Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door Yoko
#406908
Onze pup van 7 maanden krijgt plotseling diaree, volgens onze dierenarts kunnen het darmparasieten zijn maar niet in de vorm van wormen e.d. Ze vallen onder een groep. We hebben het middel Stomorgyl-20 tabletten gekregen. Dit is nu de tweede keer dat ze dit heeft. het heeft vijf weken goed gegaan. De eerste keer hielpen de pillen direct. (Wel na een dieet kip met rijst). Nu gaat het langzamer; het is niet meer dun en ze plast en poept niet meer binnen (alleen s'nachts wat ze toen deed. - het stonk vrezelijk-)
Mijn vraag is wat kunnen dit voor parasieten zijn of zou het aan de voeding kunnen liggen.
Met vriendelijke groeten,
Yoko
Door Lizzy
#406925
Bedoeld je dierenarts dat er een giardia besmetting is? Ik neem aan dat deze dierenarts een uitgebreid mestonderzoek heeft gedaan om tot deze conclusie te komen?

Wat eet jouw hond normaalgesproken?
Door Yoko
#406978
De dierenarts heeft inderdaad de naam Giardia genoemd; en heeft geen uitgebreid mest onderzoek gedaan met de ontlasting. Anders zou dit opgestuurd moeten worden. Wij zijn nu aan het kuren 8 dagen, als dit over is willen we nog een onderzoek laten doen.
De pup kreeg pedigree puppie voer; we zijn overgegaan naar Hills puppie met rijst met kip. Dit voer bevalt goed.
Wat zou in onze situatie het beste zijn ?
Soms weet ik hetzelf niet meer.
Yoko
Door Lizzy
#407187
Yoko schreef: De dierenarts heeft inderdaad de naam Giardia genoemd; en heeft geen uitgebreid mest onderzoek gedaan met de ontlasting. Anders zou dit opgestuurd moeten worden. Wij zijn nu aan het kuren 8 dagen, als dit over is willen we nog een onderzoek laten doen.
De pup kreeg pedigree puppie voer; we zijn overgegaan naar Hills puppie met rijst met kip. Dit voer bevalt goed.
Wat zou in onze situatie het beste zijn ?
Soms weet ik hetzelf niet meer.
Yoko
Allereerst kan een DA niet bepalen wat er in de ontlasting aan de hand is qua parasieten ZONDER een nauwkeurig mestonderzoek te hebben gedaan! Zeggen dat er giardia in de ontlasting zit en tot twee keer toe (in 7 maanden tijd) een flinke Antibiotica erin stoppen: dat vind ik werkelijk om te huilen.

Daarnaast zijn Pedigree Pal en Hill's beide troep. Het je is je misschien nog niet opgevallen maar BARFplaatst staat voor BARF en dat staat voor Bones And Raw Food. Een hond kan op brokken (of steriel blikvoer) nooit een echt goede darmflora opbouwen.

Ik zou dus zeggen: ga de hond rauw/vers voeren! Dat lijkt me voor de darmen sowieso een stuk beter, zeker in dit geval. Ik zou de eerst komende maanden het verse/rauwe voer aanvullen met een probiotica. Dit zijn goede bacterieen die de darmflora weer helpt op te bouwen. Want de darmflora is op en deze steriele voeding en na twee van deze antibiotica's echt volledig aan gort. Probiotica kun je bij de dierenarts bestellen, van het merk Protexin. Je kunt ook bij een reformwinkel de probiotica van Akropharma halen. Die heet "acidophilus".

Voor rauwe voeding: je kunt rauwe voeding heel eenvoudig zelf samenstellen (en daar kunnen wij op Barfplaats goed bij helpen). Als je je eerst op je gemak wilt inlezen en toch al gezond wil gaan voeren: dan is versvlees ook wel een optie.

http://www.ahv-breda.nl
http://www.banditvoeding.nl
http://www.bibidiervoeding.nl
http://www.carnibest.nl
http://www.ducknatuurvoeding.com
http://www.energique.nl
http://www.kivo-petfood.nl/index-nl.htm
http://www.prinspetfood.nl
http://www.rodipetfood.nl
http://www.diervoeding.com (Smuldier)
Door Erna
#407222
Was het ook niet zo dat bij Giardia een specifiek antibioticum gegeven moet worden? Een normale antibiotica kan de Giardia toch niet aan?

Danielle...hoe zat het ook alweer?
Door danielle1980
#407380
Erna schreef: Was het ook niet zo dat bij Giardia een specifiek antibioticum gegeven moet worden? Een normale antibiotica kan de Giardia toch niet aan?

Danielle...hoe zat het ook alweer?
nee normale ab helpt totaal niet tegen giardia, die lost alleen tijdelijk de simptonen op. :(
dan moet je een ontwormingmiddel hebben namelijk panacur.
er is wel een soort ab kuur flagyl geloof ik, maar daar heb ik geen ervaring mee.

en ik zou t toch echt testen voor de zekerheid.
al die ab kuur is hardstikke slecht hebben onze puppen ook gehad, die hebben maanden stil gestaan. :'(

ik zou in hoge dosis probiotica gaan geven, die kun je zoals lizzy zei bij de dierenarts halen van het merk Protexin, die zou ik na de kuur gaan geven, niet tijdens.

als het echt giardia is moet je alle bakken, speeltjes, het huis en de tuin ontsmetten na de kuur, zeker bij een pup zou ik dat doen, omdat hij toch al geen weerstand heeft en die door het ziek zijn nog erger/slechter is geworden.
anders kan ie opnieuw besmet worden.
ik zou ook versvlees gaan geven, in ieder geval een paar dagen per week ipv brok. ;)
Laatst gewijzigd door danielle1980 op zo 23 okt 2005, 14:47, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#408047
In Stomorgyl zit onder andere metronidazol. Dat werkt ook tegen Giardia.
Door Tiesto
#408060
Metradizanol heeft Zack inderdaad laatst ook gehad met zijn Giardabesmetting..Toen wij echter vorige week bij de DA waren voor de enting vroeg hij alleen hoe t nu met Zack's ontlasting was ook ivm alvleesklier..gaf echter niet nog meer troep!! Begint door te krijgen dat we dankzij barfplaats en veel lezen op internet aardig mondig zijn ha ha! Maar is toch wel belachelijk om zomaar ervan uit te gaan dat een hond een bepaalde parasiet heeft zonder onderzoek te doen!!
Door danielle1980
#408514
Hitam schreef: In Stomorgyl zit onder andere metronidazol. Dat werkt ook tegen Giardia.
aha vandaar, weer wat geleerd. :D
maar beetje vreemd om gewoon te geven zonder de testen of niet soms :-\
Door Lizzy
#408516
danielle1980 schreef: maar beetje vreemd om gewoon te geven zonder de testen of niet soms :-\
DAT vind ik nou ook!
Door Yoko
#408564
Volgens de dierenarts was het volgens de symptomen zeer waarschijnlijk een Gardia besmetting. Doordat de antibiotica kuur direct effect had kon volgens hem hij daarvan uitgaan. Doordat de pup het zolang heeft duurt het ook langer voor het verdwenen is. Wij gaan nu wel over op brokken en vlees; na het lezen van Barfplaats.nl. We zijn wel wijzer geworden door deze informatie.
Is er ook informatie of propolys werkt tegen bacterieen?
Alvast bedankt,
Yoko
Door danielle1980
#408573
Yoko schreef: Volgens de dierenarts was het volgens de symptomen zeer waarschijnlijk een Gardia besmetting. Doordat de antibiotica kuur direct effect had kon volgens hem hij daarvan uitgaan. Doordat de pup het zolang heeft duurt het ook langer voor het verdwenen is. Wij gaan nu wel over op brokken en vlees; na het lezen van Barfplaats.nl. We zijn wel wijzer geworden door deze informatie.
Is er ook informatie of propolys werkt tegen bacterieen?
Alvast bedankt,
Yoko
dats niet waar. :-\
mijn honden hebben t 4 maanden gehad zeker, misschien nog wel langer. :-\
en na de panacur was t gelijk helemaal weg. ;)

fijn dat je ook op vlees gaat. :D 8)

en propolys weet ik niets van af, dat weten anderen misschien. ;)
Gebruikersavatar
Door Hitam
#408715
Yoko schreef: Volgens de dierenarts was het volgens de symptomen zeer waarschijnlijk een Gardia besmetting. Doordat de antibiotica kuur direct effect had kon volgens hem hij daarvan uitgaan.
Daar klopt niets van. Metronidazol heeft ook een ontstekingsremmend effect op de darmen zonder dat er een parasiet of bacterie aanwezig is.
Giardia kun je niet zo gemakkelijk aan de hand van alleen symptomen vaststellen.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door