AstridStraver schreef:
N.a.v. jullie adviezen vandaag een tweede ronde gedaan.
Eerst 2 tomaten, een teentje knoflook en 2 appels - zonder de zeef. Nu heb ik dus een soort pittige moes, lijkt me heerlijk vanavond bij het vlees, maar om te drinken is het veel te dik met die pulp erbij.
Hoe doen jij dat Lizzy als je alles in een bak opvangt en je maakt sap voor jezelf?
Dat doe ik dus nooit... ik maak of groente voor de honden en dat doe ik op de manier zoals jij nu beschreven hebt, of ik maak sap voor mezelf waarbij ik er twee bakken onder zet, 1 voor het sap en 1 voor de pulp. Als ik iets uitpers waarbij ik het pulp ook voor mezelf wil hebben voor door de sap (banaan en kiwi bijv), dan pers ik dat uit, zet de machine stil, kieper het pulp over van de pulp naar de sapbak en pers ik weer verder. Dit is echt 1 seconde werk.
De pulp gaat naar de honden en het sap drink ik zelf.
Van groentes is er geen enkel pulp dat ik ook wil drinken, dus dat gaat linearecta naar de honden
.
Schep je de pulp eruit en lepel je dat zelf op, of mix je het door het sap en doe je er dan water bij. Nu had ik een soort 'appelmoes' en dat is niet echt drinkbaar.
Zie boven dus. Als ik sap voor mezelf wil, dan gebruik ik de zeef en gebruik ik het sap voor mezelf en de pulp voor de honden.
Daarna de zeef erop gezet en perensap en daarna tomatensap gemaakt. De pulp heb ik opgevangen voor Borke.
Kijk! Now you are talking
! Heel goed!
Toen nog wat citroensap voor Leo (G#$# zuur), die het gemixt heeft met wat kwark.
Brrrr, ik zou deze pulp niet aan Borke geven
.
Tussen de verschillende smaken door de pulp uit het apparaat geschept en in de bak voor Borke gedaan (niet de citroenpulp, want daar zaten pitten bij).
Klinkt goed!
Toen nog even proef op de som en de zeef eruit gehaald en het plaatje er weer in gezet, om het toch nog even te proberen waar het gisteren mis ging.
Eerst wat losse spinazie gedaan en dat ging nu prima, ik heb gisteren te veel te snel erin gestopt denk ik, in combinatie met de zeef die hier niet handig voor is.
Toen de rest van de komkommer van gisteren, maar dat ging niet goed. De komkommer overlengs in 3 stukken gesneden en toen ging hij er als een zonnetje doorheen.
Nu ben ik nog blijer met mijn apparaat en heb ik alweer een week groentmix voor Borke in de vriezer liggen
Kijk, DIT klinkt goed! Joh, je wordt er echt steeds handiger in, ik zweer het! In het begin stond ik ook wel eens te klooien hoor. Had ik een appel uitgeperst (met de zeef dus het sap en de pulp apart opgevangen), deed ik daarna de banaan, spuugde dat apparaat de hele banaan in mijn pulpbak uit. Stond ik toch echt ff raar te kijken! Nu weet ik dat, doe ik eerst de banaan en kiwi en schep ik die pulp even in de sapbak en daarna doe ik bijv. de appel (die pulp vind ik goor dus dat mag in de pulpbak).
Nou ja, als je dus tomatensaus voor je pasta wil hebben, dan gebruik je dus het dichte plaatje, zet je er 1 langwerpige bak onder en gebruik je sap en pulp.
Ik denk dat bladgroentes met het dichte plaatje inderdaad beter gaat. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd om bladgroentes met de zeef uit te persen.... dat komt, ik lust eigenlijk geen sap van bladgroentes..... Ik heb wel een keer iets van peterselie eerdoor gedaan, maar ik denk zelf dat ik daarna een wortel erachteraan heb gegooid.