Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door aliesalgra
#31762
Hallo,

Ik geef mijn hond sinds vrijdag verse voeding, maar nu drinkt ze nooit meer ??? Ze plast nog wel gewoon maar toch baart me dit zorgen.

groetjes Alies
Door geer
#31764
Nee hoor...is volstrekt normaal... Saar drinkt ook nog maar heeeel weinig sinds ze op vers staat, eigenlijk alleen als ze heel hard heeft gewandeld of op een bot heeft liggen kluiven (of, zoals net, als ze een spaans pepertje uit de Roti aanziet voor een sliertje vlees ;D)
Door aliesalgra
#31765
Ja maar is dit niet vreemd? want ze drinkt helemaal niet en wij drinken toch ook na ons eten enzo maar ze drinkt helemaal niet
Door geer
#31768
Nah, helemaal niet of heel af en toe een klein likje?? Kan ze ook drinken als jullie er niet zijn, of kan ze gedronken hebben terwijl jij er even niet was?? Ik zou me niet al te veel zorgen maken...
Door aliesalgra
#31770
Nee want dat zien we altijd wel op de vloer ( we hebben namelijk tegels haha) Maar ja misschien moet ik het nog even aanzien?
Door geer
#31771
Ik zou me geen zorgen maken... Maar er zijn natuurlijk mensen die er meer verstand van hebben ;D
Door aliesalgra
#31772
Ja, nou ik kijk het eerst wel eventjes aan :)
Door Lizzy
#31776
Jouw hond is van uitgedroogde meuk-brokken (toch?) naar versvlees gegaan. Van pak 'm beet 5% vocht naar 60% vocht. Daarom drinkt ze nu niet/weinig. Da's logisch. Als ze dorst heeft, zal ze echt wel drinken. Probeer het eens uit: geef haar een scheutje karnemelk bijv. Lust ze dat wel? Dan is er niks mis met haar "vermogen om te drinken".
Groetjes, Lizzy
Door aliesalgra
#31782
Ja ze kreeg altijd eukuba met rodi erover heen
Door aliesalgra
#31783
eukanuba bedoel ik
Door Janet
#31953
Tis toevallig jeukanuba, maar een hond drinkt van elke brok meer dan met versvleesvoeding. Kali drinkt ook erg weinig, behalve als ze veel heeft gerend, de buitentemperatuur hoog is of nu, als de kachel aanstaat (droge atmosfeer). En dan niet eens zoveel.
Door aliesalgra
#31968
ja, en ze drinkt vanaf zaterdag al bijna niks een een dier kan 1 dag zonder water, dus dan zou ze allang uitgedroogd zijn, maar ze plast nog steeds en ik merk verder ook niks aan haar dus het zal wel normaal zijn.
Door Jolly
#31990
Alies, neem het maar aan dat het goed is, want waarom zouden alle andere hierzo zeggen dat het goed gaat met je hondje als dat niet zo is?
Ik zelf voer Bibi(sinds een goede 14 maanden), dat is ook vers vlees, mijn hond Chasey (een kruising lab ex- reu van 4 jaar oud ongeveer 40 kilo) dronk op brokken zeker 2-3 liter water op een dag en dat moest er dan natuurlijk allemaal ook weer uit. Nu hij op het vers vlees voer staat drinkt tie misschien net 500 ml.
En nee hij is niet aan het uitdrogen.
Snap je ;D
Door jeanne
#31991
Is allemaal normaal hoor ;)
Hier staat de bak water ook wel eens 2 dagen onaangeroerd in de keuken.

Maar wat doe je zelf, als je een pak droge biskwietjes op hebt gegeten? Zuipen ja! Dat doet een hond dus ook als ie droge brokken heeft gegeten! Logisch toch?
zolang ze gewoon normaal plast, is er echt niks aan de hand!
Door avalon
#32092
Tis net als bij babies zolang ze voldoende plassen krijgen ze ook voldoende vocht binnen. ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door