Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Filou
#424493
Gisterennacht gebeurde het. We lagen nog geen 10 minuten in ons bed... en ik hoorde het... kokhalzende geluiden, alsof Filou ging braken... ik onmiddellijk opgestaan om te gaan kijken... en ja... 't was van dat... hij had overgegeven. Het was bruinachtige smurrie, met nog een paar stukjes been in. Ik hem uit zijn mand gehaald om het te kunnen opkuisen, maar hij wou er terug in (ik had ferm de indruk dat hij het zou opgegeten hebben). Ik heb hem dan laten zitten, en het blijf-commando gegeven. Ik naar de keuken achter vuilbak en keukenpapier om de 2 beentjes en een groot deel van de smurrie op te kuisen, dan kussen in de machine gestoken. Nieuw, proper kussen in zn mand gelegd. Meneer kan verder slapen.

Maar dan... ik lag weer nog maar 10 minuten in bed. En ik hoor kraken (alsof ie op zn nagels bijt). "Filou! Foei!" Ja, 't was dan inderdaad even stil. Maar dan begint het terug, en luider... Ik terug mijn bed uit en mijn kamerjas in... ik kom in de inkom (waar filou zn mand staat). Geen hond te bespeuren. Mijn blik gaat door naar de woonkamer... en ja... daar staat meneer zijn braaksel op te eten . >:( Weer een paar stukjes been erin. Filou naar zijn mand gestuurd.... kwaad dak was. Nie omdat hij gebraakt had, maar omdat hij het aan't opeten was.

Ik de vuilbak en keukenpapier teruggehaald en terug opgekuist. Jammergenoeg op het tapijt. Gelukkig wel een beschermingslaken, maar 't was er toch een beetje doorgedrongen. Met spons en zeep het tapijt wat opgefrist. Pff... zalig gewoonweg... :(

Nu, dit was het programma gisteren:
Om 18.00 komen wij thuis van't werk. Een kwartiertje later wil ik hem eten geven. Een overschot frieten, 200gr groentenmix, lamsribbetjes (kale) en schapevlees. Nu dat schapevlees rook niet echt fris meer toen ik het had ontdooid (had eerst 2 weken in de vriezer gelegen bij schoonouders, maar daar moet toch iets mis zijn). De ribbetjes waren ook nog niet ok. Dus heb ik filou de frietjes met groentenmix als voorgerechtje gegeven. Anderhalf uurtje later geef ik hem dan de ribbetjes, zonder extra vlees. Bij de avondwandeling had hij geen stoelgang, alleen geplast.

Wat is er nu misgegaan? Waren het de frieten? Of heb ik teveel lamsribbetjes gegeven en zijn maag kon dat nog niet aan?

Deze morgen was hij in orde. Zijn stoelgang was ook normaal. En 's nachts had hij niet meer overgegeven.
Door Lizzy
#424590
Het is heel erg normaal dat honden hun braaksel op eten. Dus je hoeft daar helemaal niet boos om te worden. Hier braken ze ook wel eens en het gebeurd ook wel eens dat er nog wat bot bij zit. Dat peuzelen ze dan ook weer op, niks aan de hand.

Aangezien friet geen hondenvoer is en je een kaal bot hebt gegeten, denk ik dat het niet te wijten is aan te gulzig eten maar aan de friet en aan het te kale bot. Volgende keer toch wat meer vlees erbij geven, de frieten zelf op eten en niet meer boos worden op je hond ;)!
Door Truus
#424891
Als het kale botten zijn zou ik eerst versvlees geven als ondergrondje. De frietjes hebben geen gezonde voedingswaarde.
Na het eten van botten, zet ik de waterbak altijd een tijdje weg . Dit is beter voor het verteringsproces.
Laatst gewijzigd door Truus op vr 18 nov 2005, 00:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Filou
#424972
Ja, 't was frieten wegsmijten (pakten plaats in in dat iets te grote potje voor die paar frieten die er in lagen) of 't was aan filou geven.... en ik heb dat dan als supplement gegeven.

En ik wou er vlees bijgeven... maar in mijn ogen was het vlees dat ik had, bedorven, en ik heb het niet durven geven. :(

En kwaad op mijn hond... da was mijn eerste reactie :-[

't Zal nie meer gebeuren... ;D

Ik heb de waterbak laten staan, omdat hij eigenlijk niet zoveel drinkt na het eten... een paar likskes, en dan gedaan. De groentenmix is nogal sappig, dus denk ik dat hij daar genoeg water binnen krijgt. Maar als het echt beter is, neem ik het wel weg. :)
Door Marieke
#424987
Mijn ervaring met bedorven vlees is dat de honden het niet willen eten. Dus als ik twijfel hou ik het mijn honden voor. Als ze t toch eten was het blijkbaar nog te doen.
Geen idee of dit een verantwoorde methode is?
#425127
Marieke schreef: Mijn ervaring met bedorven vlees is dat de honden het niet willen eten. Dus als ik twijfel hou ik het mijn honden voor. Als ze t toch eten was het blijkbaar nog te doen.
Geen idee of dit een verantwoorde methode is?
Zo doe ik het ook. En ik heb nog nooit meegemaakt dat ze het niet wilden ;D ;D ;D maar ze hebben er ook nog nooit wat van gekregen.
Door Filou
#425865
tja, dat wist ik dus niet, en ik wou het risico niet lopen... maar als jullie het doen, waarom kan ik het dan niet doen... ;D

Maar ja...nu is het te laat, het ligt waarschijnlijk al ergens op de vuilnisbelt :D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door