Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door MDoelman
#421964
Hallo allen,

wij voeren onze bullmastiff teef van 2 al tijden kvv van AHV. Hiernaast willen we parttime gaan barfen zeg maar. De basis willen we KVV houden want ik ben in voedingsleer niet genoeg thuis (misschien in de toekomst wel).

Wat zijn nu complete onderdelen die je kunt voeren?

We hebben van een hele goede kennis enkele bakken met vlees gehad en probeer me nu meer te verdiepen in het zelf samenstellen van maaltijden, maar wel op die manier dat de hond elke dag alle benodigde voeding binnenkrijgt.

We hebben op dit moment in onze vriezer:
- 10 / 15 kilo vuile pens
- 10/ 15 kilo Kippengehakt (incl vermalen bot)
- Kip karkassen
- Runderpoulet
- verschillende botten met vlees (oa rib)

Wat is hiervan "compleet"? :-\ :-[

Rebel is aardig thuis in vers vlees aangezien ze al tijden tussendoor runderpoelet (keurslager haha), schenkeltjes etc krijgt. Brokken ed. krijgt ze al tijden niet meer.. Ook weet ze hoe het is om botten te verorberen.

Martin
Laatst gewijzigd door MDoelman op ma 14 nov 2005, 11:38, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#421968

Wat is hiervan "compleet"? :-\ :-[
Nou, niks van dit is compleet.

Welkom trouwens op Barfplaats Martin! Maar nee, niks hiervan is compleet. Maar dat hoeft toch ook niet? Dat is niet de essentie van het zelf samenstellen! Je schotelt je hond geen complete maaltijden meer voor. Dat heeft een hond ook helemaal niet nodig, net zoals een mens dat niet nodig heeft. Je geeft in 1 a 2 weken allerlei afwisselende voedingsmiddelen aan je hond en dat tensamen maakt de voeding 'compleet' of 'gebalanceerd'.

Dus, als je bijv. 's morgens kvv voert, dan geef je 's avonds bijv. een stuk pens met een eitje en wat groente restjes van je eigen maaltijd. Of je geeft een vleesbot. Of je geeft een paar kippenkarkassen en wat runderpoulet. Of je geeft eens een rauwe/hele sardien of een zalmkop!

Het hangt er een beetje vanaf wat je gaat doen. Als je een paar dagen per week zelf wat gaat samenstellen of je geeft 's morgens kvv en 's avonds zelf samengestelde maaltijden: dan komt het allemaal niet heel erg krap. Ga je vaker zelf samenstellen, dan is het wel handig om dit volgens een zeker principe te gaan doen. Er zijn meerdere manieren om zelf samen te stellen. Bijv. volgens de Ian Billinghurst methode of Tom Lonsdale of Morgens Eliasen. Meer over zelfsamenstellen : http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=9326

Maar goed, de ingredienten die je nu in de vriezer hebt liggen: dat vormt een leuk begin om zelf maaltijden te gaan voeren!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door