Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Cherry
#34265
Hallo,

tegenwoordig geef ik mijn pup een nootje als beloning, maar ik heb gemerkt dat zij ze uitpoept zoals ze er in gaan(half of heel of in stukjes).
Nou vraag ik mij af, word er dan niets van die nootjes in een hondenlichaam opgenomen? Het is een mengeling van verse nootjes. Is er een alternatief om een gezonde beloning te geven waar ze ook iets aan heeft?
Ik kan toch geen vleesballetjes in mijn jaszak gaan steken om op de hondenschool geven ;D als beloning.

Gerry
Laatst gewijzigd door Cherry op vr 26 dec 2003, 00:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Door oebaya
#34266
Wat dacht je van kleine friemeltjes kaas? Doe je in een niet te diep plastic zakje en dan zo in je jaszak. Hele kleine stukjes appel of ander niet te vochtig fruit kan je op dezelfde manier meenemen en zelfs kleine stukjes vlees.
gr.
Nicolette
Door Lizzy
#34268
Hoi Gerry, waren het rauwe of gefrituurde nootjes? Gefrituurde nootjes verteren honden helemaal erg slecht.... Rauwe nootjes verteren ze meestal beter.

Maar goed, volgens mij staan er wel receptjes van hondenkoekjes op Barfplaats. Misschien even zoeken via de zoekoptie (ik kijk zo ook wel even). En, ik weet dat Eva van Chooky een heel goed recept heeft, maar zij is nu op vakantie...

Overigens kun je inderdaad ook kaas gebruiken. Of komkommer (als jouw hond dat lekker vindt). Of gedroogd fruit (vinden ze hier erg lekker).

Groetjes, Lizzy
Door Lizzy
#34270
Recept van Mirella (volgens mij niet orgineel van Mirella want ik heb deze al eens eerder gezien :D) voor het zelf maken van hondenkoekjes:

Geplette sesamzaadjes lichtjes roosterenen er licht vloeibare honing overgieten en uitsmeren op een bakplaat. dan in een matig warme oven bakken , laten uitharden en in stukjes verdelen.

Sesam reepjes, je kan ze ook bij de "Turkse" kruidenier kopen. Heten teng teng bij de 'indische' toko

1 kopje witte meel 1 kopje volkorenmeel 1 ei 4-5 eetlepels olie 1-2 theelepeltjes knoflookpoeder 1-2 theelepeltjes honing en dan water tot het deeg niet meer zo heel droog aanvoelt... Daar maak je kleine balletjes van (kruidnootjes) Als je daar klaar mee bent dan mep je ze op een bakplaat en dan moeten ze 20 minuten in de oven die ondertussen op 175 graden aan het voorverwarmen was. Je kunt de honing ook vervangen door pindakaas. En je kunt het ook vervangen door kleine stukjes vlees.
Door roger
#34274
<<Recept van Mirella (volgens mij niet orgineel van Mirella want ik heb deze al eens eerder gezien :D) voor het zelf maken van hondenkoekjes:<<


kijk eens in je boek van Juliette de Bairacli Levygr.
Roger
Gebruikersavatar
Door Cherry
#34305
het zijn rauwe nootjes, walnoten cashewnoten en hazelnoten, maar ik ga zeker de koekjes zelf maken.
Alvast bedankt voor de tips, gedroogd fruit lust ze ook wel graag. 't Is eigenlijk een alleseter maar dat ze geen of niet goed noten verteren dat wist ik niet. Misschien omdat ze nog jong is? Of speelt de leeftijd geen rol?

Groetjes, Gerry
Door Lizzy
#34330
Geen idee of leeftijd een rol speelt.... Mijn honden krijgen de noten trouwens meestal gemalen. Maar de keren dat ik ze heel geef zie ik niets terug in de ontlasting... Ze krijgen niet zoveel nootjes. Ik weet niet hoeveel jij haar hebt gegeven?
Groetjes, Lizzy
Door roger
#34343
<<Geen idee of leeftijd een rol speelt.... Mijn honden krijgen de noten trouwens meestal gemalen. <<


voor diegene die regelmatig noten willen voeren effe dit: de Turkse kruideniers hebben een mix van een 10 tal gemalen nootjes (oa. pistache, walnoot, hazelnoot,pijnpitten, abrikozenzaad, radijszaad, komijn,amandelen, kokos en karwijzaad (dit laatste ben ik niet zeker, kan het woord niet goed vertalen)gemengd in honing , in potjes van 250 gram.
Product noemt Omak en is volgens mij , voor diegene die gemalen noten willen voeren uitstekend.


Gr.
roger.
Gebruikersavatar
Door Cherry
#34363
Het zijn er elke keer maar een stuk of 5, maar bij nader onderzoek ;D zijn het volgens mij de hazelnoten die niet of nauwelijks verteren,ja ja ik stond letterlijk in de sh...t te roeren.
Maar ik zal de nootjes voortaan gewoon malen en bij een beetje yogurt of iets dergelijks geven.
Nogmaals bedankt voor de reacties

Groetjes Gerry
Door Lizzy
#34422
Hoi Gerry, ik denk niet dat het heel erg is als er een paar nootjes niet goed verteerd worden hoor... Gaan ze niet dood van ;D.

Dat spul is vast en zeker heerlijk Roger! Ik ben er al naar op zoek. Ik vraag me alleen af: zijn de noten/zaden rauw of gebrand?

Groetjes, Lizzy
Door DiNero
#34458
Onze herder pikte als ze de kans kreeg nogal een papagaaienvoer. Dus ook een mix van noten en zaden. Deze kwamen er altijd zo weer uit, ik weet alleen niet precies welke zaden er in het voer zaten. Ik zal het eens nakijken, ik blijf dit even volgen.
Door Nelly
#34526
Cherry schreef: Hallo,

tegenwoordig geef ik mijn pup een nootje als beloning, maar ik heb gemerkt dat zij ze uitpoept zoals ze er in gaan(half of heel of in stukjes).
Nou vraag ik mij af, word er dan niets van die nootjes in een hondenlichaam opgenomen? Het is een mengeling van verse nootjes. Is er een alternatief om een gezonde beloning te geven waar ze ook iets aan heeft?
Ik kan toch geen vleesballetjes in mijn jaszak gaan steken om op de hondenschool geven ;D als beloning.

Gerry
Gedroogde visjes (eigenlijk voor de kat! :D), vrijwel in alle supermarkten en dsz verkrijgbaar en de honden doen er een moord voor! ;D
Door Nelly
#34527
Linda.B schreef: Onze herder pikte als ze de kans kreeg nogal een papagaaienvoer. Dus ook een mix van noten en zaden. Deze kwamen er altijd zo weer uit, ik weet alleen niet precies welke zaden er in het voer zaten. Ik zal het eens nakijken, ik blijf dit even volgen.
Doen mijn 2 witte herders ook. 't Gekke is, toen ze nog brokken aten vond ik alle zaadjes terug in de ontlasting; sinds ze versvlees eten niks meer! 8)
Door avalon
#34588
Toen ik nog agrapornissen had waren vooral de zonnebloempitten en de doppindas favoriet bij mijn honden. Ik vond hier meestal nix van terrug in de ontlasting.
Door jeanne
#34627
Freule stond laatst een walnoot te kraken, heb het toch maar afgepakt. Lijkt me een beetje hard, die notedop :-\
Ik heb zelf veel nootjes gegeten, zat in het kerstpakket van Jan, en nu zit ik onder de puistjes :-[ Ik zal mezelf maar eens op een eliminatie (schrijf ik dat goed) dieet zetten zonder noten, en dan als mijn pukkeltjes weg zijn, weer eens nootjes eten, kijken of ik dan weer pukkels krijg. Ik voel me net een puber van 35 ;D
Was ik maar een hond ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door