Hier kun je artikelen/informatie over medische zaken posten en vinden, dat als naslagwerk kan dienen voor de forumleden. Dit is GEEN vragen of discussie-categorie.

Moderator: Charlie Angel

Door conleeuw
#423773
202Spots schreef: Ik hoop dat de meeste mensen hier geen Greenies geven, maar als er toevallig iemand mee leest die ze WEL als snack aan de hond geeft....hier nog 'n reden waarom je beter rauwe botten kan geven..

Er was al eerder over greenies geschreven, maar ik kreeg net deze up-date:
~~~~~~~~~~~~~~
Dog Treat May Carry Danger
Wayne Havrelly
KIRO 7 Consumer Investigator
UPDATED: 5:18 pm PST November 14, 2005
Naar aanleiding van bovengenoemde Engelse stuk die Dory op Barplaats heb gezet, heb ik een grof en directe vertaling gemaakt.

A KIRO 7 hebben een consumenten onderzoek gedaan naar een potentiele doodelijke probleem met betrekking tot de meest populaire honden koekje

Miljoene honden kauwen dagelijks deze honden koekjes dus is er een kans dat uw hond daar een van is.

Consumenten onderzoeker Wayne Harvrelly ontdekten de gevaar.
Deze honden koekjes heten "Greenies." Ze worden overal in winkels verkocht. Maar onze onderzoek toont aan dat Greenies en soortgelijke producten een rieele gevaar voor honden kan zijn.
Matthew Balkman van Issaquah gebruikt kaas om zijn hond Beau te belonen. Hij gebruikten in het verleden Greenies, een honden koekje ontworden om de tanden van de hond te reinigen en zijn adem fris te laten ruiken.
"De honden vinden ze lekker, ze zijn smaakvol, hij at ze graag" zei Balkman. Maar afgelopen mei, begon Beau zich traag te gedragen nadat hij er een van had gegeten.

"Hij at helemaal niet meer," zei Balkman. "Ik heb hem naar de dierenart genomen en die heeft hem een paar dagen geopserveerd, en zei dat iets een obstructie in zijn darmen vormden. "We moeten opereren"

Dr. Jayne Jensen heeft de operatie uitgevoerd en verwijderde een groene massa uit Beau zijn darmen.
"Zij gaf het aan mij en vroeg of ik wist wat het was, "Ja het is een Greenie" zei Balkman.
Op de verpakking staat dat Greenies 100 procent eetbaar zijn, maar een woordvoerder van de firma zei dat ze voor 85 procent verteerden.
"Dit was niet 85 procent verteerd," zei Jensen, "Dit was onverteerd"

De hond van Constance Odle's, Berkley is aan het herstellen van een soortgelijke spoed ingreep. Maar deze keer was het geen Greenie maar een soortgelijke product die de obstructie in de darmen veroorzaakten.

"Eerst dacht ik dat hij speelgoed had gegeten, toen de deirenarts mij vertelde wat het was voelden ik mij erg schuldig, ik was degene die het aan hem had gegeven. zei Odle

Berkley is de laatste geval van een aantal honden die door Dr Jennifer McBride is geopereerd nadat ze tand reinigende producten hebben gegeten, voornamelijk Greenies.

"We zien dingen in de ingewanden die verteren zoals botten, en met verloop van tijd verteren ze en zijn dan verdwenen. Maar deze producten zijn onverteerbaar, dus ze komen vaker vast te zitten" zegt McBride.

Onze onderzoek wijst dat de resultaten soms fataal kunnen zijn.

"Ik heb geprobeerd haar te reanimeren," zie Gilbert Wright.

Wright is zijn hoog aangeschreven show hond, "Pompey of the Desert" verloren nadat hij hem een kleine stukje greenies. Hij heeft een overweldigende gevoel van schuld eraan overgehouden.
"En ik zal zo blijven voelen tot de einde van mijn dagen" zei Wright.

Gedurende onze onderzoek hebben we negen mensen weten te traceren die aangeven dat hun onden zijn gestorven na het eten van Greenies. Wij hebben deze informatie aan de greenies firma doorgegeven.

Een waarschuwing op de Greenies ettiket zeg da men zeker moet weten dat de juiste formaat voor uw hondenras gegeven wordt. Verder wordt men geadviseerd om de hond te observeren om zeker te weten dat ze goed kauwen.
"ze kauwen niet. Ze hebben niet eens de spieren om te kauwen. Ik bedoel, wij kauwen, wij doen dat, Honoden doen het niet" zegt Jensen.

"Ze zeggen ook op hun Web pagina dat men moet voorkomen dat ze schrokken en "rommelig" eten, maar men kan zelfs zijn kinderen leren om het niet te doen," zegt Gilbert Wright.

Bedrijfs medewerkers bij Greenies hebben onze verzoek om een gesprek opname te doen van de hand gewezen.
Ze hebben een bericht gestuurd waarin ze hun verdriet over de gevallen uit onze onderzoek uitspreken. Ze zeggen "miljoene Greenies worden wekelijke verkocht en door honden genoten zonder incident.
en "alhoewel incidenten waaruit letsel volgen zelde zijn, het vaak zo is dat de dieren niet volgen hun voorschrifen gevoerd werdt"

Gilbert Wright heb net een nieuwe Pompey, maar zijn hart zal altijd bij zijn originele show kampioen zijn die telbare overwinningen heb gehad in behendigheid.

Beau is hersteld van zijn ingreep. en Mathew Balkman vindt dat hij geluk heb gehad. .

"Ik ben verdrietig om de mensen die hun dieren hebben verloren, omdat wij bijna dezelfde waren overkomen."
Dierenartsen zeggen dat bijna alle soortgelijke honden koekjes en speeltjes je hond ziek kunnen maken.
Ze zeggen dat het van belang is om ze goed in de gaten te houden.

http://greenies.com/

Barfplaats wordt gesponsord door