Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Mastiff
#438560
Wie ,o wie heeft , net als mij, 'n molosser en heeft ervaring met b.a.r.f. Over het algemeen hebben molossers , met name de kruisingen, soms, heel veel last van hun darmen,met alle gevolgen van dien. O. E. M.'s hebben ,volgens mij, hier iets minder last van. Maar wie ben ik, ik heb maar 1 hond dus kan hier geen duidelijk beeld van krijgen. Deel hier je ervaringen en bevindingen ,dat kan mij en anderen misschien goed helpen in het zoeken naar de juiste manier van barfen voor z'n kalf!!
Door monky555
#438604
zelf heb ik geen molosser maar heb wel een pleegteefje (dogo canario) en die kan je echt van alles voorschotelen dat is echt een vuilnisbak :-X thuis krijgt zij brokken ;) en als ze hier was kreeg ze alles kvv, barf en een ander merk brokken dan thuis als ze hier was betaalde ik dat zelf en kocht ik om de kosten te drukken brokken waar ik het min of meer mee eens ben ;) thuis krijgt ze sience plan en die komen er niet in ;) hier kreeg ze carrocroc ook hebben hun thuis nog 3 dogo canario's en die kan je ook van alles voorschotelen ik dacht altijd dat mollosers juist hele sterke honden waren ik hoor het namelijk weinig dat dogachtige maag/darm problemen hebben ???
Door Mastiff
#438757
HI, 555. Weet ook niet precies hoe 't zit, maar door al die kruisingen word een hond niet sterker, denk ik. Ken mensen die een b. m. hadden die al heel snel darmklachten had. Helaas is hij 2mnd. geleden overleden. Gevolg van ....?Ik weet niet,slecht bloedlijn, kruising, voeding?? En zijn baasje was er heel bewust mee bezig, met voeding. Hij moest nog 5 (!) worden. Ik ben slechts op zoek naar info, en wat 't beste is voor mijn lieve hond, ben er niet om te oordelen. Maar ik vraag wel en geef mijn mening, wat puur bestaat uit mijn ervaring en de verhalen die ik hoor. Wat ik zeg is geen waarheid, dus voel je vrij om je mening te geven,en daarmee mij dus ook een helderder beeld te geven. grtzzz Audrey!
Door Nelly
#438769
Mijn zusje heeft een kruising Bordeaux Dog/Rottweiler-teef. Een beer van een hond, nooit ziek en voor zover ik weet eet ze voornamelijk brokken, zowel honden- als paardenbrokken :-\ (zus heeft ook paarden) Nu wonen ze wel in een buitengebied en Mila loopt altijd los, dus het zal me niks verbazen als ze weleens een dierenlijkje eet in het bos of zelfs eens zelf een prooi verschalkt. Heb al vaker geprobeerd zuslief over te halen om kvv te gaan voeren, maar die voelt daar niks voor. Is ook wel wat ingewikkeld met haar werk (vertegenwoordiger) en haar gezin.
Door Madame
#438896
Ik heb Newfoundlanders en ze doen het uitstekend op vers vlees. Dit was op de brok wel anders. Regelmatig moest ik de achterkant wassen, enz.
Maar of het nu een Molosser betreft of een Yorkie(heb ik ook en ze weegt 2 kilo), je moet een juiste samenstelling van het eten maken.
Dus even voor jou hond, ik geef maar even een voorbeeld, uitgaande van zo een 1300 gr,geen 8 ons lever en een 5 ons hart per dag, maar zou dan kiezen voor 3 ons lever, een 5 ons kipkarkas en een 5 ons kopvlees. Of een 5 ons vis, bv zalm of sardientjes, een 5 ons vuile pens en 3 ons kopvlees.

Nou is dat voor mij natuurlijk wel makkelijk om dat allemaal samen te stellen want ik heb meerdere honden, dus dagelijks staat hier van alles op het menu.
Ik geef dus nooit een dag alleen maar pens of vis of kopvlees.

Zo kan je dus dagelijks het één en ander samenstellen wat ook een goede combinatie is. Ik ben dan wel meteen overgeschakeld van brok naar vlees, maar je kan het ook langzaam opbouwen.
Ik zie dan ook niet het probleem van een grote hond op vlees zetten, vind het zelf alleen maar makkelijker als met een klein hondje.
Ik ken ook aardig wat Molosser mensen, maar darmproblemen zijn mij niet bekend. We vele andere problemen.
Zo een maand geleden heb ik hier een bobtail terug in huis genomen. Het is een hond door mij gefokt, en is inmiddels 2 jaar geweest. Heeft altijd alleen maar brok gegeten, en zoals gezegd hebben Bobtails last van hun darmen. Tja misschien op de brok wel, maar hier dus niet op vlees. Vanaf de eerste dag dat ze hier is gekomen eet ze vlees. Geen enkel probleem.

Geef je hond lekker grote stukken, dan heeft hij/zij wat om te kauwen. Ik geniet nog elke dag van het eten van de honden. Geen drie happen met brok(in 3 sec op), wat dus hap slik weg was, maar nu staan ze toch wel even te kauwen, smakken en te kraken. HEERLIJK!!!!!!!!
Ik geef de volwassen honden hier nu maar 1 keer per dag te eten(met de brok was dat twee of drie keer), maar kwa hoeveelheid wat jou hond nodig heeft zou ik zelf wel kiezen om dit twee keer per dag te doen.
Als ik jou was niet langer twijfellen en je hond volledig op vlees zetten. De voordelen zijn enorm, haha, maar dat zal je zelf wel merken.
Wees niet bang voor al die bacterieën, daar kunnen ze heus wel tegen, in een brok zit veel meer rommel.
Het zal in het begin misschien even moeilijk zijn om aan bepaalde dingen te komen, maar als je wil is alles te vinden.
Veel succes!!!!!!
Door Slot
#460894
Ik heb een Bordeauxteef van bijna 9 jaar. Ze heeft tot 2 maanden geleden voor een groot deel op brokken geleefd en af en toe KVV.
Ze had toen nooit last van haar darmen ook nu niet nu ze BARF eet. Ze moet wel 2 maaltijden per dag krijgen anders gaat ze galbraken.
Door roel
#461656
Ik heb over 4 jaar een sint bernard gehad met enorme darmklachten. Hij had de ziekte van chroon ( een chronische darmziekte ) en kreeg korrel voeding als eten.

Nu heb ik terug twee sint bernard's, deze doen het zeer goed op Duck en zijn gezond van lichaam en geest. (Duck betaal ik 1,75€ per kg als ik 160kg in één keer bestel).

Echter is het sint bernard ras niet enkel met darmproblemen belast, maar nog met een reeks andere aandoeningen (en deze gelden vast ook voor een aantal andere molossers) waaronder: hd, ed, maagtorsie, cryptorchidie (het niet afzakken van 1 of 2 teeldballen in het scrotum), epilepsie, pra, ectropion, entropion, hart problemen zoals de chronische ziekte van de kleppen, hartdilatie en bacteriële endocarditis ook komt bot en beenmergkanker voor bij reuze molossers en ik vergeet er vast nog een paar.

Daarom denk ik dat dit bij de hobby en professional fokker tijd tot bezinning vraagt en dat men DRINGEND de gezondheid boven schoonheid gaat primeren.
Door Sultan
#463485
Ook hier 2 molossers, en wel Cane Corso's.
Kan gelukkig zeggen dat ze beiden eigenlijk nooit echte darmproblemen hebben (gehad) ook niet toen ze nog op brokken stonden. Natuurlijk hebben ze een enkele keer wel eens diarree, maar verder??
Sinds ze vers eten merk ik wel dat ze veel minder poepen en veel minder scheten laten ;D
Gebruikersavatar
Door Kaio
#463656
Kaio is ook een newfoundlander. Met 6 maanden en na 3x serieuze! maag-darm infecties (vooral de eerste met 9 weken :'() overgezet van brok op kvv en nooit meer last gehad van die maag en darmen! Wij hadden binnen enkele dagen al resultaat, o.a. vaste en veel minder ontlasting. En hij is met de tijd beter in zijn vel gaan zitten (moeilijk om precies te zeggen maar het is het algemene beeld). Krijgt tegenwoordig ook zelfsamengestelde rund met groenten en gaat ook helemaal prima.
Hij heeft nooit groeipijnen gehad en zijn HD en ED uitslagen kunnen niet beter!
Verder had schoonma's leonberger gigantische maagproblemen (had o.a. een kwal gegeten) en ook vitamine tekorten op brok. En heel veel plekjes en jeuk en hotspot. De maat was vol toen er bij ons op het zwarte tapijt (kun je goed zien dan) allemaal haar lag van de hond, gewoon goed haar wat niet eruit hoort te komen. We hebben sterk aangedrongen op in ieder geval kvv. Nou eerste week diarree, maar daarna...Geloof dat schoonma echt geen brok meer wilt geven! Vacht blijft zitten, mooie vacht, minder last van darmen en oja zijn poot waar ie last van had, heeft ie ook geen last meer van!
Door MarcoMichelle
#465846
Hallo,

Ik heb een Cane Corso van 6 maanden, hij krijgt 4 dagen Barf en 3 dagen DUCK. Gelukkig kan ik zeggen dat hij nog nooit last heeft gehad van zijn darmen, wel heeft hij weleens wat dunnere ontlasting, maar nooit om je ongerust over te maken. Moet ik erbij vertellen dat dit nu ook niet eens meer gebeurt, dat was vooral de toen we hem net hadden.
Door Sylvi@
#465850
Hier 2 Cane Corso's, de jongste heeft echt bijna nooit diarree, kan alles eten.

De oudste had op een gegeven moment steevast diarree als ik van brok overging naar een kvv dag.
Nu eet ze al geruime tijd kvv en barf en heeft nooit meer last van diarree. Op alleen brokken had ze ook nooit diaree maar de overschakeling van brok naar kvv viel bij haar op een gegeven moment niet goed meer.

Dus nee ik herken het niet.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door