Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door JolandaB
#388917
Hallo,

Als ik het goed gelezen heb dan zijn er hier een behoorlijk aantal mensen die er voor gekozen hebben hun hond niet langer te laten inenten.
Hoe doen jullie dat met het vaccinatie boekje, als je bv op show komt moet je je boekje laten zien, is het niet in orde dan kom je niet binnen. Ook aan de grens kunnen ze je controleren.
Ik heb van mijn vorige werkgever de vaccinaties van dit jaar meegekregen, de Rabies heb ik hier nog staan, zou ik dit nou wel of niet geven. De jongste hond gaat regelmatig mee naar het buitenland voor een show.

Gr. Jolanda
Door Peet
#388930
Hoe de show-mensen dat doen, weet ik niet. Maar qua rabies: kijk even in dit topic:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=14438

Ik ent al jaren niet meer en ga 2 tot 3 x per jaar naar Frankrijk, met honden. In 11 jaar nog nooit gecontroleerd :D...(kennelijk heb ik een betrouwbare tronie ;)). Mijn hond wordt erger ziek van de entingen dan (meestal) van de kwaal voor die enting, dus voor mij geen entingen meer.
Door sheba
#389661
zover ik weet moeten show honden altijd geënt worden
ook honden die naar een kennel/pension gaan moeten geënt zijn wij enten onze honden al jaren niet (alleen de puppie entingen)en worden op niet 1 curses toe gelaten hoe het moet als we ooit op vakantie gaan weten we nog niet, maar voor de mensen die wel gaan en hun dier nergens kunnen onderbrengen zijn wij een opvang adres begonnen :D :D het loopt niet storm maar we krijgen wel altijd leuke reacties ;D ;D
Door sheba
#389663
Peet schreef: Hoe de show-mensen dat doen, weet ik niet. Maar qua rabies: kijk even in dit topic:
http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... adid=14438

Ik ent al jaren niet meer en ga 2 tot 3 x per jaar naar Frankrijk, met honden. In 11 jaar nog nooit gecontroleerd :D...(kennelijk heb ik een betrouwbare tronie ;)). Mijn hond wordt erger ziek van de entingen dan (meestal) van de kwaal voor die enting, dus voor mij geen entingen meer.
ik wil dat ook durven ;D ;Dben ik te schijterig voor :P en onze honden worden er ook(meestal) heel erg ziek van :-\(van de meeste entingen)
Laatst gewijzigd door sheba op wo 21 sep 2005, 16:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Peet
#389665
sheba schreef: ik wil dat ook durven ;D ;
Tja, de enige die ik bij de grens aangehouden zie worden, zijn busjes vol met mensen die baarden en jurken dragen...of té jonge jochies in té dure BMWtjes....dit verzin ik niet hoor...de Fransen zijn behoorlijk 'selectief' zeg maar....of bang voor mijn enge heddurs... ;D ;D
Door Martine2
#390015
Ik show ook in het buitenland en daardoor krijgen ze wel volgens het gangbare schema hun hondsdolheid. Mijn ervaring is dat ze op shows enkel naar de enting kijken. Misschien het voordeel van het niuwe boekje, veel geblader en daar hebben ze met hele hordes honden geen tijd voor. Ik geef het boekje opengeslagen bij de hondsdolheidenting en krijg hem altijd gelijk weer terug.
Door ~anna~
#390018
Op de show is nog nooit naar het boekje gevraagt.
Wel word er de laaste jaren op de hondenclubs erg gecontroleerd.
In Belgie vroegen ze jaren geleden alleen om het bewijs van de rabbies enting.
Laatst gewijzigd door ~anna~ op do 22 sep 2005, 12:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Mevroi Kruim
#390037
Op onze hondenclub hebben ze 1x naar Kátur's entboekje gevraagd, en nooit naar dat van Tara. Ik heb daar ook verteld dat ik in principe niet meer laat enten (en al helemaal niet tegen kennelhoest) en daar hadden ze geen probleem mee. Zolang de andere klanten het maar niet weten :-X
Door Doedels
#392142
Sofie schreef: Moet een volwassen hond ook voortdurend ingeënt worden als je naar een hondenschool wilt gaan?
Dat hangt van de hondenschool af. Ik ben nog maar één keer naar een entingsboekje gevraagd. Dat was bij een wedstrijd waar de da niet kwam opdagen. Dus het geheel sloeg nergens op. Verder bij geen enkele hondenschool, wedstrijd of show. Binnenkort ga ik een cursus volgen in Duitsland. Daar wil men alleen ingeënte honden toelaten. Ik ga niet enten. Ik ben nog aan het dubben hoe ik dat ga inkleden ???
Door Nelly
#409376
Andor is nu net ruim 1 jaar, is als jonge hond wel geent, maar ik wilde hem nu voorlopig niet meer laten enten. Wel loop ik ook shows met hem, dus hoe ik dat moet gaan aanpakken weet ik nog niet echt.
 Terug naar “Vaccinatie/Parasieten/Wormen”

Barfplaats wordt gesponsord door