Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Scooter
#425009
De kippevleugels zijn scooter goed bevallen. Inmiddels ligt er een lamskop in de vriezer, maar die durf ik na de ervaring van Mien nu nog niet te geven. Wat is de beste volgende stap na de vleugels om een beginnende barfhond te geven??
Door Borke
#425013
Ik heb goede ervaringen met kippenbout en bovenal - als je daar aan kunt komen - kipkarkas.
Het grote voordeel van een kipkarkas is dat je de hond went aan een tamelijk groot stuk bevleesd bot te knagen, waarbij je hond de smaak al kent en waardeert.
Daarna zou ik lamsrib of geitenrib proberen, zo heb ik het tenminste gedaan en dat ging allemaal prima.
Door Scooter
#425015
Denk je dat ik dat gewoon bij de poelier kan kopen, zo'n kipkarkas?? En Barft jouw poes ook mee met de hond??
Door Lizzy
#425020
Ik vind lamskop ook wel een hele overgang. Daar zou ik nog even mee wachten. Van kippenvleugels kun je naar hele karkassen van 'prooidieren' ala eend, fazant, konijn, kip en dan naar geiten/lamsbotten en kalfsbotten. Geef vooral botten waar veel vlees aan zit. Tegen de tijd dat de lamskop aan de beurt is moet hij probleemloos andere (minder grote en meer bevleesde) botten van lam/geit/kalf kunnen verteren. En als je de kop geeft, laat hem deze dan niet direct in 1 keer op eten en zorg dat je tenminste een flinke lap vlees vooraf hebt gegeven.
Door Scooter
#425025
Ok zal ik doen! Ik weet alleen nog steeds niet hoe ik aan deze karkassen kan komen. Ik wil ook beginnen met 50% bot, zodat ik wat meer over hou om spiervlees te kunnen geven. Snap je me nog?? Dus ik denk dat ik nu in ieder geval wel bijvoorbeeld een hele kip kan kopen?, maar ben bang dat alleen kip veel te eenzijdig is?? Help
Door Borke
#425040
Mij poes Franny BARFt niet mee met de hond zij eet Carnibest lam&rijst.

Kipkarkassen kan je kopen bij kippenslachterijen en bij sommige poeliers. Kijk eens bij de vleesadressen in de bibliotheek of er een adres bij jou in de buurt is (ik weet niet waar je woont).

Een hele kip kopen is een prima idee. Alleen alle dagen kip voeren is te eenzijdig maar ik weet niet wat je je hond de andere dagen voert? Ik denk dat onze Borke ongeveer voor minder dan de helft van zijn maaltijden kip eet, de rest is geit, lam, kalf, groentemix en vis.

Je vraag m.b.t. vlees/bot percentages begrijp ik niet. Ik volg zelf de 'rekenhulp' die in de bibliotheek staat en dat bevalt me prima.
Door Scooter
#425085
Ik gebruik inderdaad ook de rekenhulp. Als ik zeg maar 10% minder bot (50%bot/50%vlees) geef, dan kan ik doen: 50% bot 15% orgaan 15% groente 5% restjes, zodat ik weer 15% overhou om alleen bijvoorbeeld spiervlees te geven. Heb ik dit mis???
Door tessa
#425110
vaak kun je op de markt bij een poelier aan kipkarkassen komen, op de markt waar ik ze altijd koop ('s-Gravenzande) kosten ze een euro per kilo, de nekken en de ruggen ook.
Door Joshii
#425158
Kipkarkassen kun je gewoon bij de poelier krijgen, onze poelier verkoopt ook wildkarkassen in zakken van een kilo á €2,50/kg.
Wat daar precies in zit weet ik niet omdat ik ze nog niet gehaald heb, maar kreeg vandaag de prijslijst gemaild en daar stond het op.
Door Scooter
#425194
Thanx thanx thanx morgen is er hier in Zaandam markt, dus ik kan daar in ieder geval even informeren bij de kippeboer voor de karkassen!!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door