Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door ester
#2259
Onze hond kreeg dus weer vleugels vandaag, en ze heeft er een bijna in zijn geheel ingeslikt. Ik heb hem platgeslagen enzo, maar zoals ik al dacht deed ze het toch. Ze lijkt nergens last van te hebben! Moet ik iets doen?
Door Lizzy
#2260
Hoi Ester, buiten dat je volgende keer de vleugel maar beter even kunt vasthouden (desnoods een washand of handschoen aan doen ;D) en hem er op laat kauwen, kun je nu weinig doen... Is jouw hond gewend om vleugels/botten te eten? Zo niet: Je zou hem wat yoghurt met wat zemelen kunnen geven (of havermout vlokken). Een (1) eetlepel zemelen of havermout is genoeg. Maar goed, je hebt dikke kans dat jouw hond de vleugel vandaag vanzelf uitspuugt en er nog een paar keer op kauwt alvorens de vleugel weer naar binnen te werken. Of, er gebeurd gewoon helemaal niks en morgen poept hij de vleugel (verteert) weer uit.

Als jouw hond het eten van vleugels/nekken/botten wel gewend is: niks doen. Brutus eet al 1.5 jaar vleugels op zonder er 1 keer op te kauwen.... Ik kan het hem niet afleren... Vandaar dat ik zijn vleugels nog steeds altijd helemaal tot moes sla en knip...

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op zo 06 jul 2003, 13:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Door ester
#2261
Ik hem hem vastgehouden MET handschoen, maar daar beet ze bijna doorheen! Kon net mijn vingers terugtrekken, en dus pakte ze toen snel de vleugel, en toen was het hap slik weg.

Ze heeft een stuk of 3 keer vleugels gehad.
Door Paul_Barte
#2262
Ester, soms zijn honden van die grote schrokkoppen dat je daar weinig aan kont doen ;D

In de praktijk gaat het eigenlijk altijd wel goed alleen zit op 'de bocht' een vrij hard stukje bot.... dit kan nog wel eens voor problemen zorgen vooral bij kleine honden.

Geef op dit gedeelte een hengst met een hamer of met de achterkant van een bijl en er is geen probleem.

Vast houden is inderdaad het beste maar als je daarna nog maar 3 vingers over hebt is het niet DE oplossing ;)

Een flinke uitbrander of een tik op de neus wil nog wel eens helpen om de hond even tot de realiteit te brengen...... Ik weet het...veel mensen zijn het hier niet mee eens maar ik ga er altijd van uit dat IK de baas ben en niet de woefs LOL LOL.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door