Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Door lique65
#401805
Hallo,
Mijn witte herder is 8 maanden. En hij krijgt eukanuba brokken. Dit mede ivm de fokker en de DA ivm snelle groei etc etc. Maar nu heeft hij dus acne onder zijn bek en verder 1 plek op de binnenkant voorpoot en dat blijkt demodex te zijn. De DA heeft advocate gegeven en verder clindobion zalf voor die plek en acne. Ik daarop een DA gebeld in wageningen en die stelde voor om vlgd wek langs te komen en dan dmv homeopathie de demodex en afweer aan te pakken.
Hebben jullie hier ervaring mee? Kan dit niet door het voer komen?? Ik wil het allerbeste voor mijn hond dus dat zal betekenen tegen de wil van fokker en DA in gaan en overstappen op carnibest.
Hij heeft ooit vers voer gehad maar moet ik dan toch eerst koken en mengen met brok??
En boel vragen maar ik zeer ongerust.
Groetjes Biggie
Laatst gewijzigd door lique65 op wo 12 okt 2005, 13:48, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Peet
#401814
Demodex is een mijt (als ik het goed heb :-[) en komt dus niet door voer.

Echter, je kan het herstel wél beinvloeden met voer. Eukanuba wordt niet voor niks Jeukenumaar genoemd: het staat bol van de chemische toevoegingen, kleur-geur- en smaakstoffen die allemaal het immuunsysteem van de hond ondergraven. Daarbij bevat het zeer slechte en goedkope ingredienten, voornamelijk granen.

Overstappen op Carnibest is absoluut een goed idee. Je kan supplementern met Echinacea voor de weerstand en Omega-3 (visolie) voor de huid.

Carnibest geef je ontdooid en RAUW. Niet mengen, niet verwarmen...lekker rauw geven!
En over het tegen de wil geven:

1) het is jouw hond, dus die fokker heeft er niets over te zeggen wat jij je hond voert
2) een DA weet over 't algemeen niets van voeding. Hun opleiding qua voeding is een paar uur in al die 4 jaar...en dan ook nog eens gesponsord door een merk brokken. :-\
Door lique65
#401820
Peet schreef: Demodex is een mijt (als ik het goed heb :-[) en komt dus niet door voer.
Klopt ze noemen het ook wel puppymijt of jeugdmijtjes. Je heb helemaal gelijk hoor het is onze hond maar het is soms erg moeilijk als je het beste wil voor je hond en je denkt toch gauw die DA weet wat hij of zij doet. Ik ben nu flink aan het lezen hier op de site en het blijkt dus duidelijk anders te zijn. Afgaan op mijn gevoel dus.
Groetjes Biggie
Door Jolly
#401823
de acne onder zijn kin, kan "zere bekjes"( ecthyma) zijn, maar dan moet het wel zo zijn, dat je hond emt schapen of geiten die dit ook hadden in aanraking is geweest.

Zere bekjes/bekschurft
De ziekte zere bekjes wordt ook wel ecthyma genoemd. Het is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus en bij schapen en geiten voorkomt. De huid en de slijmvliezen aan de mond en lippen zijn ontstoken. Er ontstaan blaasjes en zodra die open barsten worden het zweertjes. De ontsteking gaat over in korstvorming. De ziekte wordt nog wel eens verward met mond en klauwzeer. Dieren kunnen elkaar besmetten door direct contact. De ziekte verspreidt zich meestal snel door de kudde, een uitbraak duurt meestal 6-8 weken. Bij zogende dieren bestaat de kans dat ook de tepels en de uier besmet kunnen raken waardoor de kans op een uierontsteking aanwezig is.
Door lique65
#401849
Jolly schreef: de acne onder zijn kin, kan "zere bekjes"( ecthyma) zijn, maar dan moet het wel zo zijn, dat je hond emt schapen of geiten die dit ook hadden in aanraking is geweest.
Nee het is vlgs de DA dan acne/jeugdpuistjes. Komt wel vaker voor zeker bij witte herder en dat is Yuki. Afijn vlgd week een second opion van een DA die gespecialiseerd is in zwitserse honden zoals de witte herder dus ben benieuwd. Yuki is niet in aanraking geweest met schapen of geiten.
Groetjes Biggie
Door conleeuw
#401857
Peet schreef: 2) een DA weet over 't algemeen niets van voeding. Hun opleiding qua voeding is een paar uur in al die 4 jaar...en dan ook nog eens gesponsord door een merk brokken. :-\
Dit s al een paar keer genoemd op deze site en het is gewoon niet waar. De opleiding die een dierenarts in Nederland krijg aangaande voeding wordt/werd niet gesponsord door een merk brokken.
>:(
Gebruikersavatar
Door Laika
#405323
Mijn doberman heeft ook demodex gekregen toen ze een maand of 9 was. We zijn met haar bij Westerhuis geweest en hebben getracht om het zonder chemische zooi onder de duim te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. Wel heeft ze veel baat gehad bij de weerstandverhogende middelen. Ook zij had pukkeltjes (op haar buik) en op haar kin (soort krentenbaard). Maar al snel werd dat minder toen we vers gingen voeren dus dat zou ik in ieder geval proberen.
De demodex is trouwens helemaal overgegaan na een aantal wassingen met ectodex.

Mariska
Door lique65
#405554
Hallo,
Ik ben echt boos!!! De DA hier in dorp zei demodex!! en acne!! en gaf allerlei rommel mee. Gelukkig niet gebruikt want bij Dr Schukking bleek er dus geen demodex te zijn!! maar gewoon wat puistjes. Behalve 1 bultje onder zijn kin dus geen acne maar een naar iest is het vermoeden. Dus weefsel weggenomen en word opgestuurd naar Utrecht. De uitslag is vlgd week bekend. Voor de rest inderdaad doorgaan met carnibest ipv eukanuba aangezien de puistjes minder worden. Verder arsenicum album D30 voor zijn afweer wat extra op te peppen. Oja de DA hier kon zonder foto zien dat Yuki hd zou krijgen en zijn heupen waren dus niet goed. Nou we hebben bij Steven een foto laten maken en ze zijn prachtig, niets aan de hand.
Oehhhh ik kan dat mens wat!! Me gelijk uit laten schrijven daar!!
Yuki eet weer goed en is gewoon een lekkere kanjer dankzij de carnibest. Alleen wel veel niezen!!
Groetjes Angelique
Door Helen
#413933
biggie65 schreef: Nee het is vlgs de DA dan acne/jeugdpuistjes. Komt wel vaker voor zeker bij witte herder en dat is Yuki. Afijn vlgd week een second opion van een DA die gespecialiseerd is in zwitserse honden zoals de witte herder dus ben benieuwd. Yuki is niet in aanraking geweest met schapen of geiten.
Groetjes Biggie
Hoi Biggie!!

Wat leuk nog een witte herder! Wat balen dat je hond zo'n last van zijn huid heeft!
Ik denk trouwens niet dat je kan stellen dat dergelijke puistjes vaak voorkomen bij de WH. Het komt gewoon regelmatig voor bij jonge honden van allerhande rassen. Het is zeker geen probleem waar dit ras bekend om staat.
Verder wil ik je even waarschuwen dat Steven Schukking geen "specialist" is van Zwitsterse rassen. Hij doet gewoon veel bij de Berner Sennens en er komen regelmatig WH's bij hem langs. Een specialist is iemand die een vervolgopleiding ergens in heeft gevolgd en daar ook daadwerkelijk voor gediplomeerd is. Steven ziet gewoon wat meer Zwitsterse rassen dan andere DA's (en dit allemaal los van het feit de de WH zogenaamd een Zwitsers ras en is helemaal niet uit dit land afkomstig is). Hij vind dat hij ook veel verstand van orthopedie heeft en heeft mijn WH gediagnosticeerd met ED. Na een CT-scan en een bezoek aan een ECHTE orthopeed bleek dat ze perfecte ellebogen heeft.
Mijn conclusie na dit gebeuren is eigenlijk dat ik niet houd van DA's die zich specialist op allerlei gebieden(en in zijn geval meerdere gebieden)noemen.
Als mijn hond iets specifieks mankeert ga ik naar een echte specialist, niet naar een DA die zich een specialist vind.

Dus let goed op!! En neem niet alles voor waar aan!!

PS Bij welke fokker komt jouw prachtige WH vandaan?
Laatst gewijzigd door Helen op di 01 nov 2005, 13:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Helen
#414250
conleeuw schreef: Ik heb al heelwat topics gelezen ook deze, het gaat mij erom dat het feitelijk niet correct is dat colleges voor de studie diergeneeskunde over voeding of wat dan ook door honden voer fabrikanten gesponsord wordt.
Colleges worden niet gesposerd, maar genoeg andere zaken wel ;)
Laatst gewijzigd door Helen op ma 07 nov 2005, 00:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Door lique65
#415375
Hoi Helen!!
Yuki komt bij Crystal Moon vandaan!!
toevallig zijn we vandaag naar Steven geweest en heeft Yuki goed geholpen. Het was dus geen demodex en geen acne maar wratjes op zijn elleboog die nu door homeopathie en ander voer (carnibest )weg zijn!! Alleen 1 bultje onder zijn kin moest weg gehaald worden bleek een hemitoompje of weet ik het te zijn dat altijd weg gehaald wordt en moet worden!! niet erfelijk maar kan bij iedere hond voorkomen. Afijn nu 5 hechtingen en een kap op!!
Steven is dan geen specialist maar heeft mij ontzettend goed geholpen en legt ook alles geduldig uit!! En schroomt niet om je evt door te sturen. verder vind ik het een pre dat hij aan homeopathie doet. De DA hier heb ik geen vertrouwen in en dat is toch wel erg belangrijk.
En het allerbelangrijkste is denk ik toch wel verandering van voer gewest. van eukanuba naar carnibest!! hopelijk is mijn Yuki weer gauw helemaal oke!!!
Liefs Angelique
Door hiram
#415910
conleeuw schreef: Dit s al een paar keer genoemd op deze site en het is gewoon niet waar. De opleiding die een dierenarts in Nederland krijg aangaande voeding wordt/werd niet gesponsord door een merk brokken.
>:(
maar waarom denk je dat dan?
Door Helen
#417860
biggie65 schreef: Hoi Helen!!
Yuki komt bij Crystal Moon vandaan!!
toevallig zijn we vandaag naar Steven geweest en heeft Yuki goed geholpen. Het was dus geen demodex en geen acne maar wratjes op zijn elleboog die nu door homeopathie en ander voer (carnibest )weg zijn!! Alleen 1 bultje onder zijn kin moest weg gehaald worden bleek een hemitoompje of weet ik het te zijn dat altijd weg gehaald wordt en moet worden!! niet erfelijk maar kan bij iedere hond voorkomen. Afijn nu 5 hechtingen en een kap op!!
Steven is dan geen specialist maar heeft mij ontzettend goed geholpen en legt ook alles geduldig uit!! En schroomt niet om je evt door te sturen. verder vind ik het een pre dat hij aan homeopathie doet. De DA hier heb ik geen vertrouwen in en dat is toch wel erg belangrijk.
En het allerbelangrijkste is denk ik toch wel verandering van voer gewest. van eukanuba naar carnibest!! hopelijk is mijn Yuki weer gauw helemaal oke!!!
Liefs Angelique
O wat leuk Crystal Moon! Ik vind Yvette een hele goed fokster. Zij is als ik het goed heb fan van Proplan. Tja, misschien leuk om haar eens te vertellen hoe jouw hond verbeterd is dankzij het voeren van vers!
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door