Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door lantsoght
#410272
Zou een hond vogelgriep kunnen krijgen? Mogen we nog rauw kippenvlees en eendenvlees voeren aan onze honden?
Ik maak me toch lichtjes zorgen als ze op radio en TV zeggen geen rauwe eieren en gevogelte super goed bakken. Hoe moet dat nu met onze honden?
??? Monique
Door Mevroi Kruim
#410298
Ind e Volkskrant stond vanochtend dat dat goed verhitten niet sloeg op mogelijke vogelgriep maar op salmonella en campylobacter. De ouwe bekenden dus; daarvoor verhitten we sowieso niet.
Er stond ook in het stuk dat vlees en rauwe eieren het vuris niet overbrengen. Er is dus geen risico, noch voor mensen noch voor honden.
Door herder_lover
#410347
waarom wordt dan extra maatregelen nu nodig geacht dan (rauwe eiren goed koken en bakken en ook kip goed gaar maken)? Heeft dat niets met de vogelgriep te maken ???

Zo wie zo zijn vele huiverig voor rauwe eieren aan honden geven, de een zegt dat honden salmonella kunnen hebben, andere zeggen van niet. Ik geef het altijd wel, nooit ziek geweest ;D
Moet straks wel enten bij de dierenarts met Dara (cocktail en Parvo), 3 weken terug ook al. Hierna gewoon weer eens per jaar... Soort inhaalslag :)
Door Sofie
#410484
Kruimel schreef: Ind e Volkskrant stond vanochtend dat dat goed verhitten niet sloeg op mogelijke vogelgriep maar op salmonella en campylobacter. De ouwe bekenden dus; daarvoor verhitten we sowieso niet.
Er stond ook in het stuk dat vlees en rauwe eieren het vuris niet overbrengen. Er is dus geen risico, noch voor mensen noch voor honden.
Hmm...interessant...maar waarom waarschuwt men dan zo dramatisch om geen rauwe eieren te eten en vlees goed te bakken?
Door Lizzy
#410536
Op de rawfeeding lijst wordt ook af en toe over de kippengriep geschreven en daar kregen we deze link naar een interessant artikel (helaas in het Engels):

http://news.scotsman.com/index.cfm?id=2150892005

Het belangrijkste uit dit artikel:

"Key quote: The advice not to eat under-cooked chickens and not to eat raw eggs is sound advice ... [but] this is long-standing advice which hasn't changed for 15 years. They have reiterated it again, but in the context of bird flu, which is quite inappropriate" - Professor Hugh Pennington"

Even snel vertaald: belangrijkste quote: het advies om nooit niet geheel doorkookte kip en rauwe eieren te eten is een verstandig advies en dit advies wordt al zo'n 15 jaar gegeven. Het advies wordt nu weer herhaald, maar in de context van de vogelgriep en dat is behoorlijk ongepast. Aldus professor Hugh Pennington.

Ik zal nu proberen om zo snel mogelijk de argumenten te vertalen die deze professor heeft om tot deze conclusie te komen:
Prof Pennington said it was "quite wrong" to link eating chickens or eggs with a risk of catching bird flu.

"I think the chances of anybody catching bird flu from eggs is, for all practical purposes, zero. The sick birds with pathogenic bird flu do not lay eggs for a start - they are at death's door," he said.

"Bird flu is not having an effect on European [Union] poultry. It might in the future, but with the current awareness of bird flu, one dead bird and the guy running the henhouse will be jumping up and down wanting to know what it is.

"Even if people ate a dead bird, the virus is in the lungs and the guts, which are not consumed, and the virus is killed when it's cooked. Humans don't contract flu through food. There are several reasons piling on top of each other to say this is not a food-transmitted disease."
"Ik denk de kansen om van eieren de vogelgriep te krijgen praktisch nul is. De zieke vogels met pathogene vogelgriep leggen geen eieren, ze zijn bij besmetting al praktisch dood. Op dit moment heerst er nog geen vogelgriep in de EU. Het zou in de toekomst kunnen, maar met de huidige voorlichting van vogelgriep zullen er direct mensen bovenop 1 dooie vogel zitten en op en neer springen om er zo snel mogelijk achter te komen waar ie aan overleden is. Zelfs als de mensen een dode vogel eten: het virus zit vooral in de longen en ingewanden en die worden niet gegeten. Daarnaast wordt het virus gedood wanneer het vlees wordt gekookt. Mensen krijgen geen griep door voedsel voedsel. Er zijn dus verscheidene redenen om te kunnen stellen dat dit geen door voedsel overgebrachte ziekte is".
Door gonny
#410538
Sofie schreef: Hmm...interessant...maar waarom waarschuwt men dan zo dramatisch om geen rauwe eieren te eten en vlees goed te bakken?
omdat ze meestal eerst paniek zaaien en dán pas gaan nadenken..... ::) ;) ;D
Door laura
#410595
hoihoi,


Voor vragen over de vogelgriep en de regelingen in Nederland kun je bellen met het LNV- loket...

Tel. Nr staat op www.hetlnvloket.nl
Daar staat ook meer info op de site.
Door Elvira
#410675
Bij ons stond gisteren in de krant dat de kans dat je vogelgriep van rauwe eieren of kip kreeg, bijna nihil was. Salmonella was een ander verhaal.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door