Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

#419074
Het poesje uit de opvang dat hier vorig jaar is komen wonen en vervolgens weggepest is door mijn andere katten is heel erg ziek. Ze is in mei naar mijn ouders verhuisd vanwege het gepest van mijn katten en bloeide daar helemaal op. Ze is een niet (goed) gesocialiseerde poes, dus niet zo heel makkelijk te benaderen. We wilden eerder met haar naar de da gaan maar dat kon niet vanwege haar gedrag. Nu is ze van de week heel erg ziek geworden en wilden we kost wat kost naar de da. We zijn vandaag naar de da gegaan en hebben bloed laten prikken. Haar nieren zijn heel erg slecht:
Ureum: 46
Crea: 845

Volgens de da kunnen we haar nieren door laten spoelen: 3 dagen opname + infuus, als de waarden dan beter zijn: fortekor + nierdieet.
Of anders in laten slapen... :'( :'(

Nierdieet mogen ze van mij houden uiteraard.
Heeft iemand een idee wat haar kansen zijn met deze waardes? Ik bedoel is er kans dat ze na het doorspoelen weer vooruit kan met Fortekor en vers? Of is het met deze waarden "einde verhaal"? G*&d)(**&r wat is dit klote zeg, het beestje heeft net haar draai een beetje gevonden en is nog veel te jong! Ongeveer 7 jaar pas >:(
Laatst gewijzigd door Loeka op za 12 nov 2005, 17:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Door chamourel
#419232
van de waardes weet ik niet zo veel.
maar vorig jaar hadden wij ook een kat (15 jaar)
daar zijn ook de nieren van doorgespoeld en idd toen ze weer thuis kwam ging het een stuk beter met haar en hadden we weer hoop.
maar twee dagen later was het weer precies hetzelfde.
dat doorspoelen heeft bij haar maar tijdelijk geholpen.
en hebben we haar toch nog in moeten laten slapen.
ik zou eerst een navragen hoe groot de kans van slagen is.

succes
Door Ine
#419265
Ook ik weet niets van waardes, maar als ik het berichtje van Janet erna lees, zou ik idd eerst vragen, hoeveel kans van slagen er is. Dit in combinatie met het gedrag van de kat zou ik alles even goed overleggen. De poes krijgt hierdoor waarschijnlijk ook weer een knauw in haar toch al moeilijke karakter.
Heel veel sterkte met alles, dit zijn heel moeilijke dingen! :-*
Gebruikersavatar
Door Hitam
#419270
Dit zijn hele hoge waardes. Je kunt kijken of spoelen het snel verbetert maar ik heb er weinig hoop op. Toch kun je af en toe verassende dingen zien. Sommige katten knappen heel aardig op ondanks dat de nierwaarden hoog blijven.
Katten met nierproblemen hebben geen pijn en dat is een reden waarom je het rustig kunt proberen.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#419271
Oef.... Snuf d'r waardes waren:

Ureum: 26.6
Crea: 209

Ook te hoog, maar niet zo veel te hoog als bij Poesje.

Wat de waardes moeten zijn kun je hier lezen: http://www.devrolijkeviervoeters.org/bloed.htm

Wat eet ze? Als ze vers eet: ze kan best vers blijven eten. Ik geef Snuf wat extra vet door haar eten door er Ghee aan toe te voegen (tip die ik kreeg op Barfplaats). Snuf krijgt daarnaast ook Solidago (van Dr Vogel) en Fortekor. En ze doet het er (naar omstandigheden) heel goed op.

Maar ja, nou moet ik eerlijk zijn..... ik heb ook wel andere ervaringen met nierproblemen. Onze Snuitje (Snuf d'r zus) is helaas op 7 jarige leeftijd overleden door acuut nierfalen......
Door Kefraya
#419290
Wat een akelig nieuws :'( Juist bij een poesje met zo'n verleden wil je alleen maar goede dingen voor haar.
Ik kan je ook niet echt advies geven, want ik sta ook op het standpunt dat je zo'n poes zo min mogelijk ellende wil bezorgen.
Van de andere kant zijn dit vaak wel vechters. Ik zie het aan mijn eigen Cleo, die heeft een soortgelijke historie en laat zich toch niet uit het veld slaan bij alle tegenslag.
Heel veel sterkte en wijsheid gewenst.
Door Rosita
#419321
Wat je ook wel vaker hoort is dat mensen hun kat thuis zelf gaan spoelen. Als de waardes door het spoelen bij de DA zakken dan lijkt me dat zeker iets om met regelmaat (1x per week) te doen. Vorig jaar was er een kat met nierproblemen in het programma dierenziekenhuis van de Avro waarbij het baasje de kat zelf spoelde. Twee jaar eerder was de kat doodziek en toen werd er gezegt "regelmatig spoelen of laten inslapen". Het baasje van deze kat besloot dus om te gaan spoelen. Ze moest overigens na bijna 2 jaar wel 2x per week gaan spoelen i.p.v. 1x per week, maar de kat genoot nog van haar leven.
Door Loeka
#419339
Ja zij geniet nu ook weer! Dat is juist het erge. Ze voelt zich eindelijk op haar plek. Ze krabbelt ook weer een beetje op. Ze wil geen KVV meer, maar alleen barf. Ze krijgt platgeslagen kippennekken en lamshart en eet dat met smaak op. Ze wil zelf nog niet opgeven! Dan wil ik nog voor haar vechten, snapje? Het eten zal nog "completer" moeten, maar ja het is zo onverwachts dat ze alleen nog wil barfen dat mijn ouders niet alles in huis hebben...

De eerste keer spoelen is vanavond. Ik hoop dat het resultaat heeft :-\
Door Ine
#419473
Loeka schreef: Ja zij geniet nu ook weer! Dat is juist het erge. Ze voelt zich eindelijk op haar plek. Ze krabbelt ook weer een beetje op. Ze wil geen KVV meer, maar alleen barf. Ze krijgt platgeslagen kippennekken en lamshart en eet dat met smaak op. Ze wil zelf nog niet opgeven! Dan wil ik nog voor haar vechten, snapje? Het eten zal nog "completer" moeten, maar ja het is zo onverwachts dat ze alleen nog wil barfen dat mijn ouders niet alles in huis hebben...

De eerste keer spoelen is vanavond. Ik hoop dat het resultaat heeft :-\
Ik duim!! :-*
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door