Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Bianca
#416933
Misschien een beetje een mutserige vraag hoor, maar vinden jullie het niet eng om rauwe kip- en eieren te voeren gezien de berichten over vogelgriep? En als ik geen kip wil (durf) gebruiken als 1e kennismaking met het eten van botten, welke botjes kan ik dan nog meer gebruiken?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#416959
Nou aan koken zou ik niet gaan beginnen dan ben je niet goed bezig.

Ja als je geen gevogelte durft te geven dan zit je als beginnende barfer als met een probleem je kunt wel lams/kalfs en geirenbotten geven maar of dat al een succes is dat is maar afwachten , je zit dan dus aan een calcium suplement vast. Of je moet aan konijnenkarkassen kunnen komen en je hond moet dat ook nog lusten. (Hier eten ze dus geen konijn)
Door Erna
#416999
Vooralsnog is er geen enkele indicatie dat honden gevoelig zouden zijn voor vogelgriep. Er is dan ook geen reden om rauwe kip en eieren te schrappen van het menu.
Door Lizzy
#417005
Ik had 'm al eerder geplaatst maar doe het nog maar een keer:

Op de rawfeeding lijst wordt ook af en toe over de kippengriep geschreven en daar kregen we deze link naar een interessant artikel (helaas in het Engels):

http://news.scotsman.com/index.cfm?id=2150892005

Het belangrijkste uit dit artikel:

"Key quote: The advice not to eat under-cooked chickens and not to eat raw eggs is sound advice ... [but] this is long-standing advice which hasn't changed for 15 years. They have reiterated it again, but in the context of bird flu, which is quite inappropriate" - Professor Hugh Pennington"

Even snel vertaald: belangrijkste quote: het advies om nooit niet geheel doorkookte kip en rauwe eieren te eten is een verstandig advies en dit advies wordt al zo'n 15 jaar gegeven. Het advies wordt nu weer herhaald, maar in de context van de vogelgriep en dat is behoorlijk ongepast. Aldus professor Hugh Pennington.

Ik zal nu proberen om zo snel mogelijk de argumenten te vertalen die deze professor heeft om tot deze conclusie te komen:

Quote:
Prof Pennington said it was "quite wrong" to link eating chickens or eggs with a risk of catching bird flu.

"I think the chances of anybody catching bird flu from eggs is, for all practical purposes, zero. The sick birds with pathogenic bird flu do not lay eggs for a start - they are at death's door," he said.

"Bird flu is not having an effect on European [Union] poultry. It might in the future, but with the current awareness of bird flu, one dead bird and the guy running the henhouse will be jumping up and down wanting to know what it is.

"Even if people ate a dead bird, the virus is in the lungs and the guts, which are not consumed, and the virus is killed when it's cooked. Humans don't contract flu through food. There are several reasons piling on top of each other to say this is not a food-transmitted disease."


"Ik denk de kansen om van eieren de vogelgriep te krijgen praktisch nul is. De zieke vogels met pathogene vogelgriep leggen geen eieren, ze zijn bij besmetting al praktisch dood. Op dit moment heerst er nog geen vogelgriep in de EU. Het zou in de toekomst kunnen, maar met de huidige voorlichting van vogelgriep zullen er direct mensen bovenop 1 dooie vogel zitten en op en neer springen om er zo snel mogelijk achter te komen waar ie aan overleden is. Zelfs als de mensen een dode vogel eten: het virus zit vooral in de longen en ingewanden en die worden niet gegeten. Daarnaast wordt het virus gedood wanneer het vlees wordt gekookt. Mensen krijgen geen griep door voedsel voedsel. Er zijn dus verscheidene redenen om te kunnen stellen dat dit geen door voedsel overgebrachte ziekte is".
Door Bianca
#417020
Dank, dank, ik zat er zo maar een beetje over na te denken. :) Je weet per slot van rekening maar nooit, toch? Kritisch blijven lijkt me verstandig!
Door ursula.v.gelder
#417308
Maar ik weet niet of jullie dit probleempje ook al hadden, maar bij de poulier kon ik geen kippenekjes krijgen...ze zei dat dat op het moment niet mocht ivm de vogelgriep :(
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door