Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Marissie
#420001
Hallo,

Een collega vertelde, dat ze via een homeopatische arts zwarte walnoot tinctuur heeft gekregen, om wormen en parasieten uit haar lichaam te verdrijven. Nou vroeg ik mij af, of dit evt ook iets voor honden en katten is, om te ontwormen. Gezien dit een natuurlijk iets is. Heeft hier ooit iemand van gehoord en er misschien ervaring mee?

Groetjes mariska.
#420027
Zwarte walnoot bevat een gif dat behoorlijk schadelijk is voor bv paarden. Hoe mensen erop reageren weet ik niet, maar onschuldig is het zeker niet. Toxiciteit hangt wel af van de concentratie, maar, de werkzaamheid ook.
En wat betreft natuurlijk: de meest giftige stoffen komen in de natuur voor, dus natuurlijk=onschadelijk gaat beslist niet op. Een hapje taxus, een paar blaadjes van de wolfskers of bessen van de zwarte nachtschade, een lekker hapje vingerhoedskruid, wortel van waterscheerling .... zeg maar dag met je handje.
Door Marissie
#420083
Goh, dus het is beslist niet onschadelijk. Ik zal dit ook aan mijn collega vertellen. Ze wilde het zelf niet meer gebruiken, maar wel voor haar hond om te ontwormen. Kan ze dus beter niet doen.
Bedankt voor de informatie.
Door Irm-Joh
#420182
Zwarte walnotentinctuur is een traditioneel middel tegen parasieten. Het gaat dus niet om de "juglans regia" die overal in Europa te vinden is, maar om het variant "juglans nigra"die in Oostenrijk en in de VS te vinden is. De tinctuur wordt van de schil gemaakt.
Ik ben ooit bij een lezing geweest van Dr. Veronica Carstens, de vrouw van de voormalige Bundespräsident van Duitsland. Zij is met haar stichting zeer geengageerd op het gebied van homeopathie en natuurgeneeskunde in Duitsland (www.naturundmedizin.de).

Men vroeg haar na de lezing wat zij voor zich zelf deed om gezond en sterk te blijven (ze was toen al oud maar een pittige, taaie dame). Ze trok een vlesje zwarte walnotentinctuur uit haar zak en zei: "Ik heb een heleboel huisdieren. Om ons allemaal gezond te houden neem ik 2 - 3 keer per week 3 druppels zwarte walnotentinctuur en mijn dieren ook. Meer niet. Dat is het hele geheim."

Dus, Marissie, ik denk dat die homeopath van je vriendin het goed gezien heeft. Je geeft dat middel dus niet eenmalig aan de dieren om te ontwormen, maar je blijft het regelmatig geven om te voorkomen dat parasieten ueberhaupt een kans krijgen.
De toxiciteit hangt, zoals bijna altijd, van de dosering af. Als je 2 druppels eventueel met iets water verdunt, dan is het niet schadelijk voor ze.

Misschien heb je hier wat aan.
Groetjes,
Irm
;)
Gebruikersavatar
Door Hitam
#420293
Ik weet dat het in Amerika inderdaad gebruikt wordt als een soort ontwormingsmiddel. Maar het is inderdaad vrij toxisch en zou wat mij betreft geen eerste keuze zijn.
k heb het hier ook nooit gezien.
Door oebaya
#420387
Misschien gewoon walnoot geven? Mijn vriendin heeft een reusachtige walnoten boom in de tuin en als in het najaar de noten gingen vallen, dan aten haar honden daar heel wat van. Waren er wormen, dan kwamen die er in die periode uit.
gr.
Nicolette
#420583
Irm-Joh schreef: Misschien is zwarte walnotentinctuur in NL nog niet zo erg bekend maar het is zeker te vinden. Hier 2 adressen als voorbeeld: http://www.vitals.nl , http://www.dedierendokter.nl. Er zullen nog meer zijn.

Irm


PS 10 jaar geleden kregen we ook waarschuwingen over de toxiciteit van Tea tree oil (bij te hoge resp. verkeerde dosering).
Ja, en die warten terecht.
Ik zeg niet dat zwarte walnoot in lage doseringen niet voor sommige verschijnselen een goede werking kan hebben (tenslotte zijn heel veel voedingsmiddelen toxisch bij hoge dosering, neem bv zout, of zelfs suiker). ALleen als je het als wormbestrijding wilt gebruiken dan moet je voor het effect redelijk hoge doseringen gebruiken en dan ziet het er heel anders uit.
Misschien gewoon walnoot geven? Mijn vriendin heeft een reusachtige walnoten boom in de tuin en als in het najaar de noten gingen vallen, dan aten haar honden daar heel wat van. Waren er wormen, dan kwamen die er in die periode uit.
gr.
Nicolette
De noten zelf bevatten niet de werkzame/giftige stof. Die zit vooral in de bolsters, schors, wortels en bladeren.
Door Irm-Joh
#420619
Hoi Kruimel, Laat ons er maar van uit gaan dat die homeopath van Marissie's collega dusdanig verstand van zaken heeft dat hij haar de juiste dosering heeft aanbevolen.


Groetjes,
Irm
Door Marissie
#421490
Je mag idd aannemen, dat een homeopaat de juiste dosering weet. Maar dat was voor mijn collega en niet voor haar hond. De juiste dosering voor een dier weet ik dus niet en als ik het hier zo lees, vind ik het ook nog wel griezelig om dit als anti worm middel te gaan gebruiken. Ik dacht dat het misschien een goed middel was om 1 keer te geven zo nu en dan, net als anti worm middelen uit de dierenwinkel of van de da. Maar als ik het hier zo lees, moet je het middel langere tijd gaan geven en is niet goed bekent naar de evt gevolgen ervan.
Bedankt voor alle reacties, had er niet zoveel verwacht.

Groetjes Mariska.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door