Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door ursula.v.gelder
#408385
hallo, mijn naam is ursula van gelder en ik heb 2 engelse bullterriers.
De oudste is jetteke en zij is 10 1/2 jaar oud, de jongste is Lodewijk en hij is 2 1/2 jaar.
Jet heeft zware artrose en heeft nu speciaal medicinaal voer waar ze het bijzonder goed op doet, ze huppeld weer en zit beter in haar vel, en heeft ook minder medicijnen nodig door dit voer....haar zal ik dan ook op de brokken laten.

Maar met Lodewijk wil ik me graag gaan verdiepen in barfen, er is 1 probleem, hij is met de brokken allergisch voor sowieso rund en ik heb hem wel eens pens van rody gegeven maar daardoor zat hij ook meteen helemaal onder de bulten.

Ook heb ik begrepen dat een hond die geen vers vlees gewent is in het begin langzaam moet opstarten door in het begin alleen af en toe wat kvv te geven of een kippenekje naast de brokken.

hoe kan ik nu het best beginnen, en is het sowieso wel te doen om te barfen als hij geen rund en pens mag?

hebben jullie wat tips over hoe te beginnen en met wat.
Door Lizzy
#408466
ursula.v.gelder schreef: hallo, mijn naam is ursula van gelder en ik heb 2 engelse bullterriers.
De oudste is jetteke en zij is 10 1/2 jaar oud, de jongste is Lodewijk en hij is 2 1/2 jaar.
Jet heeft zware artrose en heeft nu speciaal medicinaal voer waar ze het bijzonder goed op doet, ze huppeld weer en zit beter in haar vel, en heeft ook minder medicijnen nodig door dit voer....haar zal ik dan ook op de brokken laten.
Mag ik vragen waarom? Wat bevatten deze brokken dat jouw hond het hier goed op doet? Glucosamine? Chondroitine? En visolie? Want dat kun je gewoon allemaal supplementeren hoor. Daar hoef je geen brokken voor te geven....
Maar met Lodewijk wil ik me graag gaan verdiepen in barfen, er is 1 probleem, hij is met de brokken allergisch voor sowieso rund en ik heb hem wel eens pens van rody gegeven maar daardoor zat hij ook meteen helemaal onder de bulten.

Ook heb ik begrepen dat een hond die geen vers vlees gewent is in het begin langzaam moet opstarten door in het begin alleen af en toe wat kvv te geven of een kippenekje naast de brokken.
Nee hoor, je hoeft zeker niet eerst over te schakelen naar versvlees. Je kunt gewoon direct gaan barfen. In het begin doe je er wel verstandig aan om met makkelijke botjes (zoals inderdaad kippennekken) te beginnen en dit langzaam uit te bouwen. Ook doe je er goed aan om niet teveel nieuwe dingen tegelijkertijd te introduceren. Blijkbaar is je hond ook vrij gevoelig, dus ik zou zelf 1 keer per week a 2 weken iets nieuws introduceren en dit wel bijhouden in een dagboekje.
hoe kan ik nu het best beginnen, en is het sowieso wel te doen om te barfen als hij geen rund en pens mag?

hebben jullie wat tips over hoe te beginnen en met wat.
Misschien moet je je om te beginnen eens hier doorheen worstelen : http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=9326

En barfen zonder rund en pens is prima te doen. Ten eerste kun je nog schapen en geitenpens proberen en ten tweede zijn er zooooooveeeeeeeel andere vleessoorten! Een hond kan prima zonder rund. Je kunt bijvoorbeeld schapenvlees, geitenvlees, kippenvlees, eendenvlees, kalkoenvlees, vis, konijnenvlees, parelhoenvlees, paardenvlees, hertenvlees, kangaroo-vlees (jawel, zag ik laatst bij de VEN liggen ;D) voeren!
Door ursula.v.gelder
#409646
Nou ben me al aardig aan het inlezen in de bibliotheek, het is een hoop info maar daar komen we wel door.

Wat er precies allemaal voor extras in jetteke haar voer zit weet ik niet, ik weet alleen dat het werkt, we zijn al heel lang bezig met een homeophaat, en niets heeft tot nu toe zoveel verlichting gegeven als dit voer, vandaar dat ik er niet happig op ben om nu weer te verranderen.
Ze leeft nu al zeker een jaar langer dan de verwachtingen waren, ze is helemaal vast vergroeid in haar pols poot en rug gewrichten.
Ze is ook bij ons op latere leeftijd gekomen, en was toen zwaar mishandeld en verwaarloost, anders hadden we eerder in kunnen grijpen en was het nooit zo erg geworden :(


Ik ben nu op zoek naar verkoop punten van kvv, en ga langzaam opbouwen, Lodewijk is erg gevoelig voor verranderingen en gaat meestal heftig aan de diaree en soms aan het kotsen van rauw vlees, dus moet het langzaam opbouwen.
Zijn maag is het gewoon niet gewent om zo te verteren, maar dat komt allemaal goed.

bedankt.
Door pup
#409864
Hoi Ursula,

Welkom op BP, ik kon je niet vinden onder het kopje " Voostellen" , maar bij deze Welkom.
Ik heb zelf ook een Bull Terrier. Huidproblemen komen helaas maar al te vaak voor bij bullekes, maar dat zul jij ook wel weten natuurlijk. Ik ben er van overtuigd dat Barfen een hoop problemen wegneemt. Ik snap heel goed dat je na lang emmeren eindelijk een voer hebt gevonden waar je hond minder last heeft van bultjes, en dat je dan huiverig bent voor weer overstappen naar ander voer. Maar als je nu eerst Lodewijk overzet naar Barf, kun je zien hoe goed het gaat en hoe dat ie ervan geniet. Dat moet je overtuigen om met Jetteke dezelfde kant op te gaan. Ik vind het wel een beetje zielig dat Jetteke moet toekijken hoe Lodewijk straks een lamsribbetje naar binnen smikkelt :(. Of geef je het eten in een aparte ruimte?
Door pup
#409867
oooh ships.....ik heb het niet goed gelezen Duhuh, dom dom dom. >:(
Lodewijk heeft last van bultjes na eten van pens en rund en Jet heeft last van arthrose.
Sorry hoor :-\
Door ursula.v.gelder
#409966
geeft niet hoor leuk dat je reageerd ;D
Leuk nog een bullen eigenaar, iemand van het bullterrierforum struint hier ook nog wel eens rond en had mij doorverwezen.

Bullen is een grote hobby van me, en weet eigenlijk op veel gebieden al een hele hoop maar vers voeding is nog geheel nieuw voor me, en vind het een zeer interresante uitdaging ;D

( ff off topic....heb je het boek van alice van kempen al gezien....echt waanzinnig, ik heb haar op de forumdag gesproken, echt een waanzinnige fotografe die de hele bullengeschiedenis in nederland in beeld heeft gebracht in een boek met meer dan 400 foto's....en een info ... over alles.
en ze sluit af met een fotoparade van alle nederlandse kampioenen vanaf het begin de eerste met foto is uit 1903 ))


Jet krijgt wel extra's zoals yoghurt en appel en wortel, zijn ze beide dol op.
Ik geef eigenlijk altijd de honden apart eten, omdat jet niet zo goed kan kauwen en zo vaak haar brokken ingepikt worden door lodewijk...of de kat ::) als ik ze samen zou zetten.
Ik wil idd eerst even kijken hoe lodewijk er op reageerd, en pas als ik zelf helemaal door heb hoe het in elkaar steekt, kan ik verder kijken.
Ik zal jet waarschijnlijk wel als en soort snack tussendoor een beetje kvv geven, zodat haar darmen er al aan kunnen wennen.
Maar eerlijk gezegt ben ik op dit moment echt huiverig om iets bij jet te verranderen (drastisch verranderen dan hé) het is al een godsgeschenk dat het besje nog rond huppeld, we hebben altijd gezegt dat ze de 10 niet zou halen en madammeke wordt al 11 in februari ;D

echt barfen zal ze niet kunnen alleen kvv, ze heeft namelijk geen normale tanden meer, toen we haar kregen was ze zo verwaarloost dat ze dwangmatig aan tralies en stenen heeft lopen kluiven bij 1 of enkele van haar vorige (6) eigenaren :'( zo erg dat al haar tanden en kiezen tot op het tandvlees zijn afgesleten, brokken lukt nog net maar botten en taai vlees krijgt ze dus echt niet weg :-\
Door Sofie
#410080
Je zou het vlees in fijne stukjes kunnen snijden en de botten malen...vaak kauwen honden zowiezo niet op kleine stukjes vlees.... ;D
Door ursula.v.gelder
#410682
hill's j/d = joint disease.

Ik weet dat er genoeg onder jullie niets van brokken moeten weten, maar heb zelf hele goeie ervaringen met hill's door de jaren heen.
Door 202spots
#410699
ursula.v.gelder schreef: Jet heeft zware artrose en heeft nu speciaal medicinaal voer waar ze het bijzonder goed op doet, ze huppeld weer en zit beter in haar vel, en heeft ook minder medicijnen nodig door dit voer....haar zal ik dan ook op de brokken laten.
Sorry Ursula...
DIT geef je nu aan je hond...
Ingredients can Canine j/d™ brokken

Ingredients
Corn meal, chicken by-product meal, flaxseed, soybean mill run, brewers rice, soybean meal, peanut hulls, chicken liver flavor, fish oil, pork fat (preserved with mixed tocopherols and citric acid), dried egg product, taurine, soy lecithin, glucosamine hydrochloride, L-tryptophan, L-carnitine, chondroitin sulfate, preserved with mixed tocopherols and citric acid, minerals (potassium chloride, calcium carbonate, salt, ferrous sulfate, zinc oxide, copper sulfate, manganous oxide, calcium iodate, sodium selenite), rosemary extract, beta-carotene, vitamins (choline chloride, vitamin A supplement, vitamin E supplement, vitamin D3 supplement, L-ascorbyl-2-polyphosphate (a source of vitamin C), niacin, thiamine mononitrate, calcium pantothenate, pyridoxine hydrochloride, riboflavin, folic acid, biotin, vitamin B12 supplement).

Ik denk dat ze 'n stuk beter zal voelen wanneer ze iets meer vlees zal krijgen dan "chicken by-product meal"
(afval van kipverwerking) en geen maismeel en pindaschillen hoef te verwerken,en geen soya product of kippenleversmaakje en varkensvet in d'r eten heeft. :-\
Maar dat ze zich nog beter zal voelen wanneer ze 'n echte verse kip of lekker rauwe ribbetje kan eten met beetje groentemix erbij of in ieder geval iets van kvv....al of niet met glucosamine/condroiten supplement toegevoegd voor de artrose.
ALLE brokken van Hill's zijn WAARDELOOS!!!
Je kan ZELF veel beter en GEZONDER samenstellen dan dat Hill's doet!

Oops...ik zie net dat Jet geen of weinig tanden heeft en dus geen grote RMB's ziu kunnen kluiven, maar gemalen kip met bot en ander vlees zou dus makkelijk kunnen.
Laatst gewijzigd door mahuni op vr 28 okt 2005, 16:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Door 202spots
#410700
Sofie schreef: Je zou het vlees in fijne stukjes kunnen snijden en de botten malen...vaak kauwen honden zowiezo niet op kleine stukjes vlees.... ;D
Honden kauwen helemaal niet .
Ze kunnen wel de stukken vlees scheuren...maar ze kunnen niet kauwen ;)
Door Lizzy
#410706
Ik sluit me voor 200% bij Dory aan. Deze Hill's brokken = troep. En buiten dat het veel troep bevat, bevat het vier dingen waardoor jouw hond beter kan lopen:

glucosamine hydrochloride
chondroitin sulfate
L-tryptophan
L-carnitine
Omega 3 vetzuren (EPA)

Oftewel Glucosamine + Chondroitine: dat zit dus in ieder Glucosamine/Chondroitine preparaat en daar zijn er talloze van te koop bij de drogist.

Verder bevat het visolie (EPA/omega 3 vetzuren). Ook visolie capsules koop je op iedere hoek van de straat bij drogist als Etos en zelfs de HEMA.

Carnitine en dat is een eiwittype.

Meer over carnitine: "Carnitine wordt beschouwd als een aminozuur dat echter niet als bouwstof dient voor lichaamsweefsel, zoals andere aminozuren, maar een belangrijke rol speelt in de vetstofwisseling. Tevens fungeert carnitine als antioxidant. De dagelijkse inname via de voeding varieert sterk, n.l. van 5mg tot 100mg per dag. Rood vlees is de belangrijkste voedingsbron. Het lichaam maakt deze voedingsstof voornamelijk zelf met het aminozuur lysine. Hiervoor zijn tevens het aminozuur methionine, de vitamines C, B3 en B6 en het mineraal ijzer nodig. Een tekort aan één van deze voedingsstoffen zal tevens een carnitinetekort veroorzaken".

Met andere woorden: als je nou een paar keer per week een lekker stuk kopvlees voert, ben je er ook voor je carnitine.

Dus in feite voer je je hond deze troep omdat hij drie dingen binnen krijgt die je gewoon kunt supplementeren door 1 ritje naar de drogist en voor de rest 'm normaal natuurlijk (en dus vers) eten te geven. Maar goed, het is jouw hond en jouw portomonee ;)
Door ursula.v.gelder
#411350
Nou prettig dat jullie voor mij de brokken ontleed hebben ;D en zal zeker overwegen om kvv te gaan voeren met de suplementen.

Verse brokjes vlees zou ook nog kunnen maar kluiven echt niet, aangezien ze ook geen voortanden en hoektanden heeft zal ze geen vleesresten er vanaf kunnen scheuren.
Ook gewone kluiven laat ze liggen, omdat ze ze niet meer kan verwerken.
maar kvv zit alles in en is fijn gemalen, dus perfect voor haar.


even een reactie op de brokken, iemand zei honden kauwen niet maar scheuren is wel gedeeltelijk waar en misschien heb ik uitzonderlijke honden maar mijn honden kauwen wel degelijk...op de brokken, stukjes appel en op grotere stukjes vlees, Lodewijk zal het vlees sneller inslikken maar ze nemen allebei echt de tijd met hun brokken om de brokken te kauwen.

hier een foto van haat bekkie...

Afbeelding


Dat hill's troep is....tja tegen echt vlees kan het natuurlijk nooit op en daarmee vergeleken oké, maar vind het de beste kant en klaar brok die er te krijgen is. en vind de honden die brokken krijgen er het beste uit zien op hills.
Door 202spots
#411376
ursula.v.gelder schreef: even een reactie op de brokken, iemand zei honden kauwen niet maar scheuren is wel gedeeltelijk waar en misschien heb ik uitzonderlijke honden maar mijn honden kauwen wel degelijk...op de brokken, stukjes appel en op grotere stukjes vlees, Lodewijk zal het vlees sneller inslikken maar ze nemen allebei echt de tijd met hun brokken om de brokken te kauwen.
Ze kunnen wel "kluiven" maar 'n honden kaak kan alleen op en neer/open en dicht.
De kaak zelf kan dus niet van links naar rechts heen en weer, dat bedoel ik met kauwen. ;)
Maar zo te zien zal het voor haar dus niet meevallen om te kluiven he? :-\
Dat hill's troep is....tja tegen echt vlees kan het natuurlijk nooit op en daarmee vergeleken oké, maar vind het de beste kant en klaar brok die er te krijgen is. en vind de honden die brokken krijgen er het beste uit zien op hills.
Sorry, maar van alle brokken is Hills Science Diet wel de allerslechtste brok die er bestaat, als je alleen al naar alle middelen om 't goed te houden kijkt, dan zie je gelijk wat 'n rotzooi er aan toegevoegd is.
Wanneer je echt geen andere keus hebt dan brokken te geven, dan zijn er genoeg andere merken waar niet zoveel rotzooi bij gedaan is en wat dan "beter" is dan de Hills.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door