Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door iguanaiguana
#438898
Hallo allemaal,
Ik heb ook nog even een vraagje: Hoe lang laten jullie je hond aan een recreatiebot kauwen? Kan het te lang?

Ik gaf mijn labrador Kim gister een ree-bekken, na 2,5 uur hem ik d'r maar naar binnen gehaald, want ze bleef kauwen (ik krijg al haast spierpijn als ik er aan denk).

Natuurlijk krijgt ze niet vaak zo'n bot, en ik weet ook niet hoe veel ze er uiteindelijk echt van op eet (hij was te groot voor de weegschaal), maar er zat eerst nog een mooi laagje vlees omheen.


En geven jullie ook wel eens Cranberries bij de groentemix? Blijkt goed voor de blaas (heeft ze gelukkig geen last van, maar het leek me wel gezond) en ze eet ze graag.

Alvast bedankt!
Door Lizzy
#438925
Hoi Manon,
Ik vind het moeilijk om hier antwoord op te geven... Het hangt van zoveel factoren af. Als een hond altijd alleen vers eet en het gewend is om botten te eten, dan kun je ze er lekker op los laten knagen. Maar ook deze honden kunnen de dag erop te harde ontlasting krijgen en moeite hebben met poepen (de ontlasting is dan ook krijtwit). Als de hond ook brokken eet en niet gewend is botten te eten: dan zou ik het na 10 minuten al weghalen (afhankelijk of ze er veel bot af hebben gekregen of niet). Het hangt ook af van hoe kaal het bot is en wat ze daarvoor hebben gegeten. Ik geef nooit grote botten (van grote dieren zoals lam, geit, kalf) zonder dat ik ze eerst wat vlees heb gegeven. En dan geef ik nog niet eens kale botten! Maar als een groot bot uit 50% vlees bestaat, dan is dat voor mijn honden te weinig. Goed, kale botten geef je dus nooit zonder dat je niet eerst vlees hebt gegeven (bij voorkeur in grote brokken). Ik ben niet echt kapot van kale botten, maar als ik al kale botten zou geven, dan zou ik niet graag zien dat ze daar zo heel lang op kluiven en veel bot van opeten.

Cranberries gebruik ik niet. Ze zijn zoooo zuur dat de meeste honden ze ook niet vrijwillig eten. Daarnaast is het aanzuren van de urine niet noodzakelijk als de hond niks mankeert.
Door iguanaiguana
#438991
Dank je wel Lizzy.
Mijn hond eet gewoon vlees en bot. Eerder KVV, nu bijna alleen nog zelf samengesteld. (al een poosje geen brokken meer)
Vóór dit recreatie bot had ze idd al een (niet te grote) maaltijd vlees op zonder bot.
Omdat ree-vlees vrij prijzig is, en hier nog wel wat vlees aan zat heb ik haar dit gegeven (hij was gratis en ja...ik ben nederlander).

De ontlasting was vanmorgen goed, niet wit, wel iets lichter dan normaal.

En die cranberry vond ze super, ze kauwde er gewoon een op en zat eigenlijk op meer te wachten. Ik heb er enkele door de groentemix gedaan.
Veel andere zure dingen krijgt ze niet, bijv sinaasappels moet ze helemaal niets van hebben.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door