen van het Islam Centrum en die waren volgens Borke te oud, hij wilde ze niet rauw eten.
Echter nu het soep is met veel kip en groente erdoor, vindt hij het wel lekker. Ik ken wel meer mensen die hun hond soep geven (puur natuurlijke soep he, zonder toevoegingen uit zakjes e.d.).

Ik zie het echter niet als eten, maar als extra vocht.
Gaf het ook aan Borke toen hij diaree had t.g.v. en virusje en ik hem verder 24 uur liet vasten
Door Doedels
#455662
Marco.j schreef: Ha.. ik ben een echte DFN... Dog-Food-Noob..LOL
Bouillon trekken voor de hond?.. nooit van gehoord.. Is dat gezond c.q. goed om wel eens te doen? of is het voor een speciale reden?
Just curious...
ik sluit me aan bij mijn voorgangers. daarnaast kan het voor honden met blaasgruis of ontsteking handig zijn om extra te drinken.
Door 202spots
#455689
Ik wil ook dat mijn Dals veel drinken, maar ik laat hum RMB's in warm water ontdooien, en dan giet ik 'n paar keer per dag wat van 't water met 'n smaakje in hun bak en ze drinken 't gelijk op.

Wanneer ik boullion maak voor zelfgemaakte soup, dan gebruik ik altijd m'n snelkookpan.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door