Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door labranwk
#36507
Zoals jullie weten heb ik een labke en zit ik deels op Rodi en deels op vers met botten. (zie ook mijn menu van Nick) Maar nu komt het probleem; ik zit nu ongeveer een maand geheel zonder brokken en op[ zich gaat het prima. Al valt het me op dat ze opvallend rustig is in huis. Gisteren kwamen er kennissen van ons langs en het viel hen op dat je ongeveer de ribben van haar kon zien! Een labrador waarvan je de ribben kunt zien?! Dat is dus niet goed! Waarmee kan ik haar voer het beste nog aanvullen? Of moet ik gewoon in grotere proporties geven? Oh ja, ik train met haar overdag een uurtje of 2,3.
Door Jolly
#36512
hoi hoi, op zich helemaal niets mis mee hoor, om de ribben te kunnen zien. Je zou eventueel als het heel erg wordt (maar de meeste labjes zijn gewoon te dik hoor ;D ) wat meer voeren.
Als je met lichte druk de ribben voelt is dat prima.
Door Lupa
#36513
de meeste labradors zijn te dik, dus ik denk dat je blij moet zijn dat bij je hond de ribben kunt bijna zien.
Het is een misvatting dat labradors rond moeten zijn(naar mijn mening) als je in de jacht kijkt de lab. zijn niet rond, het kan ook niet anders ze zouden het niet vol kunnen houden.
Maar hoeveel weegt je hond nu?
En trouwens het is bekent dat honden die van brokken naar vlees overstappen eerst magerder worden om daarna weer dikker te worden, het vet wordt in spier omgezet, dus strakks wordt je hond gespierd en niet opgepompt zoals met brokken gebeurd.


een gelukkig nieuw jaar!!
Laatst gewijzigd door Lupa op do 01 jan 2004, 11:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Door labranwk
#36515
Nou ja, laat ik t dan anders brengen; ze is naar mijn idee idd mager, want ribben zien van een hond mag (vind ik) alleen bij een greyhound. Maar ik merk dat ze ook lusteloos is. Dat duidt toch echt samen op te weinig voer denk ik. Maar meot ik dan gewoon meer vlees geven of iets anders bijvoeren?

Ow ja even als reactie op de te dikke labradors; een labrador behoort, net als bijvoorbeeld de New Foundlander, spek op zijn lijf te hebben, opdat ze in vrieswater geen last van kou hebben. Aangezien nick ook het hele jaar door zwemt wil ik haar gezondheid niet in gevaar brengen (het heeft al zolang geduurd voordat ze mooi en gezond was ;))
Door Lupa
#36516
ik denk dat je even moet wachten,totdat het vet spier wordt.
Sommige honden worden "hyper" van triep die in de brok zitten.
hoeveel weegt je hond nu en wat is zijn schoft hoogte?
natuurlijk kun je altijd meer voeren, hoeveel geefje nu?
ik heb net op je menu gekijken tja naar mijn menig krijgt je hond niet te weinig.

Over het vetlaagje, het moet wel een gezonde vet laagje zijn, mijn Flatcoated heeft geen vetlaagje maar zwemt ook de hele jaar door, het gaat ook om de gesteldheid van de hond en de goeie spiermassa.
Laatst gewijzigd door Lupa op do 01 jan 2004, 11:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#36521
Ik heb zelf een New Foundlander en naar mijn weten is het zo dat de vacht hen bescherming biedt tegen allerlei weersomstandigheden en zwempartijen. Een goede (dubbele) vacht is bij een New Founlander van belang niet het speklaagje op zijn lijf (gevoel zit aan de buitenkant). Ik zorg er bij Bas dan ook voor dat ik met een lichte druk zijn achterste ribben kan voelen (zien gaat niet lukken ;D). Ik denk dat bovenstaande ook voor heleboel andere rassen geldt. Te dik is echt niet goed maar te dun is ook niet goed. Je moet het waarschijnlijk even de tijd geven en kijken hoe je hond zich verder ontwikkelt op het vers voer (de spieren moeten even opgebouwd worden) en als je dan nog vind dat ie te mager is, dan geef je gewoon wat meer voer. De ene hond verbruikt natuurlijk wat meer of minder dan de andere hond.
Door Helen
#36522
Ik wil dat als mijn hond zich uitrekt of rent. Dat ik haar ribben net aan kan zien. Een schrale hond is een gezonde hond.!!!!


groetjes Helen
Door Lupa
#36526
en natuurlijk Ivonne, ook de vacht is belangrijk.
Stom van me om dat te vergeten :-[
Door sharpie
#36549
Hoi, Labranwk.

Ik zou gewoon meer Rodi geven, op de verpakking van Rodi staat dat een hond van 18mnd. (1,5jr.) , die 25 kilo weegt, wel 10 schijven per dag mag hebben (1 kilo dus).

Dus ik vind 2 a 3 schijven Rodi nogal weinig.
Ook al geef je dan nog 250gr. kippennekken of iets anders erbij, dan kom je nog steeds op een totaal van ±500gr. per dag, dat is de helft van de hoeveelheid die Rodi aangeeft.
Als je hond dan ook nog 2 a 3 uur per dag traint, nog in de groei is en je haar ook nog te mager vindt, dan zou ik haar gewoon lekker meer eten geven.

;)
Laatst gewijzigd door sharpie op do 01 jan 2004, 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lupa
#36565
de hond is 1 ,5jr , niet estreem in de groei meer
hij weeg 25 kilo, hij eet 500 gr per dag.
Mijn flatcoated is 27 kilo en eet 500gr per dag(carnibest).
Je zou meer kunnen geven maar na de kilo toe gaan zou het te veel zijn volgens me.

wat doe je voor training?
Laatst gewijzigd door Lupa op do 01 jan 2004, 18:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Door sharpie
#36588
de hond is 1 ,5jr , niet estreem in de groei meer
Nee, niet extreem in de groei, maar nog wel in de groei, dus mogen ze nog wel wat meer eten dan een volwassen hond.
Mijn flatcoated is 27 kilo en eet 500gr per dag(carnibest).
Iedere hond is anders en elk merk is anders, van Rodi moet je wel meer geven dan van Carnibest.
Je zou meer kunnen geven maar na de kilo toe gaan zou het te veel zijn volgens me.
Ik vind ook niet dat je perse 1 kilo per dag moet gaan voeren, dat moet iedereen zelf weten, maar het is wel de richtlijn van het merk Rodi.
En als je hond te mager is, lusteloos en hij mag 1 kilo (volgens Rodi), zou ik iniedergeval eens proberen meer te geven, echt kwaad kan het denk ik ook niet als je 1 kilo per dag zou voeren, als je ziet dat je hond te dik wordt, kan je altijd nog minderen.
Door labranwk
#36598
Lupa schreef: wat doe je voor training?
In januari gaan we jachttraining doen en verder de EG1, waar ze met mijn vriend van de zomer voor is gezakt. Dus ik train nu met haar dusdanig dat het volgende keer wel lukken gaat! Ze luistert naar mijn mening nu goed (niet perfect maar goed voor n dametje van 1,5jaar) en mijn idee is: blijven herhalen. Op plaats blijven liggen was haar probleem. Nu kan ze dat al staan er tien honden omheen. Ze zal niet opstaan. (ben ik best trots op) Verder doe ik apporteren met haar. Dat vrij intensief, omdat ze er heel veel plezier in heeft.
Door SHIVA
#36612
let wel op dat je je hond niet over traint het is nog steeds een jonge hond
danover het voer een pond rodi is erg weinig
je kan dat voer niet vergelijken met bibi oif carnibest
ikzelf voer bibi
mijn teef krijg 500 gr per dag
mijn oudste reu 600 a700 gr per dag en mijn jongste 900 gr per dag
ook krijgen ze botten en vette vis
je ziet de eene hond moet meer en de ander minder let niet zo op de hoeveelheid maar voer wat jouw hond nodig heeft geen ene hond is het zelfde
vind jij je hond te mager geef hem meer al moet dat 2 kilo zijn [is wel erg veel maar bij wijze van spreken dan]
gewoon op het oog voeren te dik iets minder te mager iets meer
dat lusteloze kan een tekort zijn aan energie
maar ook dat je te veel vraagt tijdens het trainen
gr shiva
Door labranwk
#36618
heel erg bedankt voor al jullie ondersteunende reacties en jullie eeuwige interesse in situaties die vookomen! Ik heb naar aanleiding van jullie reacties besloten Nick voorlopig wat bij te voeren. Dit omdat ik haar toch wat aan de magere kant vind worden en ze toch wat lusteloos is. Ik merk t vanzelf als ze ineens weer dikker wordt, toch ;) . Overtrainen denk ik niet dat ik dat doe (al zal ik wel goed opletten). Nick wil graag werken en het staartje kwispelt de hele tijd als we bezig zijn. Zij vindt het heerlijk en ik vind het op mijn beurt heerlijk om met haar bezig te zijn. Voor de nieuwsgierige onder jullie. Dit is een foto van haar van vandaag waarvan ik van lab-eigenaren hoor dat ze (ondanks dat ze uit de jachtlijn komt) idd wat mager aandoet:

Afbeelding
Door Helen
#36630
Ik vind het een prachtige hond, die mooi slank is. Ik zelf zou er niet meer vet op willen hebben. Maar het kan ook zo zijn dat je meer voert en dat dat niet aanzet. Mijn hond van 11 kg die ook flink loopt en werkt krijgt 300g per dag en regelmatig wat meer, simpelweg omdat vleugeltjes en stukken vlees niet standaard 100g zijn...En ze blijft prima op gewicht. En ik denk ook niet dat je overtraint. De meeste honden zouden dolblij zijn met zo veel aandacht.

groetjes Helen
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door