Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Tibetaan
#407225
Mijn eerste vraag aan jullie.....
Ik heb laatst bij de slager het een en ander ingekocht (veels te voorbarig geweest natuurlijk) maar ik kon voor een leuke prijs 5 kilo kippenvleugels aanschaffen.
Nu is het probleem dat mijn hond dit niet wil eten terwijl spareribs van het lam wel perfect gegeten worden. Ik zal dus een gehakt/vlees molen moeten aanschaffen om sommige vlees met botten te moeten vermalen tot kleine substanties...welk apparaat kan ik daar het beste voor aanschaffen of heeft iemand van jullie een molen te koop waarmee ik bovenstaande kan oplossen?
Ik lees graag reacties van jullie kant.

Tibetaan !! ;)
Door Lizzy
#407234
Heb je al geprobeerd om de vleugels eerst in warm/heet water te leggen (een paar minuten) en dan met een vleeshamertje te bewerken/platslaan (ik zou de vleugel eerst in een stevig diepvrieszakje doen, alvorens te gaan meppen want anders vliegt de kip door je keuken)? Veel honden lusten het dan namelijk wel! En dat bespaard je weer een vleesmolen.

Ik weet niet of je veel in 1 keer moet malen? Als het kleine beetjes zijn, dan kun je het wel af met een handvleesmolentje. Je kunt overigens alleen botten van gevogelte malen hoor. Of je nou een handmolen of electrische vleesmolen koopt. Botten van lam en kalf zijn veel te hard en die krijg je niet gemalen.

Als je grote hoeveelheden moet malen, dan zou je kunnen kiezen voor een electrische gehaktmolen. Het beste kies je er 1 met een tegen doorbranden beveiligde motor, want geen enkele vleesmolen hoort eigenlijk gebruikt te worden voor het malen van botten....

Barfplaats wordt gesponsord door